به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، به گفتهی متخصصان، تزریق همزمان دو واکسن میتواند منابع ارزشمندی برای سرویس سلامت همگانی ذخیره کند و از ملاقاتهای غیرضروری پزشکی جلوگیری کند.
آدام فین(Adam Finn) پروفسور اطفال در دانشکده پزشکی بریستول و یکی از اعضای کمیتهی مشترک واکسیناسیون و ایمن سازی(JCVI) میگوید: تزریق همزمان دو واکسن کار دشواری نیست. ما این کار را برای کودکان انجام میدهیم اما برنامهریزی دو زمان جداگانه برای تزریق واکسنها موجب صرف منابع و زمان زیادی میشود.
از زمان شروع همهگیری کووید-۱۹ که از ووهان چین در سال ۲۰۱۹ آغاز شد، استفاده از ماسک، قرنطینه و رعایت فاصله اجتماعی نه تنها باعث کاهش ابتلا به کووید-۱۹ شد بلکه از ابتلا به سایر بیماریهای تنفسی مانند آنفلوانزا جلوگیری کرد.
از آنجایی که بسیاری از محدودیتها طی ماههای آینده برداشته میشود انتظار میرود انتشار ویروس آنفلوانزا افزایش یابد.
گراهام مدلی(Graham Medley)، پروفسور دانشگاه پزشکی گرمسیری لندن میگوید: انتظار میرود ارتباطات افراد با یکدیگر بیشتر شده و در زمستان پیش رو به اندازهی زمستان سال گذشته کم نخواهد بود. در نتیجه همهگیری آنفلوانزا پیش خواهد آمد.
در مطالعات "ComFluCov" که تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه بریستول، بیمارستان بریستول و NHS است به بررسی عوارض جانبی افراد پس از دریافت یک دوز واکسن آنفلوانزا به همراه واکسن کووید-۱۹ فایزر یا آسترازنکا پرداخته میشود و همچنین واکنش ایمنی افراد را پس از دریافت هر دو واکسن مطالعه میشود.
فین میگوید: نتایج اولیه این مطالعه به اعضای کمیتهی مشترک واکسیناسیون و ایمن سازی تحویل داده شده است اما انتظار میرود نتایج رسمی در ماه اوت یا سپتامبر منتشر شود.
دکتر راجکا لازاروس(Rajeka Lazarus)، محقق ارشد این مطالعه و مشاور بیماریهای عفونی و میکروبیولوژی در دانشگاه بریستول میگوید: در حال حاضر این مطالعات به بررسی تزریق واکسن آنفلوانزا به همراه دوز دوم واکسن کووید میپردازد اما اگر دوز سومی نیز نیاز باشد باید مطالعات دیگری انجام داد.
فین میگوید، به احتمال زیاد میتوان هر دو واکسن را همزمان تزریق کرد که یا پاییز امسال انجام میشود یا اوایل سال آینده.
سوالی که ذهن محققان را مشغول خود کرده است این است که آیا تزریق همزمان دو واکسن باعث شدیدتر شدن عوارض جانبی آنها میشود یا خیر.
سوال دیگری که مطرح میشود این است که آیا تزریق همزمان بر ایمنیزایی واکسنها اثر میگذارد یا خیر.
مارتین هیبرد(Martin Hibberd) استاد بیماریهای عفونی نوظهور در دانشکده بهداشت گرمسری لندن میگوید: یکی از نگرانیهای ما این است که بدن به یکی از واکسنها بیشتر از دیگری واکنش نشان دهد و به طور مثال ایمنی خوبی برای کووید ایجاد شود در حالی که برای آنفلوانزا این اتفاق نیفتاده است و یا بالعکس.
نواوکس(Novavax) که یک شرکت واکسنسازی است و به تازگی دادههای خوبی از فاز آخر تولید واکسن خود منتشر کرده است، این موضوع را آزمایش کرده و دادههای آن نشان میدهد که تزریق همزمان دو واکسن تاثیری در ایمنیزایی آنفلوانزا نداشته است. اگرچه در پاسخ آنتی بادی واکسن کووید کاهش کمی از ۸۹.۸ به ۸۷.۵ مشاهده شد.
نوواکس و مدرنا در مراحل اولیه ساخت یک واکسن ترکیبی برای آنفلوانزا و کووید-۱۹ هستند.
انتهای پیام
نظرات