• چهارشنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400043022008
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

در طرح پژوهشی محقق دانشگاه اصفهان ارائه شد؛

کاهش آلودگی زیست محیطی با استفاده از سوخت حاصل از پسماند

کاهش آلودگی زیست محیطی با استفاده از سوخت حاصل از پسماند

ایسنا/اصفهان نتایج طرح «ارزیابی فنی و اقتصادی و زیست‌محیطی استفاده از سوخت‌ حاصل از پسماند (RDF) به عنوان سوخت کمکی کارخانجات سیمان» نشان می‌دهد که نمونه‌های RDF دریافتی شهر اصفهان در مجموع شرایط نسبتاً مناسبی برای بکارگیری در صنعت سیمان دارند.

امیرحسین نوارچیان- عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه اصفهان در گفت و گو با ایسنا در توضیح این طرح پژوهشی، اظهار کرد: طرح پژوهشی «ارزیابی فنی و اقتصادی و زیست‌محیطی استفاده از سوخت‌ حاصل از پسماند (RDF) به عنوان سوخت کمکی کارخانجات سیمان» با همکاری سازمان پسماند شهرداری اصفهان به منظور استفاده از سوخت حاصل از پسماند(RDF) به‌عنوان سوخت کمکی برای کارخانه‌های سیمان در صنعت مورد بررسی قرار گرفت.

وی توضیح داد: یکی از منابع مهم انرژی در دنیای امروز، سوخت‌های مشتق از پسماند (RDF) است. بکارگیری RDF به عنوان یک منبع سوخت، علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف منابع انرژی موجود، مزایای بسیار دیگری همچون جلوگیری از آلودگی منابع آب و خاک، کمک به کاهش گرمایش جهانی و کاهش هزینه دفع پسماند را به همراه دارد. یکی از بهترین گزینه‌ها برای بکارگیری RDF، استفاده از آن به عنوان سوخت کمکی در کوره سیمان است. سیمان یکی از پرمصرف ترین صنایع از نظر انرژی است و دوم اینکه شرایط دمایی و همچنین زمان ماند در کوره سیمان شرایط مناسبی را برای به حداقل رساندن مواد سمی تولید شده در حین سوختن RDF فراهم می‌آورد. 

عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه اصفهان افزود: نتایج آنالیزهای این پژوهش نشان داد که استاندارد آلاینده های این سوخت در حد طبیعی است و مشکل زیست محیطی ایجاد نمی‌کند. آزمون‌های متعددی بر روی هشت نمونه RDF دریافتی از سازمان پسماند اصفهان انجام شد که عبارتند از تعیین میزان رطوبت و درصد مواد فرار، تعیین درصد خاکستر، آنالیز مواد موجود در خاکستر، تعیین ارزش حرارتی، آنالیز گازهای حاصل از احتراق و تعیین رفتار تجزیه حرارتی نمونه ها....

استاد گروه مهندسی شیمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه روزانه هزاران تُن پسماند در شهرهای بزرگ از جمله کلانشهر اصفهان تولید می‌شود که پس از جداسازی پسماند تر و خشک، بخش زیادی از آن در زمین دفن می شود و آلودگی زیست محیطی ایجاد می کند، تصریح کرد: با بازیافت و تبدیل بخشی از آنها به سوخت می‌توان علاوه بر کاهش آلودگی خاک و آب، مصرف سوخت‌های فسیلی از جمله گاز را در کارخانه‌های صنعتی کم کرد.

نوارچیان ادامه داد: در حال حاضر از این سوخت در کشور استفاده نمی شود، درحالی که کشورهای پیشرفته از این ماده در نیروگاه های برق استفاده می کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به پژوهش انجام شده در این خصوص، خاطرنشان کرد: در این زمینه توسط تعدادی از پژوهشگران دانشگاه اصفهان به بررسی این موضوع و چگونگی اجرای آن در کارخانه سیمان اصفهان پرداختند.

طرح دکتر امیرحسین نوارچیان- استاد گروه مهندسی شیمی دانشگاه اصفهان با عنوان «ارزیابی فنی و اقتصادی و زیست‌محیطی استفاده از سوخت‌ حاصل از پسماند (RDF) به عنوان سوخت کمکی کارخانجات سیمان» موفق به کسب رتبه اول طرح پژوهشی در محور محیط زیست در چهارمین جشنواره ملی شهر پژوهی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha