به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این کنفرانس که با شرکت شخصیتهای سیاسی،علمی و رهبران مذهبی از کشورهای مختلف برگزار شد، سخنرانان با اشاره به ضرورت وحدت بین ادیان اظهار کردند که تمام ادیان انسانها را به صلح و آشتی و محبت دعوت کرده و در دنیا هیچ دین منصفی انسانها را دشمن هم معرفی نکرده است.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی مهدویپور، نماینده ولی فقیه در هند در سخنان خود با اشاره به اهمیت همبستگی بین ادیان اعلام کرد: یک سؤال بسیار مهم این است که با توجه به اختلاف نظری که بین مذاهب مختلف اسلامی و بین ادیان گوناگون وجود دارد آیا اتحاد و همبستگی امکان پذیر است؟
نماینده ولی فقیه در هند ادامه داد: پاسخ این سؤال این است که به دو دلیل همبستگی و اتحاد بین مذاهب و ادیان امکان پذیر است دلیل اول اشتراکات فراوانی که در بین مذاهب اسلامی و در بین ادیان مختلف وجود دارد و این مشترکات می تواند عامل همبستگی، همدلی و اتحاد باشد.
وی افزود: اگر میبینید در جهان جنگها و خونریزیها و فسادها وجود دارد به خاطر دوری از دیانت است. لذا امام خمینی (ره) در ابتدای انقلاب اسلامی به همه صاحبان ادیان پیام دادند که بیایید به دین خود عمل کنید. هر دینی به دنبال صلح و صفا و محبت است و در مقابل ستمگران، ظالمین و در مقابل کسانی که جنگها را در دنیا راه انداختند باید ایستاد.
مهدویپور تصریح کرد: در ذات هیچ دینی از ادیان آسمانی تشدد گرایی، افراط گرایی و تروریسم وجود ندارد. تروریسم بر ضد ادیان آسمانی است همه ادیان به دنبال صلح و صفا هستند کسانی که این راه را انتخاب کردند مانند داعش، النصره و طالبان ارتباطی به دین اسلام ندارد، دین اسلام دین صلح و محبت است.
مرحوم کلب صادق شخصیتی محبوب در میان مسلمانان و غیر مسلمانان هند بود
ربانی، رایزن فرهنگی ایران در دهلینو در سخنرانی خود، مرحوم کلب صادق را از خاندان بزرگ علمی و نمونهای از نسل تربیت شدگان مدرسه کلامی ـ فقهی لکنهو برشمرد که در طول دو قرن گذشته، آثار فراوانی از خود به جای گذاشته و شاگردان بسیاری را تربیت کرده است.
وی افزود: مرحوم سید کلب صادق نقوی، چراغی فروزان از خانواده علم و اجتهاد، مصلح قوم و حکیم امت بود. چندین دهه خدمات مذهبی، ملی، اجتماعی، آموزشی و رفاهی، جامعه هند بویژه شیعیان را از وجود با برکت این اندیشمند برجسته معاصر بهره مند ساخته و نام او را زنده نگه خواهد داشت.
ربانی تأکید کرد: شخصیتی که در عین ساده زیستی، خلق و خوی حسن، پایبندی به ارزشهای اخلاقی، همواره تلاش مداومی در مسیر وحدت اسلامی داشت و وی را به شخصیتی محبوب در میان مسلمانان و غیر مسلمانان هند تبدیل کرد.
رایزن فرهنگی ایران در دهلینو اظهار کرد: مرحوم سید کلب صادق نقوی ضمن اینکه بر اصول عقاید خود ثابت بود اما در عین حال باب گفتگو را با هر شخصیتی با رعایت اصول و احترام متقابل، باز میکرد و همیشه شنونده خوبی برای طرفهای مقابل بود و از اعتدال در گفتگو خارج نمیشد. در دنیایی که گرفتار افراط و تفریط شده بود، مرحوم کلب صادق تمام تلاش خود را برای ایجاد آرامش و اعتدال برخاسته از فرهنگ اسلامی بکار میبست تا آرامش و اخلاق، معنویت و صلح و عدالت را در مناسبات بین انسانها حاکم گرداند.
چگنی، سفیر کشورمان نیز در این وبینار اظهار کرد: خدماتی که ایشان داشتند، در کنار دانش، مطالعه و پیگیریهای شخصی و کاریزمای شخصیتی و اخلاقیات و روحیات این عالم بزرگ، همه دست به دست هم داده بود تا از ایشان یک شخصیت عزیز الوجود و محبوب بسازد.
وی در ادامه سخنانش، افزود: مرحوم کلب صادق در جهت اتحاد اسلامی، احترام به ادیان و فرق و مذاهب، دوری از تنشها و مبارزه با تکفیریها یک شخصیت نمونه و بی بدیل بودند. ایشان یک شخصیتی فراملیتی، فراجناحی و کاملاً بین المللی بودند که رحلت ایشان فرهیختگان مسلمان در نقاط مختلف جهان را تحت تاثیر خودش قرار داده است.
سخنرانان همچنین، مرحوم کلب صادق را پرچمدار اتحاد و همبستگی معرفی کردند و یاد و خاطره ایشان را گرامی داشتند.
همزمان با چهلمین روز درگذشت مرحوم کلب صادق خانه فرهنگ ایران در دهلی نیز وبیناری با عنوان «دکتر کلب صادق: فکر وشخصیت» با حضور حجتالاسلام والمسلمین مهدی مهدوی پور نماینده ولی فقیه در هند، علی چگینی سفیر ایران در دهلی، منوچهر متکی، وزیر خارجه سابق ایران، محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی ایران در دهلی و حجتالاسلام والمسلمین رضا شاکری نماینده جامعة المصطفی در هند و تنی چند از دانشمندان و شخصیتهای مذهبی هندوستان برگزار کرد و یاد و خاطره کلب صادق را گرامی داشت.
انتهای پیام