رضا میرزائی ۱۳ اسفندماه در جمع خبرنگاران بیان کرد: بر اساس پیشنهاد ارائه شده در شانزدهمین نشست متعهدین کنوانسیون منع تجارت جهانی گونههای در معرض خطر انقراض(سایتیس) در سال ۲۰۱۳، روز سوم مارس (۱۳ اسفند) به عنوان روز جهانی حیاتوحش نامگذاری شده و در این روز هر سال به فراخور شرایط، شعاری انتخاب میشود که شعار امسال "جنگلها و معیشت؛ پایداری مردم و سیاره زمین" تعیین شده که نشان دهنده اهمیت اکوسیستم ارزشمند جنگل در معاش انسان و حیات گونههای مختلف گیاهی و جانوری است.
وی بیان کرد: نقش حیاتی جنگل ها در حفظ فرآیندها و توازن اکولوژیکی در سطح محلی، ملی، منطقه ای و جهانی و نیز نقش آنها در حفاظت از اکوسیستم های شکننده زیست محیطی، آبخیز ها، منابع آب شیرین و اهمیت آنها به عنوان منابع غنی تنوع زیستی، بیولوژیکی و منابع ژنتیکی در توسعه پایدار انکارناپذیر است.
میرزایی افزود: جنگل ها به عنوان پشتوانه ای برای ثبات حیات بشری در زیست کره محسوب می شوند و مهمترین جایگاه و استقرار حیات وحش نیز رویشگاه های جنگلی است و ما بیشترین تراکم حیات وحش را در رویشگاه های جنگلی داریم چون آنجا امنیت و غذا بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه استان مرکزی یکی از استان های دارای تنوع حیات وحش در کشور است که از جمله آنها انواع مناطق زیستگاهی تالابی، کویر، کوهستانی، دشت و ذخیره گاه جنگلی بلوط روستای سرسختی شازند و جنگل بنه فرک در تفرش بوده و از ذخیره گاههای منحصر به فردی محسوب می شوند، گفت: بر اساس آخرین مطالعات انجام شده تاکنون 363 گونه جانوری شامل 65 گونه پستاندار، 222 گونه پرنده، 55 گونه خزنده، 4 گونه دوزیست، 17 گونه ماهی بومی و هزار و 336 گونه گیاهی در این استان شناسایی شده است.
وی افزود: مناطق تحت مدیریت استان در قالب 11 منطقه به صورت مستمر پایش می شود و ضمن برخورد با متخلفین اقدامات پیشگیرانه ای هم در خصوص بیماری های حیات وحش صورت می پذیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیسشت استان مرکزی یادآور شد: این روز فرصتی منحصر به فرد برای پاسداشت حیات وحش کشورمان با تمام تنوع و زیباییهایش بوده و نقش بسزایی در ارتقای آگاهی عمومی در خصوص مزایای متعدد حیات وحش برای مردم و تهدیدات پیش روی آن ایفا میکند.
وی افزود: اکنون زمانی است که دست در دست هم برای حفاظت از تنوع زیستی و گونههای ارزشمند کشورمان همت گماریم و تعارضات موجود بین انسان و محیط را به حداقل برسانیم تا برای نسل آتی، سرزمینی با میراث طبیعی گرانبها به ارث بگذاریم.
انتهای پیام