به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی حمدیه عضو هیات علمی گروه روان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر علمی وبینار هدف از برگزاری این وبینار را ایجاد حساسیت در موضوع اهمیت داده ها در حوزه سلامت عنوان کرد و گفت: یکی از ابتداییترین کارها در حوزه پژوهش جمع آوری درست دادهها و اطلاعات است که این کار در ایران به صورت اصولی انجام نمیشود؛ بنابراین تصمیم گرفته شد یک نشست تخصصی با موضوع اهمیت دادهها در حوزه سلامت برگزار شود که با توجه به شیوع بیماری کووید19 این نشست به صورت وبینار برگزار میشود.
وی با اشاره به اهمیت جمع آوری دادهها در حوزه سلامت ادامه داد: بسیار مهم است، آنچه را که در کلینیک مشاهده میکنیم جمعآوری و از آن گنجینه اطلاعاتی تهیه کنیم که این کار کموبیش توسط پژوهشگران انجام میشود، اما اهمیت ثبت مشاهدات درست در حال حاضر فرهنگسازی نشده است.
وی با بیان این که آشنایی دانشجویان با ثبت دادهها دارای اهمیت است، ادامه داد: باید دانشجویان پزشکی و دانشجویانی که در حوزه سلامت فعالیت میکنند را نسبت به ثبت دادهها حساس کنیم که اطلاعات را ثبت و در پژوهشها استفاده کنند.
این عضو هیئت علمی گروه روان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه مخاطبین این نشست افرادی هستند که کار پژوهشی میکنند، خاطرنشان کرد: این نشست برای روسا و مدیران بیمارستانها، مراکز علمی پزشکی و بیمارستانهایی که زیرمجموعه دانشگاههای علوم پزشکی هستند داری امتیاز بازآموزی است.
دبیر علمی وبینار در پایان بیان کرد: در این نشست مخاطبان با مفهوم و اهمیتی داده، نحوه جمعآوری این دادهها و ایجاد گنجینه اطلاعات آشنا میشوند، این نشست میتواند مقدمهای برای انجام فعالیتهای پژوهشی توسط این محققان باشد.
ثبت دادههای با کیفیت؛ مهمترین عامل تصمیم گیری پزشکی
در ادامه دکتر آرش روشن پور یکی از سخنرانان این نشست و هیات علمی دانشگاه آزاد تهران با بیان اینکه امروزه اهمیت دادهها و اطلاعات بر کسی پوشیده نیست گفت: دادهها، عناصر پایهای را فراهم میکنند که در راستای اتخاذ یک تصمیم مشخص مورد استفاده قرار میگیرند. البته باید در نظر داشت که دادهها بصورت مستقیم در تصمیم گیری استفاده نمیشوند، بلکه دانش پنهان در آنها به منظور اتخاذ یک تصمیم مناسب به کار برده میشود.
وی با اشاره به تاثیر دادهها در تصمیم گیری پزشکی اظهار کرد: سیستمهای هوشمند پزشکی که براساس یادگیری به فعالیت میپردازند، میتوانند بصورت خودکار به دانش پنهان در دادهها دسترسی پیدا نموده و از آن در راستای اتخاذ یک تصمیم پزشکی استفاده کنند.
دکتر روشن پور با بیان اینکه اگر کیفیت دادههای به دست آمده در حد مطلوب نباشند الگوی بدست آمده دارای کارایی لازم نخواهد بود؛ ادامه داد: با در نظر گرفتن اینکه تصمیمات پزشکی به دلیل مواجهه با زندگی یا مرگ افراد از اهمیت ویژهای برخورداراست، کیفیت دادههایی که در راستای تولید چنین مدل های هوشمندی استفاده میشوند، دو چندان خواهد شد.
وی در پایان گفت: امید است تا این نشست به تولید کنندگان داده های سلامت یاری رساند تا از طریق افزایش کیفیت داده های سلامت، شرایط مناسب تری در راستای اتخاذ تصمیمات فراهم کنند و درصورت مواجهه با دادههای پزشکی بیکیفیت، بتوانند تصمیمات بهتری بگیرند.
گفتنی است؛ علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند با دپارتمان انفورماتیک سلامت شماره ۰۹۹۱۶۴۴۸۰۴۲ تماس بگیرند.
انتهای پیام