محمدرضا هاشمی با اعلام این خبر اظهار کرد: در این گزارش که از سوی اتاق ایران منتشر شده است، خراسان رضوی با کسب نمره شاخص ۵.۷۱، به رتبه دهم تنزل پیدا کرد. البته شاخص خراسان رضوی نسبت به مدت مشابه سال گذشته (زمستان ۹۸)، ۴درصد بهبود را نشان میدهد.
وی افزود: طرح پایش ملی محیط کسب وکار کشور در راستای اجرای ماده ۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار مصوب ۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی، در اسفندماه پارسال انجام گرفت. هدف کلی از اجرای این طرح، شناخت وضعیت جاری محیط کسب و کار در ایران و تغییرات آن به صورت فصلی و سالانه است. خراسان رضوی همچنین در فصل گذشته یعنی در پاییز ۹۹با جهشی ۷ پلهای از جایگاه پانزدهم در میان استانهای کشور به پله «هشتم» صعود کرده بود.
کارشناس پایش طرحها و برنامههای اتاق مشهد با بیان اینکه، مجموعه اعضای فعال اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران، اتاقهای اصناف و تعاون ایران، جامعه هدف این طرح را تشکیل میدهند، تصریح کرد: در این دوره ۲۹۲ فعال اقتصادی از خراسان رضوی جهت شرکت در طرح پایش محیط کسب و کار از سوی اتاق ایران تعیین گردید. اعلام نظر و تکمیل پرسشنامه طی مدت یک ماه به صورت آمارگیری تلفنی انجام گرفت که مشارکت ۴۸ درصدی فعالان اقتصادی استان را به همراه داشت.
وی خاطر نشان کرد: در این طرح همچون دورههای گذشته ۲۸ مانع اصلی در محیط کسب وکار مورد سنجش قرار گرفت و به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور، شاخص ملی محیط کسب و کار با احتساب اثر کرونا به عنوان یکی از موانع کسب و کار محاسبه گردید.
هاشمی اشارهای به نتایج این پایش و بررسی نیز داشت و عنوان کرد: در زمستان ۱۳۹۹، فعالان اقتصادی مشارکت کننده، همچون دورههای اخیر به ترتیب سه مولفه « بیثباتی سیاستها، قوانین و مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر کسب وکار»، «رویههای ناعادلانه ممیزی و دریافت مالیات» و « موانع در فرآیندهای اداری و اخذ مجوزهای کسب وکار در دستگاههای اجرایی» را نامناسبترین عوامل اثرگذار بر این محیط معرفی نمودند. متقابلا سه عامل «دسترسی به آب»، « دسترسی به حاملهای انرژی» و «دسترسی به شبکه تلفن همراه و اینترنت» نیز به عنوان مولفههای مناسب ارزیابی و جمع بندی شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ وی به میزان تأثیرگذاری ویروس کرونا بر کسب و کارها از نظر فعالان اقتصادی شرکت کننده در طرح پایش اشاره کرد و توضیح داد: استان خراسان رضوی با کسب نمره ۶.۰۹، رتبه پانزدهم را از لحاظ میزان اثرپذیری از ویروس کرونا در بین استانهای کشور کسب کرده است.
نمودار زیر بیانگر وضعیت شاخص محیط کسب و کار استان خراسان رضوی طی دوسال اخیر است که با شاخص محیط کسب و کار کشور مقایسه شده است.
انتهای پیام
نظرات