دکتر حسن براتی زاده در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: استفاده از ظروف مناسب برای پخت و پز، نگهداری و سرو مواد مواد غذایی، اهمیت ویژه ای به منظور حفظ سلامت و بهداشت در تغذیه دارد.
وی بیان کرد: برخی از ظروف با آزاد کردن یون ها و ترکیبات مختلفی که در جنس، رنگ، لعاب آن ها به کار رفته است، موجب ایجاد اثرات سوئی بر بدن می شوند بنابراین، علاوه بر کیفیت و طعم مواد غذایی، نوع ظرفی که برای پخت، نگهداری و مصرف مواد غذایی استفاده می شود نیز به همان اندازه مهم است.
دکتر براتی زاده درخصوص ظروف مسی گفت: این ظروف باید قلع اندود شده باشد و استفاده زیاد و یا پخت غذاهای اسیدی و ترش در این ظروف موجب از بین رفتن لایه رویی ظروف مسی می شود لذا هر چند وقت یکبار باید قلع اندود شوند در غیر این صورت مس وارد غذا شده و با ترکیبات غذا وارد فعل و انفعالات شیمیایی می شود و در دراز مدت اثرات نامطلوبی بر روی سلامتی خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل قیمت ارزانتر سرب، برای اندود کردن ظروف مسی از سرب به جای قلع استفاده می شود که خطر مسمومیت با سرب را به دنبال خواهد داشت.
دکتر براتی زاده با بیان اینکه چدن ها، خانواده ای از آلیاژهای فلزی هستند که به طور عمده از آهن، کربن و سیلیسیم تشکیل می شوند، گفت: ظروف چدن اصلی کمیاب و گران هستند لذا بسیاری از ظروف که به نام چدنی عرضه می شوند، در حقیقت آلومینیوم فشرده هستند که با فرآیند ریخته گری تهیه می شوند.
وی افزود: ظروف چدن اصل سنگین هستند و آهن ربا به آن می چسبد و در صورتی که با نیروی زیاد و از ارتفاع بلند به زمین بیافتند، می شکنند.
دکتر براتی زاده سپس به ظروف تفلون اشاره کرد و گفت: این ظروف با ماده ای به نام پلی تترا فلوئوراتیلن پوشش داده می شود که مقاومت حرارتی بالایی دارد و مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها و بازها دارد اما در ساخت آنها از فلز سنگین کادمیوم استفاده می شود که در دراز مدت با ورود تدریجی آن به غذا برای سلامتی مضر است.
وی یادآور شد: در صورت استفاده از ظروف غیر استاندارد و ظروفی که دوباره تفلون کاری شده اند؛ این احتمال بیشتر است.
انتهای پیام
نظرات