علی صادقی درباره این کتاب که در انتشارات لوح فکر راهی بازار نشر شده است، به ایسنا گفت: این کتاب یک رمان سفرنامهمانند به هنگهنگ است. من و یکی از دوستانم در یک دوره پیشرفته مهندسی مالی در هنگکنگ شرکت کردیم و مباحث این دوره که درباره اصول سرمایهگذاری است به یک رمان تبدیل شد. این رمان علاوه بر اینکه آداب و فرهنگ مردم هنگهنگ را نشان میدهد، در قالب یک قصه مدیریت مالی را هم تدریس میکند.
او با اشاره به رشته تحصیلی خود گفت: من اقتصاد خواندهام، همیشه فرمولها به گونهای بود که آدمهای عادی و کسانی که بدون اطلاع وارد بورس میشدند، چون حوصلهشان نمیگرفت این فرمولها را بخوانند گرفتار میشدند. در این رمان فرمولهای اصلی را به صورت داستانوار باز کردهام، مثالهایی گذاشتهام تا کسی که قدری سواد داشته باشد، بخواند و متوجه شود اگر سهمی عرضه شد، چطور قیمتگذاری کند.
صادقی بیان کرد: این کتاب در ادامه سه رمان دیگر من است. رمان اولم «کافه وصال» است. این کتاب توضیح میدهد چطور یک شرکت میتواند از حالت ورشکستگی نجات پیدا کند. جلد دوم «عاشک کافه» (کافهای در استانبول) است که در این کتاب میگویم یک شرکت چطور از حالت معمولی به یک شرکت خوب و عالی تبدیل میشود و در جلد سوم «کافه کارجین» (کافهای در مسقط) توضیح میدهم که برای تجارت خارجی، صادرات و شناخت بازارهای صادراتی و شناخت بازار کشورهای عربی چه کاری باید انجام دهیم. همه این کتابها واقعی و شامل سفرها و جلسات من هستند، مثالهایی که میزنم واقعی هستند. جلد چهارم هم همین «جادوی اعداد» است. جلد پنجمی هم دارم که هنوز آن را بازنویسی نکردهام. عنوان جلد پنجم «کافه پرامانادا» (کافهای در بخارست، رومانی) است و شامل اتفاقاتی است که در اروپای شرقی برای من میافتد. موضوع این رمان هم رمزارزها و بیتکوین است. در این رمان به صورت قصهوار درباره بیتکوین و ابعاد پشتپردهاش میگویم و در قالب رمان به مردم هشدار میدهم که نسبت به چیز دارند سرمایهگذاری میکنند. رمانهای من یک مجموعه پنججلدی است که دوجلد اول را دنیای اقتصاد و جلد سوم و چهارم را لوح فکر منتشر کرده است. احتمالا جلد پنجم هم در انتشارات لوح فکر منتشر خواهد شد.
در بخشی از مقدمه کتاب «جادوی اعداد» میخوانیم: از مهمترین سوالاتی که این روزها با اوج گرفتن حضور عموم مردم در بازار بورس و خرید و فروش سهام شرکتهای بورسی به وضوح در محافل مختلف شنیده میشود این است که آیا سهم فلان شرکت آنقدری که معامله شد میارزید؟ چه آینده قیمتی میتوان برای آن پیشبینی کرد؟ و اینکه با توجه به پیچیدگی علم مدیریت مالی، آیا این امکان برای عموم مردم وجود دارد تا فارغ از فرمولهای انتزاعی درسی و یا نرمافزارهای سردردآور، به ارزیابی و تحلیل درستی از ارزشمندی سهام شرکتها رسید؟
همچنین با اندک نگاهی به بورسهای موفق دنیا، به نظر میرسد لازمه کارایی بازارهای مالی، کشف ارزش ذاتی سهام یا همان قیمت واقعی سهام است. بدین معنی که هرچه ارزشگذاری سهام با دقت و کیفیت بیشتری سنجیده شود، بازار پویا و قابل اتکاتری خواهیم داشت. شاید به همین دلیل هم باشد که در آن سوی مرزها، تحلیل رفتار مالی شرکتهای بورسی و ارزشگذاری قیمتی سهام از علوم و فنون کلاسیک مدیریت مالی فراتر رفته و از عنوان «هنر ارزشگذاری قیمتی سهام» استفاده میکنند.
این کتاب در اصل سفرنامهای است به هنگکنگ که یکی از مهمترین مراکز مالی قدرتمند جهان محسوب میشود و شهری است پر جنبوجوش.
شیوه نگارش کتاب اینگونه است که ضمن ارایه سبک جدیدی برای متون علمی، هر آنچه در چهارچوب نظری و فرمولی گفتیم بلافاصله با مثالهای واقعی و مطالعه موردی مرتبط با آن تکمیل شود. به زبان سادهتر؛ ارایه چهارچوب نظری با چاشنی مثالهای واقعی و سودمند. بنابراین در عینحالیکه اعماق صورتهای مالی با زبانی شیرین و با دقت و وسواس واکاوی شده است، ارائه مثالهایی واقعی از شرکتهای معروف دنیا باعث شده وجوه مختلف هنر ارزشگذاری سهام تحلیل شود.
مطالب کتاب به نحوی تنظیم شده که طیف متنوع و مختلفی از مخاطبان را در بر بگیرد، از سهامداران خرد تا سهامداران فعال در بازار سرمایه تا مدیران مالی شرکتها و سرمایهگذاران در بازارهای مالی میتوانند به عنوان یک راهنمای جامع و قابل اعتماد در کسب و کار بازار سرمایه، در ارزشگذاری قیمت سهام، از نسخهپیچی آن استفاده کنند. این رمان کاربردی، خوانندگان خود را تشویق میکند تا مانند یک کارآفرین فکر کنند و وارد بازار شوند. به سهامداران آموزش میدهد که با اندک موج مثبتی خریدار نشوند و با اندک ترسی، در صف فروش سهام بنشینند.
محتوای کتاب به همه فعالان بازار سرمایه بارها یادآوری میکند که شرط لازم و کافی برای موفقیت در این بازار و کسب بازدهی خوب و مداوم این است که از یک سو بر تکنیکهای قیمتگذاری سهام شرکتها مسلط شوند و دوم در پیدا کردن سوژههای مطلوب سرمایهگذاری، بر اساس آنچه گفته شد، فرصتطلب باشند. این کتاب ماحصل حضور در یک کارگاه یکهفتهای در هنگکنگ است.
انتهای پیام
نظرات