به گزارش ایسنا، داود رشتچیان ضمن بیان این مطلب به تشریح نحوه برگزاری امتحانات پایانی نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ دانشجویان دانشگاه شریف پرداخت واظهار کرد: اگرچه نیمسال تحصیلی جاری و نیمسال تحصیلی قبل، هر دو متاثر از شرایط دشوار ناشی از شیوع کرونا بودهاند، اما از این نظر یک تفاوت آشکار بین دو نیمسال مشهود بود. در نیمسال گذشته به ناگاه با اتفاق غیرقابل انتظار شیوع بیماری مواجه شدیم، در حالی که در نیمسال جاری از ابتدا به شرایط ناگزیر ناشی از بیماری واقف بودیم.
وی در ادامه تصریح کرد: تفاوت شرایط در نیمسال قبل و نیمسال جاری، در واقع تفاوت در طی نمودن مسیری است که به ناگهان با ناهمواری مواجه میشود با طی کردن مسیری که از ابتدا سختیهای راه آن تجربه شده و دیده میشود. با علم به این موضوع، معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه به منظور کاستن از دغدغههای دانشجویان که ناشی از شرایط خاص ناشی از شیوع بیماری بوده است، تسهیلات مختلفی را متناسب با شرایط متفاوت این دو نیمسال برای آنها در نظر گرفت.
معاون آموزشی دانشگاه شریف اظهار کرد:در نیمسال قبل، به دلیل تجربه نخست دانشگاه در برگزاری غیرحضوری دروس در سطح وسیع، فرصت بسیار کوتاه دانشجویان برای تطابق با شرایط پیش آمده، تاخیر در شروع غیرحضوری بعضی از دروس و وجود عدم قطعیت در مواجهه با شیوع ویروس کرونا تسهیلاتی نظیر امکان تغییر نمره به p/w، با توجه به شرایط خاص آن نیمسال لحاظ شد.
رشتچیان تاکید کرد: همچنین در ابتدای شروع نیمسال جاری در خصوص تسهیلات مختص این نیمسال (شامل امکان حذف بیش از یک درس و کاهش حداقل مجاز تعداد واحدهای درسی) اطلاع رسانی صورت گرفت که این مبنا در ارائه دروس، طراحی تمرین های درسی و برگزاری امتحانها توسط اساتید مدنظر قرار گرفته و دانشجویان آموزشهای غیرحضوری را بر این اساس دریافت نمودهاند.
وی ادامه داد: همانند نیمسال گذشته در نیمسال جاری نیز معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف خود را متعهد میداند که موارد خاصی که دانشجویان با آنها مواجه بوده و گزارش نمودهاند، را در کمیته های مربوطه به دقت مورد بررسی قرار داده و در حد امکان بستر لازم برای جبران آنها را فراهم آورد.
معاون آموزشی دانشگاه شریف خاطر نشان کرد: همگی میدانیم روبرو شدن با دو راهیهای متعدد مشخصه بارز مسیرهای نه چندان هموار است. بسیاری از پیشنهادها یا طرحهایی که در این مدت در دانشگاه با آنها مواجه بودهایم، از جنس انتخاب مسیر در چنین دو راهیهایی هستند. با اعتقاد به این حقیقت که انتخاب هوشمندانه مسیر مناسب در دوراهیها وجه تمایز سازمانهای موفق است، در انتخاب ناگزیر بین دوراهیها در مسیر طی شده از ابتدای شیوع بیماری همواره تلاش کردهایم با تکیه بر خرد جمعی و بررسی تمام جوانب مسیری را برگزینیم که در یک افق دوردست باعث ارتقاء دانشگاه و بالطبع منتفع شدن دانشجویان و دانشآموختگان آن در دراز مدت شود.
رشتچیان افزود: برخی از طرحها یا پیشنهادهای که در دانشگاه شریف در این مدت با تامل بررسی شده و مورد موافقت قرار نگرفتهاند، در واقع مسیرهایی هستند که پا نهادن در آنها ممکن است علیرغم مزایای اولیه، به اعتبار دانشگاه و متاثر به اعتبار دانشآموختگان آن در آینده لطمههای جبران ناپذیر وارد سازد.
وی تاکید کرد: ایمان داریم میراث گران بهایی که امروز به عنوان دانشگاه صنعتی شریف وجود دارد، حاصل تلاشهای بیوقفه افرادی در گذشته است که در انتخاب مسیر مصلحتهای جمعی را به منفعتهای فردی ترجیح دادهاند. اینکه امروز نام دانشآموختگان دانشگاه به حق به اعتبار علمی، توانمندی، پایبندی به اخلاق حرفهای و تعهد کاری گره خورده است، دستاوردی است که نه یک شبه، بلکه طی سالیان متمادی به ثمر نشسته است و امروز وظیفه همه ماست که از این دستاورد گرانقدر حفاظت کنیم.
معاون آموزشی دانشگاه شریف ادامه داد: اینکه که در آستانه شروع امتحانات پایانی نیمسال هستیم، امیدواریم با تمهیدات صورت گرفته توسط معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی، دانشکدهها و مراکز آموزشی و با بهرهگیری از تجربیات کسب شده در برگزاری امتحانات به صورت غیرحضوری در نیمسال قبل توسط اساتید شرکت در امتحانات نیمسال جاری با کمترین دشواری برای دانشجویان همراه باشد.
رشتچیان خاطرنشان کرد: از آنجا که معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تخطی از اصول حرفهای و اخلاقی را اجحاف به حقوق تمامی دانشجویان میداند، به منظور احقاق حقوق ایشان و به نمایندگی از آنها با موارد آموزشی نقض کننده این اصول مطابق مقررات و به طور جدی برخورد خواهد نمود.
وی تاکید کرد: معتقد هستیم دانشجویان علی رغم تمام سختیهایی که این روزها به خاطر شرایط سخت ناشی از شیوع کرونا تحمل نمودهاند، پرچمدارانی شایسته برای اعتلای نام و اعتبار دانشگاه هستند. دانشگاه ما به داشتن دانشجویانی که رعایت اصول اخلاق حرفهای را قلباً باور داشته و مقدم بر هر امری میدانند بر خود بالیده و می بالد. امیدواریم شیرینی پایان مسیر نه چندان هموار این نیمسال، نویدگر آغاز روزهایی عاری از بیماری و حضور پرشور دانشجویان در جای جای دانشگاه باشد. چشمانداز رسیدن به چنین روزهایی را در افقی نه چندان دور به انتظار نشستهایم.
انتهای پیام