• سه‌شنبه / ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ / ۲۳:۳۴
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1400051208748
  • منبع : نمایندگی ایلام

مهمانانی که مراتع ایلام را فقیر می‌کنند/ جمعیت دامی مراتع ایلام، ۸ برابر میزان مجاز

مهمانانی که مراتع ایلام را فقیر می‌کنند/ جمعیت دامی مراتع ایلام، ۸ برابر میزان مجاز

ایسنا/ایلام مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت:۱۴۵۰ خانوار غیربومی عشایر با ۲۶۸ هزار راس دام به صورت مهمان از استان‌های لرستان، همدان و کرمانشاه به استان ایلام کوچ می‌کنند که مشکلات زیادی برای مراتع این مناطق به وجود آورده است.

«رضا احمدی» در نشست هم اندیشی مدیریت چرای دام عشایر در مراتع قشلاقی استان ایلام اظهار کرد: مشکلات عشایر غیربومی در استان ایلام مربوط به عدم رعایت زمان کوچ است که متاسفانه بازه زمانی که قانون مشخص کرده، رعایت نمی‌شود.

وی گفت: ۱۴۵۰ خانوار غیربومی عشایر با ۲۶۸ هزار راس دام به صورت مهمان از استان‌های لرستان، همدان و کرمانشاه به استان ایلام کوچ می‌کنند که مشکلات زیادی برای مراتع این مناطق به وجود آورده است.

مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام با اشاره به اینکه با توجه به خشکسالی حاکم بر استان نیاز است چرای دام در مراتع مدیریت شود، افزود: متاسفانه عشایر غیربومی دام مازاد دارند و این خود زنگ خطر برای فقیرشدن مراتع استان ایلام است.

احمدی تصریح کرد: بیش از یک میلیون و ۱۱۲ هزار هکتار مرتع و بیابان در استان ایلام وجود دارد که از این میزان بیش از ۳۲۷ هزار هکتار خیلی فقیر و بیابان هستند.

مدیرکل منابع طبیعی ایلام با اشاره به اینکه جمعیت دامی در مراتع استان ایلام ۸ برابر میزان مجاز است، گفت: میزان علوفه خشک در مراتع استان ۷۴۲ هزار تن است که جوابگوی ۳۶۰ هزار واحد دامی در یک دوره ۱۲۰ روزه است.

احمدی گفت: مراتع استان ایلام یکی از بهترین مراتع کشور است و بهترین گوشت و عسل کشور با توجه به گونه‌های گیاهی که در مراتع وجود دارد در این استان تولید می‌شود.

وی تصریح کرد: باید در راستای حفاظت و صیانت از مراتع و جنگل‌های استان، اقدامات بازدارنده انجام دهیم تا در آینده شاهد فقر مراتع استان ایلام نباشیم.

«الیاس فتاحی» معاون سیاسی، امنیتی استاندار ایلام نیز با بیان اینکه در ایلام در حوزه منابع طبیعی و جنگل کاری و آبخیزداری تحولات بسیار خوبی انجام شده است و در ایلام شاهد هزاران هکتار جنگل هستیم که در چند سال اخیر ایجاد شده است، اظهار کرد:  سیل بندهای ایجاد شده توسط اداره منابع طبیعی امروز در زمینه آبخیزداری به الگو تبدیل شده است .

معاون سیاسی استاندار گفت : حفظ آب و خاک در گرو پوشش گیاهی در سطح منابع طبیعیست و این اساس توسعه است و بدون توجه به منابع طبیعی، کشاورزی هم پایدار نخواهد بود .

وی تصریح کرد: اگر جامعه محلی و همیاران طبیعت پای کار نیایند کار دولتی موفق نخواهد شد و در ایلام همیاران بسیاری داریم که سرآمد جهانی هستند .

وی با بیان اینکه ساماندهی و مدیریت مراتع در دستور کار است افزود : در زمان کوچ ، دام ،مرتع و حفظ پوشش مهم است و باتوجه به حفظ مراتع آموزش و ترویج را در بین مرتع داران ، دامداران و بهره برداران در اولویت قرار داده ایم و حقوق استفاده عشایر کوچ را از مراتع باید مد نظر قرار داد.

فتاحی به کوچ عشایر اشاره کرد و گفت : همه ی عشایر ما سه ماه زودتر از موعد مقرر وارد مناطق گرمسیری می شود و مسائل مختلفی وجود دارد که دراین حوزه متوجه فرماندار خواهد شد .

وی ادامه داد: استان های همجوار همچون خوزستان، کرمانشاه و لرستان در خصوص کوچ عشایر هماهنگی هایی  لازم را داشته باشند و برای رفع مشکلات و اقدامات موثر در حضور زود هنگام عشایر در مناطق عشایری، گرمسیری جلساتی برگزار شود و برنامه ریزی  های برای رفع مشکلات جامعه ی عشایری  ارائه گردد و با توجه بیشتر به مسائل و مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد با هماهنگی و تعامل مرتفع گردد همچنین آموزش گروه های مختلف در استان های مختلف مد نظر قرار گیرد.

معاون سیاسی استاندار خاطر نشان کرد : تأمین اعتبارات لازم برای مدیریت عشایر و دام های آنها توسط سازمان عشایری مد نظر باشد .

وی با بیان اینکه رعایت حقوق عشایر ضروری است گفت :  چرای دام، زمان ورود و خروج مشخص شود و برای  دیگر ملزومات کوچ عشایر برنامه ریزی لازم صورت گیرد .

فتاحی با اشاره به زمان کوچ عشایر اظهار داشت : در زمان کوچ که 15 آذرماه است جلسات و هماهنگی هایی با عشایر برگزار شود، که براساس زمان بندی مناسب ، کوچ عشایر را داشته باشیم وبرای خدمات رسانی به عشایر جهت کوچ زودهنگام هماهنگی و برنامه ریزی لازم از طرف استان های مبدأ صورت گیرد.

وی حضور گشت های عشایری در زمان تردد کوچ را مد نظر قرار داد و افزود  : توجه به معیشت دامداران و عشایر هم باید مد نظر مسئولین باشد و آسیب شناسی لازم صورت گیرد تا برنامه ریزی و تصمیم گیری برای رفع این آسیب ها در دستور کار قرار گیرد و هدف ما رسیدگی به مسائل و مشکلات عشایر استان های همجوار است تا با تلاش وتصمیم گیری به موقع مشکلات را رفع کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha