• یکشنبه / ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1400062820528
  • خبرنگار : 71060

در سمپوزیوم نقش میکروارگانیسم ها در سلامت و بیماری ها عنوان شد

چاقی دلیل هشت درصد مرگ های جهان/ افزایش خطر ابتلا به چاقی دراثر عدم تعادل میکروبیوتای روده

چاقی دلیل هشت درصد مرگ های جهان/ افزایش خطر ابتلا به چاقی دراثر عدم تعادل میکروبیوتای روده

در سمپوزیوم نقش میکروارگانیسم ها در سلامت و بیماری ها بر نقش چاقی در ابتلا به بیماری های مختلف اشاره و تاکید شد: در سال های اخیر چاقی دلیل هشت درصد مرگ و میرهای جهان بوده است.

به گزارش ایسنا، به مناسبت روز جهانی میکروارگانیسم ها، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی انستیتو پاستور ایران و اتحادیه زیست شناسان ایران با همکاری پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران روز پنجشنبه ۲۵ شهریور 1400 میزبان سمپوزیوم مجازی نقش میکروارگانیسم ها در سلامت و بیماری ها با حضور بیش از 1600 شرکت کننده شدند.

در این سمپوزیوم یک روزه، دکتر سید داور سیادت، عضو هیئت علمی انستیتو پاستور و دبیر علمی سمپوزیوم با اشاره  به موضوع فرضیه انعطاف پذیری میکروبیوم انسان،  تصریح کرد:  بیش از ۱۰۰ بیماری غیر واگیر در انسان با میکروبیوم ارتباط دارد و بیش از هزار گونه باکتریایی در بدن یک فرد سالم بالغ ساکن است که از بدو تولد تحت تاثیر عوامل مختلف ژنتیکی، محیطی و اجتماعی شکل گرفته و تکامل یافته است.

وی ضمن تاکید بر اهمیت محورهای مختلف میکروبیوم روده و مکانیسم های مولکولی و متابولیتی آنها در بدن، گفت:  این جمعیت میکروبی در تنظیم ریتم سیرکادین و ساعت بیولوژیک بدن نیز موثر است.

در ادامه دکتر هانیه السادات اجتهد، عضو هیات علمی پژوهشگاه، به بیان نقش میکروبیوم روده در چاقی و عوارض متابولیک ناشی از آن پرداخت.

وی با اشاره به سه برابر شدن شیوع چاقی در جهان نسبت به سال 1975، چاقی را علت هشت درصد از مرگ و میرهای جهان دانست که بار زیادی را برای جوامع به همراه دارد.

اجتهد عدم تعادل در ترکیب میکروبیوتای روده را از جمله فاکتورهای دخیل در بروز چاقی و عوارض متابولیکی ناشی از آن مانند دیابت، سندرم متابولیک، بیماری های قلبی عروقی، بیماری های کبد چرب غیر الکلی عنوان کرد که از سبک زندگی و عادات غذایی نادرست افراد ناشی می شود.

وی به نقش دیس بیوزیس روده در مکانیسم های پرخوری عصبی در واکنش به هیجانات منفی مانند استرس،خشم و غم اشاره کرد و پروبیوتیک های نسل جدید و پست بیوتیک ها را از جمله راهکارهای نوین کنترل چاقی از طریق تعدیل میکروبیوتای روده دانست.

در بخش های دیگر این سمپوزیوم، دکتر علی خامسی پور با موضوع میکروبیوم و سیستم ایمنی، دکتر مرتضی علی اشرفی با موضوع میکروبیوم و مغز، دکتر مریم تاج آبادی با موضوع پروبیوتیک ها از گذشته تا آینده، دکتر پژمان روحانی با موضوع میکروبیوم و اختلالات گوارشی، دکتر ارفع مشیری با موضوع میکروبیوم و سرطان و دکتر سارا احمدی بادی با موضوع میکروبیوم و بیماری کووید ۱۹ صحبت کردند.

بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، 17 سپتامبر به عنوان روز جهانی میکروارگانیسم ها نام گذاری شده است که هر ساله مراسم متعددی به این مناسبت در سراسر جهان برگزار می شود. در چنین روزی در سال ۱۶۸۳ انتونی لوک هوک، تاجر هلندی اولین مشاهدات خود را از میکروارگانیسم ها روی پلاک های دندانی با لنزهای نوری ابتدایی که ساخته خودش بود، توسط نامه ای به انحمن سلطنتی لندن اطلاع داد. این واقعه اساس پایه ریزی علم میکروبیولوژی در دنیا شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha