به گزارش ایسنا، این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات آمریکایی و عراقی آگاه نوشته است: این خبر در حالی اعلام شده که واشنگتن و بغداد پس از بحران ماه گذشته که با اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سرلشکر قاسم سلیمانی در بغداد ایجاد شد، تلاش میکنند تنشها را کاهش دهند.
بر اساس گزارش میدل ایست مانیتور، با این حال در میان مقامات دولت ترامپ اختلاف نظراتی در خصوص این معافیت وجود دارد. یک مقام آمریکایی به وال استریت ژورنال گفته است: ما میخواهیم فشار حداکثری روی ایران را حفظ کنیم اما نباید به قیمت ثبات اقتصادی همسایگانش باشد.
آمریکا آخرین بار اواخر مهرماه یک معافیت ۱۲۰ روزه به عراق صادر کرد که به این کشور اجازه داد با وجود تحریمهای آمریکا، به واردات برق و گاز طبیعی ایران ادامه دهد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در زمان تمدید این معافیت، اعلام کرد این معافیت تضمین میکند که عراق قادر است نیازهای انرژی کوتاه مدت خود را تامین کند و همزمان اقداماتی را برای کاهش وابستگی خود به واردات انجام دهد. ما با دولت عراق مرتبا در تعامل هستیم تا از تدابیری که خودکفایی انرژی این کشور را بهبود میبخشند، حمایت کنیم.
این پنجمین معافیتی بود که آمریکا از زمان وضع تحریمها علیه ایران، برای عراق صادر کرد. اولین معافیتی که وزارت خارجه آمریکا برای عراق صادر کرد، ۴۵ روزه و دو معافیت بعدی ۹۰ روزه بود و یک معافیت ۱۲۰ روزه هم در ژوئن صادر شد.
تحلیلگران میگویند واشنگتن امیدوار است با وادار کردن عراق به خودکفایی در تأمین انرژی مورد نیاز خود، ایران را از نظر اقتصادی منزوی کند و همزمان از منابع انرژی گسترده عراق بهره ببرد.
عراق با وجود ذخایر انرژی گستردهای که دارد، برای تأمین خوراک شبکه برق خود به واردات گاز ایران به شدت وابسته است. کمبود گاز در عراق که به مسئله بسیار مهم برق مرتبط است، مایه نگرانی عمده دولت این کشور است و به همین دلیل مقامات عراقی مقابل خواستههای واشنگتن برای قطع واردات گاز ایران ایستادهاند و از این نگران هستند که کمبود برق به اعتراضات گسترده و بیثباتی داخلی منجر شود. واردات گاز و برق حدود یک سوم از تقاضای این کشور برای ۱۴۰۰۰ مگاوات را تشکیل میدهد. در ماههای تابستان که از ژوئن آغاز میشود و دمای هوا در عراق افزایش پیدا میکند، تقاضا در شبکه به ۲۴۰۰۰ مگاوات در روز میرسد.
عباس جابر، معاون وزیر برق عراق سه ماه پیش در سخنانی درباره ضرورت واردات از ایران اظهار کرده بود که ما به واردات برق از ایران نیاز داریم زیرا ظرفیت تولید کافی نیرو برای تامین تقاضا در عراق نداریم. شاید عراق تا سه سال دیگر به خودکفایی دست پیدا کند اما چنین امری چالش برانگیز خواهد بود زیرا مصرف کنندگان تنها بخشی از هزینههای تولید را پرداخت میکنند. وی گفته بود: ظرفیت تولید داخلی عراق ۱۹.۵ گیگاوات است، در حالی که نیاز این کشور ۲۶.۵ گیگاوات است و واردات از ایران کمبود موجود را جبران میکند. و این آمار شامل منطقه نیمه مختار کردستان عراق نیست.
انتهای پیام