به گزارش ایسنا، فرهاد دژپسند در مراسم رونمایی از پنجره واحد خدمات بازار سرمایه با بیان اینکه در بازار سرمایه در سال ٩٩ پربازدهترین بازار در میان سایر بازارهای مالی بوده با بازدهی حدود ١٥٥ درصدی همراه بود، اظهار کرد: ریل گذاری، سیاست گذاری و هدف گذاری کار بازار سرمایه است. این بازار در اقتصاد کشور جایگاه ویژهای پیدا کرده است و برای برون رفت از شرایط فعلی اقتصاد باید به بازار سرمایه تکیه کنیم.
وزیر امور اقتصاد و دارایی ادامه داد: تلاش ما این بود تا در سال ٩٩ بازاری هوشمند داشته باشیم اما وجود برخی از مشکلات باعث شد تا به طور کامل به این موضوع دست پیدا نکنیم. سال ٩٩ سال خاصی برای بازار سرمایه بود و این امر حتی در برنامه نامزدهای ریاست جمهوری تبلور یافت؛ به طوریکه یکی از ابواب اصلی گفتهها و برنامههای نامزدها، بورس بود.
وی با اشاره به سیزدهم دیماه سال ۱۳۹۸ و شهادت سردار قاسم سلیمانی در عراق اظهار کرد: بعد از شهادت سردار سلیمانی از ما خواستند بازار بورس چند روزی بسته شود؛ همان زمان دغدغه ما در شورای عالی بورس تهییج برای افزایش حضور مردم در بورس بود و خوشبختانه از آن دوره سخت، بدون کوچکترین بحران و مشکلی عبور کردیم.
دژپسند ادامه داد: برخی منتقد بودند که ما تحولات بورس در سال ٩٩ را پیش بینی نکرده بودیم در حالی که ما در دی ٩٨ این موضوع را دیده بودیم؛ در آن زمان تقاضا برای حضور و خرید در بورس رو به افزایش بود و ما قدرت میزبانی بورس را افزایش دادیم و تقاضا برای حضور در بازار را مدیریت کردیم؛ ما مجرای افزایش عرضه را تسهیل کردیم.
وی تصریح کرد: اینکه دامنه نوسانات را کاهش دهیم، یک تصمیم عافیت طلبانه بود که ما انتخاب نکردیم و گفتیم که ریسک پذیری یکی از مسایل مهم بازار است و بنابراین باید مدیران هم ریسک پذیر شدند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه جمع بندی جلسه دی ماه این بود که پیشنهادات روانسازی عرضه اولیه را روی میز قرار دهیم و بررسی کنیم، گفت: بنابراین ما، از دی ماه سال ۱۳۹۸ وارد فضای پیش بینی بازار شده بودیم. قرار بود طرف عرضه از طریق مجرای اصولی تقویت شده و عرضه اولیه تسهیل شود.
کاهش زمان پذیرش شرکتها
وی با بیان اینکه زمان پذیرش شرکتها در بورس کاهش یافته است، گفت: میزان شناوری شرکتها برای شرکتهای دولتی عمومی به ٢۵ درصد افزایش یافته است.
وزیر اقتصاد ادامه داد: در دوره ای که تقاضا رو به رشد بود، بازار سرمایه مشکلات سایر بازارها را مدیریت کرد؛ طبیعی است که دولت مردم را به بازار سرمایه دعوت کند چرا که بورس باید ۵٠ درصد نیاز تامین مالی کشور را برآورده سازد.
وی افزود: اوج تبلور جایگاه بازار سرمایه در سیزدهمین دوران انتخابات ریاست جمهوری ایران بود که در این زمان صحبتهای بسیار مثبتی از بازار سرمایه از سوی نامزدها شده بود به گونهای که دیگر جایگاه این بازار با دوران گذشته انتخابات ریاست جمهوری قابل مقایسه نیست.
دژپسند تاکید کرد: در دورههای گذشته، برخی از نامزدها به گونه ای در مورد بورس صحبت می کردند که گویا با پیروزی در انتخابات، سازمان بورس را تعطیل خواهند کرد؛ در حالی که در این دوره، صحبت اصلی همه نامزدها در مورد بازار سرمایه بود و با توجه به این موضوع می توان گفت که بازار سرمایه جایگاه اصلی خود را در اقتصاد کشور و میان مردم پیدا کرده است.
انتهای پیام
نظرات