• دوشنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400013018087
  • خبرنگار : 71496

پیشنهاد رورنامه عبری برای میانجی‌گری ترکیه در پرونده تبادل اسرا با حماس

پیشنهاد رورنامه عبری برای میانجی‌گری ترکیه در پرونده تبادل اسرا با حماس

یک روزنامه عبری پیشنهاد میانجیگری ترکیه برای امضای قرارداد تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی با جنبش حماس را مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه اسرائیل الیوم نوشت، یکی از دلایل اصلی مشکلات اسرائیل در بازگرداندن خلبان "رون آراد" که ۱۶ کتبر ۱۹۸۶ به اسارت جنبش أمل درآمده، ادامه یافتن این پرونده برای ۳۵ سال است. همین مشکل در مورد برخی از مفقودی‌های اسرائیلی از جمله "سلطان یعقوب"، "زفیکا فیلدمن" و یهودا کاتس که از ۱۱ ژوئن ۱۹۸۲ ناپدید شده‌اند و "زکریا باومل"(سربازاسرائیلی متولد آمریکا)، دوست آنها که چهارم آوریل ۲۰۱۹ در گورستان نظامی قدس دفن شد، وجود دارد.

این روزنامه اسرائیلی با تاکید بر اینکه تل‌آویو با جدیت آشکارا و پنهان برای بازگرداندن این افراد تلاش می‌کند، نوشت: از ژوئیه ۲۰۱۴ نیز ماموریت جدید اسرائیل آغاز شد و این به دنبال اسارت "هدار گلدن" و "آرون شاوول" در جریان جنگ غزه بود.

اسرائیل الیوم ادامه داد: در آوریل ۲۰۱۵ دو اسرائیلی دیگر به نام‌های "آبراهام منگستو" و "هشام السید" نیز به اسارت حماس درآمدند، حال سوال این است که راه درست برای موفقیت در رایزنی‌های غیرمستقیم با حماس جهت بازگرداندن این چهار اسیر اسرائیلی چیست؟

این روزنامه عبری در پاسخ نوشت: در اکتبر ۲۰۱۱ تلاش‌های میانجی‌ها یعنی مصر و آلمان به عقد قرارداد تبادل سرباز گلعاد شالیط منجر شد به این شکل که شالیط در ازای آزادی ۱۰۲۷ اسیر فلسطینی پس از پنج سال و پنج ماه اسارت توسط حماس آزاد شد.

اسرائیل الیوم با اشاره به اینکه تا سه ماه دیگر دوره اسارت گلدن و شاؤول هفت سال کامل خواهد شد، نوشت: مصر قصد دارد در این زمینه کمک کند اما در واقع تاکنون موفق نبوده و به نظر می‌رسد مصر نفوذ گسترده‌ای بر حماس ندارد. اما کشور خاورمیانه‌ای که می‌تواند فشار موثرتری را بر حماس اعمال کند، ترکیه است، برخی از اعضای برجسته حماس در استانبول زندگی می‌کنند و ترکیه مبالغ سنگینی را در نوار غزه سرمایه‌گذاری می‌کند از جمله در حوزه بهداشت در دوره بحران کرونا و همینطور رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه ارتباط خوبی با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس دارد.

این روزنامه تاکید کرد: این همان فرصت مناسب برای اسرائیل است تا با جدیت برای استفاده حداکثری از فرصت‌های موجود تلاش کند و احتمالا تلاش ترکیه به عنوان میانجی میان حماس و اسرائیل به تغییر رویکرد منجر شود.

مذاکرات غیرمستقیم میان دو طرف برای رسیدن به یک قرارداد جدید تبادل اسرا با میانجیگری مصر به صورتی ناپایدار ادامه داشته و هیچ پیشرفتی چشمگیر در این مذاکرات گزارش نشده است.

گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۴ اعلام کرد که آرون شاؤول، سرباز اسرائیلی را در جنگ به اسارت درآورده است، رژیم صهیونیستی نیز اوت ۲۰۱۵ فاش کرد که ارتباط خود با هدار گلدن، افسر اسرائیلی در رفح را از دست داده است.

رژیم اشغالگر صهیونیستی ژوئیه ۲۰۱۵ فاش کرد که سرباز ابراهام منگستو پس از عبور از منطقه امنیتی به سمت شمال نوار غزه ناپدید شده است، او سرباز گارد مرزی با اصالتی اتیوپیایی است که هفتم سپتامبر ۲۰۱۴ به غزه فرار کرد، علاوه بر او یک سرباز اسرائیلی دیگر به نام هشام السید نیز اوایل سال ۲۰۱۶ ناپدید شد.

گردان‌های القسام از افشا و حتی صحبت درباره تعداد و سرنوشت سربازان اسرائیلی که به اسارت گرفته‌اند، و اظهارنظر در مورد هرگونه اطلاعاتی از احتمال عقد قرارداد تبادل با اسرائیل خودداری می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha