• سه‌شنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400013118561
  • خبرنگار : 71592

در پیامی به شورای امنیت

اتیوپی، مصر و سودان را به نداشتن حسن نیت در مذاکرات سد النهضه متهم کرد

اتیوپی، مصر و سودان را به نداشتن حسن نیت در مذاکرات سد النهضه متهم کرد

دولت اتیوپی در پیامی به شورای امنیت سازمان ملل، مصر و سودان را به عدم امتیازدهی و عدم حسن نیت در مذاکرات پیرامون سد النهضه متهم کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، وزیر خارجه اتیوپی در پیامی که ۱۶ آوریل به شورای امنیت فرستاد، از این شورا خواست مصر و سودان را به بازگشت به مذاکرات سه جانبه پیرامون آبگیری و راه اندازی سد النهضه و نیز احترام به روند مذاکراتی که تحت رهبری اتحادیه آفریقا انجام می شود، ترغیب کند.

وی گفت، مصر و سودان با حسن نیت در این مذاکرات حاضر نمی شوند، آن‌ها نمی‌خواهند برای دستیابی به نتیجه‌ای که هیچ بازنده‌ای ندارد، امتیازات لازم را بدهند. این دو کشور تضعیف مذاکرات و بین المللی کردن این پرونده را با هدف اعمال فشار بی دلیل بر اتیوپی ترجیح می‌دهند.

وزیر خارجه اتیوپی بر پایبندی کشورش به مذاکرات سه جانبه تحت نظارت اتحادیه آفریقا تاکید کرد.

وی با اشاره به مخالفت مصر و سودان با پیشنهاد اتیوپی درمورد تبادل اطلاعات بین سه کشور ذی‌ربط قبل از شروع دومین مرحله آبگیری سد النهضه، گفت، اتیوپی نمی‌تواند توافقنامه ای امضا کند که این کشور را از حقوق قانونی اکنون و آینده خود در استفاده از رود نیل محروم خواهد کرد.

وزیر خارجه اتیوپی گفت، هر تلاشی برای اعمال فشار بر اتیوپی و به حاشیه راندن روند مذاکرات تحت رهبری اتحادیه آفریقا موجب خواهد شد اعتماد میان سه کشور ذیربط هر چه بیشتر تضعیف شود.

این پیام در بحبوحه تداوم بحران شدید درباره پرونده سد النهضه ارسال می‌شود. در این بحران مقامات مصر و سودان اتیوپی را مسوول عدم دستیابی سه کشور به توافقنامه ای پیرامون شروط آبگیری می دانند. آدیس آبابا شروط قاهره و خارطوم را نمی پذیرد و توافقنامه پیشنهادی آن دو را استعمارگری می‌داند.

سد النهضة (سد رنسانس) که توسط اتیوپی بر روی رود نیل در خاک این کشور ساخته شده، در صورت آبگیری کامل، ورودی آب به مصر را به میزان دست کم ۵۰ درصد کاهش می‌دهد و با توجه به اینکه این رودخانه شریان حیاتی و کشاورزی مصر است، خسارت‌های جبران ناپذیری را متوجه مصر خواهد کرد. در مقابل اتیوپی هم استفاده از این سد برای تأمین برق مورد نیاز خود را ضروری می‌داند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha