• چهارشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400042316761

افزایش قیمت نفت، سود یا زیان؟

افزایش قیمت نفت، سود یا زیان؟

ایسنا/خراسان رضوی افزایش قیمت نفت می‌تواند باعث سرعت بخشیدن به جایگزینی وسایل نقلیه الکتریکی و بهبود شرایط اقلیمی شود.

به گزارش گاردین، تقاضای جهان برای نفت‌خام در ماه ژوئن به‌طور متوسط ۳.۲ میلیون بشکه در روز بود که در مقایسه با ماه قبل افزایش یافته‌است، اما افزایش تولید نفت‌خام نتوانسته با افزایش تقاضا همگام شود و باعث افزایش مداوم قیمت‌های بازار شده‌است.

آژانس بین المللی انرژی (IEA) هشدار داد که قیمت نفت که در اوایل ماه جاری میلادی با دو سوم افزایش به بالاترین سطح ۷۷ دلار در هر بشکه رسیده است، ممکن‌ است افزایش یابد و منجر به نوسانات بازار شود مگر اینکه تولیدکنندگان بزرگ، نفت بیشتری استخراج کنند.

IEA  اظهار کرد: درحالی‌که افزایش قیمت‌ نفت می‌تواند سرعت حرکت به سوی حمل‌ونقل الکتریکی را افزایش دهد و به تسریع جایگزینی انرژی کمک کند، اما این افزایش می‌تواند روند بهبود اقتصادی، به‌ویژه در کشورهای درحال توسعه را نیز تحت‌ تاثیر قراردهد.

در حال حاضر، شهروندان آمریکایی برای پر کردن باک اتومبیل خود، به دلیل افزایش قیمت نفت، با قیمت‌های بسیار بالا مواجه هستند. قیمت هر گالن روز دوشنبه به بالاترین رقم ۳.۱۴ دلار رسید و تحلیلگران هشدار داده‌اند که قیمت می‌تواند به پنج دلار در هر گالن برسد.

در نتیجه، ارزان‌تر بودن قیمت استفاده از وسیله نقلیه الکتریکی ممکن است افراد بیشتری را ترغیب کند زودتر از زمان برنامه‌ریزی شده به سمت خودروهای الکتریکی متمایل شوند و این امر تلاش برای کاهش آلاینده‌های حاصل از حمل‌ونقل فسیلی را افزایش می‌دهد. اما افزایش قیمت سوخت می‌تواند باعث ایجاد تورم هزینه‌ای در کل اقتصاد جهانی، به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه شود.

آژانس مستقر در پاریس در گزارش ماهانه بازار نفت خود به اعضاء اوپک و متحدانش (اوپک پلاس) مبنی بر عدم موفقیت در مذاکرات تولید نفت هشدار داد. به گزارش این آژانس بازار به دلیل افزایش تقاضا شرایط بدتری نسبت به سال گذشته و سقوط ناشی از کووید-۱۹ پیدا خواهد کرد.

تقاضای نفت با شدیدترین شیب نرخ کاهشی خود از زمان جنگ جهانی دوم پس از شیوع ویروس کرونا، از ۱۰۰ میلیون بشکه در روز به کمی بیش از ۹۱ میلیون بشکه کاهش یافت. بر اساس گزارش قبلی IEA، افزایش تقاضا می‌تواند با سریع‌ترین نرخ ثبت‌شده به سطح قبل از همه‌گیری تا پایان سال ۲۰۲۲ باز گردد.

اوپک پلاس برای تعیین سرعت تولید کارتل نفت پس از قطع تولیدات تاریخی در سال گذشته، در هفته گذشته در این مورد گفت‌وگو کرد و انتظار می‌رود میزان تولید این کارتل از ماه آگوست فقط ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.

در همین حال، IEA پیش‌بینی کرده است که تقاضای نفت بین جولای و سپتامبر می‌تواند به ۳.۳ میلیون بشکه در روز بیشتر از سه ماهه قبل برسد.

در اروپا، تقاضا برای حمل‌ونقل هوایی در ماه ژوئن به‌طور قابل‌توجهی رشد کرد و باعث افزایش تقاضا سوخت شد. به گفته مرکز اطلاعات نفت و گاز OGA، تعداد صندلی‌های رزرو شده در انگلیس ۵۲ درصد در مقایسه با ماه مه افزایش یافته است، افزایش مشابهی در فرانسه (۴۶ درصد)، آلمان (۴۴درصد) و اسپانیا (۵۳درصد) ثبت شده است.

 به گفته IEA عدم انطباق بین افزایش تقاضا و کاهش سرعت تولید نفت در صورت عدم اطمینان در مورد عرضه آینده نفت اوپک پلاس، می‌تواند منجر به نوسانات بازار نفت شود. در نهایت، نوسانات در بازار نه به اطمینان از انتقال منظم و مطمئن انرژی کمک می‌کند و نه به نفع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha