اسماعیل عطاپور در گفتوگوی خبری با تشریح بخشی از اقدامات انجام شده در فرایند تأمین و توزیع کالاهای اساسی در استان، گفت: با توجه با اینکه کالاهای اساسی در سبد هزینههای خانوار بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است، مجموعه صمت استان در جهت تأمین مایحتاج عمومی شهروندان و جلوگیری از اجحاف در حقوق مصرف کنندگان با جدیت برنامه ریزی های لازم را دنبال می کند.
وی با اشاره به اینکه گروههای کالایی اعم از کالا و خدمات در سه گروه تقسیم بندی شده است، افزود: گروه کالایی اول ۲۰ قلم کالا و گروه دوم ۱۵ قلم کالا را شامل می باشد و مابقی اقلام در گروه سوم جای دارند.
رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صمت استان ادامه داد: گروه اول مشمول قیمت گذاری از طریق مراجع ذیصلاح اعم از سازمان حمایت، ستادهای تنظیم بازار کشور و استان و در برخی موارد کمیسیونهای نظارت استان میباشند.
وی با بیان اینکه در حوزه صنعت و صنف نیز گروه های کالایی تعریف شده اند، گفت: از طریق اتحادیههای صنفی در برخی موارد به صورت دورهای در بازه زمانی حداقل یک ساله قیمتگذاری انجام میشود و این قیمت ملاک عرضه میباشد.
عطاپور اظهار کرد: به منظور جلوگیری از کمبود احتمالی و پیشگیری از عدم تناسب در عرضه و تقاضا از طریق وزارت متبوع برخی کالاها نظیر: شکر، برنج ، روغن ،گوشت قرمز و مرغ تأمین و ذخیره سازی می شود و در مواقع بروز مشکل در راستای تنظیم بازار و براساس سرانه جمعیتی استانها ، توزیع و عرضه صورت میگیرد.
وی از تخصیص ۹ هزار تن شکر برای مصرف خانوار و تولید قند مصرفی خانوار در ایام پایانی سال خبر داد و افزود: شکر تخصیصی از طریق فروشگاههای زنجیرهای، تعاونیهای مصرف کارگری، کارمندی، فرهنگیان و همچنین فروشگاههای منتخبی که از طریق اتحادیهها معرفی میشوند، توزیع خواهد شد.
رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صمت آذربایجان شرقی با بیان اینکه فرهنگ الگوی مصرف تعیین کننده است و شهروندان عزیز از انبارش کالا در منازل اجتناب نمایند، گفت: این امر منجر به کمبود غیرضرور ، ایجاد بعد روانی منفی و افزایش تقاضای کاذب در زمینه عرضه کالاهای اساسی در جامعه می شود.
وی با اشاره به توانمندی بخش خصوص استان در تولید برخی اقلام نظیر صنایع غذایی و تخم مرغ در استان، ادامه داد : آذربایجان شرقی استانی صنعتی، تولیدی و تجاری بوده و در تولید اکثر کالاهای اساسی خودکفا بوده و در برخی کالاها نیز صادرات دارد.
انتهای پیام