• چهارشنبه / ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400031913666

یک عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد:

از ظرفیت‌های دانشگاهی برای مهار خشکسالی استفاده نمی‌شود

از ظرفیت‌های دانشگاهی برای مهار خشکسالی استفاده نمی‌شود

ایسنا/خراسان رضوی یک عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: وظیفه دانشگاه تئوریزه کردن و تهیه دستورالعمل‌های مبتنی بر تئوری‌های علمی است که به سادگی قابل استفاده برای عموم باشد و دستگاه‌ها باید به صورت جدی این دستورالعمل‌ها را انجام دهند.

حسین ثنایی نژاد در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با تاثیر ظرفیت‌های دانشگاهی در کمک به مهار بحران خشکسالی بیان کرد: تاثیر اصلی ظرفیت‌های دانشگاهی در کمک به مهار بحران خشکسالی این است که دانشگاه اقدامات مقابله با خشکسالی  را تئوریزه می‌کند. دانشگاه منشاء شناخت و تهیه دستورالعمل‌هایی است که بتواند بر اساس آن شناخت تبدیل به عمل در سطح جامعه در برابر این پدیده شود.

وی با انتقاد به این مسئله که حلقه انجام این اقدامات ناقص است، ادامه داد: بنده به عنوان استاد دانشگاه باید دنبال رئیس اجرایی قدرتمندی باشم تا دستورالعملی که تهیه می‌کنم، اجرایی شود. برای مثال دستورالعملی که در خصوص مواجهه با سیل تهیه کرده‌ام، نباید از طریق کانال شخصی من منتقل شود و بایستی به استانداری برود و اطلاع‌رسانی شود.

این استاد دانشگاه ضمن تاکید بر نقش دانشگاه در تئوریزه کردن اقدامات مواجهه با خشکسالی، اظهار کرد: این یک تلاش شخصی است ولی برای عموم مفید و قابل استفاده است. بنابراین وظیفه دانشگاه تئوریزه کردن و تهیه دستورالعمل‌هایی مبتنی بر تئوری‌های علمی است که به همین سادگی قابل استفاده برای عموم باشد و دستگاه‌ها باید به صورت جدی این دستورالعمل‌ها را انجام دهند.

ثنایی نژاد با بیان اینکه از ظرفیت‌های دانشگاهی در این موارد استفاده نمی‌شود، افزود: چراکه این حلقه اتصال برقرار نیست. از آن‌طرف دیگر مسئولان اجرایی از ما طلبکار هستند که دانشگاه اقدامی در این زمینه انجام نداده‌است. دانشگاه مانند چشمه در اکوسیستم است که نه می‌توان آن را سرزنش کرد و نه میزان آن را کم و زیاد کرد. بلکه فقط می‌توان ازاین منبع به صورت صحیح و درست استفاده کرد.

عضو هیأت علمی گروه هواشناسی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: وظیفه ذاتی دانشگاه نشرعلم است. بنابراین باید به سراغ آن رفت و از آن استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه در حال حاضر آمادگی ارائه برنامه‌های مفید و علمی برای مقابله با خشکسالی را دارد، ادامه داد: پروتکل‌های حالت اضطراری خشکسالی را در ۱۷ سال قبل از کشورهای دیگر جمع‌آوری و ترجمه کرده‌ام و در اختیار استانداری قرار داده‌ام. این موضوع پیچیده نیست و کافی است این کار اجرایی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha