سازمان ملل گزارش داد

اختلال در ارائه خدمات درمانی و خطر مرگ صدها هزار کودک در جنوب آسیا

گزارش جدید سازمان ملل نشان می دهد که اختلال در ارائه خدمات مراقبت درمانی و پزشکی به خاطر بحران همه گیری بیماری کووید-۱۹ در یک سال گذشته احتمالا به مرگ دست کم ۲۲۸ هزار کودک در جنوب آسیا منجر شده است.

به گزارش ایسنا، گزارش جدید سازمان ملل حاکی از آن است که اختلال در ارائه خدمات مراقبت درمانی به خاطر بحران همه گیری، احتمالا جان ۲۳۹ هزار مادر و کودک را در جنوب آسیا گرفته است.

این گزارش بر کشورهای افغانستان، نپال، بنگلادش، هند، پاکستان و سریلانکا که جمعیتی حدود ۱.۸ میلیارد نفر را شامل می شوند متمرکز شده است.

در این گزارش مشخص شد که زنان، کودکان و نوجوانان بیشترین آسیب را متحمل شده اند.

تاکنون نزدیک به ۱۳ میلیون مورد ابتلا به کروناویروس و فوت بیش از ۱۸۶ هزار بیمار کرونایی در جنوب آسیا گزارش شده است.

در بسیاری از کشورها از جمله کشورهای جنوب آسیا محدودیت های شدید کرونایی به منظور مقابله با همه گیری اعمال شد. در حالیکه بیمارستان ها، داروخانه ها و سوپرمارکت ها فعالیت خود را داشتند، تقریبا همه اماکن دیگر تعطیل بودند.

در این گزارش تاثیر استراتژی های دولت ها بر خدمات مراقبتی، خدمات اجتماعی از جمله تحصیل و وضعیت اقتصادی مورد ارزیابی قرار گرفت. تخمین زده شده که ۲۲۸ هزار مورد دیگر فوت کودکان کمتر از پنج سال در این شش کشور رخ داده باشد که به دلیل توقف ارائه خدمات حیاتی است.

این گزارش نشان می دهد تعداد کودکان تحت درمان سوء تغذیه شدید در بنگلادش و نپال بیش از ۸۰ درصد کاهش یافته و نرخ مصون سازی در بین کودکان هند و پاکستان نیز به ترتیب ۳۵ و ۶۵ درصد افت داشته است.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی بی سی، همچنین در این گزارش آمده است که مرگ و میر کودکان در هند در سال ۲۰۲۰ بالاترین افزایش را داشته و ۱۵.۴ درصد بیشتر شده است و پس از آن بنگلادش با ۱۳ درصد در رتبه بعدی قرار دارد. سریلانکا نیز با ۲۱.۵ درصد بیشترین افزایش موارد فوتی در میان مادران را داشته و پس از آن پاکستان با ۲۱.۳ درصد در رتبه بعدی قرار دارد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 99122720969
  • خبرنگار : 71432