پرچم ژاپن؛ از عدالت تا جنگ سنگی!

اتفاق‌ها اما باعث نشد تا پرچم ژاپن برای همیشه از روی سکوها جمع شود؛ همین چند روز پیش و در جریان بازی پرسپولیس با تراکتور در ورزشگاه آزادی، دوباره سروکله پرچم ژاپن پیدا شد و هواداران تراکتور آن را برای لحظه‌ای به اهتزاز درآوردند؛ با این تفاوت که دیگر آنها بازیکن ژاپنی در ترکیب تیمشان نداشتند.

به گزارش ایسنا، روزنامه شرق نوشت: «پرچم ژاپن در فوتبال ایران و به طور ویژه‌تر روی سکوهای ورزشگاه، هنوز نقشی کلیدی دارد؛ نقشی که عده‌ای آن را مبارزه با تبعیض به‌وجودآمده در فوتبال می‌دانند و عده‌ای دیگر هم آن را به وطن‌فروشی می‌چسبانند. هر چه باشد اما ماحصل مشترکی دارد: هر بار سروکله‌اش روی سکوها پیدا شده، کار به زدوخورد و خون‌ریزی (با شدت‌های متفاوت) کشیده شده است. تازه‌ترین نمونه‌اش مربوط به بازی تیم‌های پرسپولیس و تراکتور در هفته هفدهم لیگ برتر است؛ جایی که هواداران تراکتور برای چندثانیه‌ای در این بازی پرچم ژاپن را به اهتزاز درآوردند و شعله درگیری‌ها را تندوتیزتر کردند. اگر چه نیروهای انتظامی خیلی سریع این پرچم را از دست هواداران تراکتور کشیدند ولی نتوانستند مانعی برای سنگ‌پرانی‌های بعدش پیدا کنند! برای چند لحظه آن‌ قدر هواداران دو تیم به سوی همدیگر سنگ پرتاب کردند که بعد از شکسته‌شدن چندین سر و دماغ، رسانه‌ها عنوان «جنگ سنگی» را به این اتفاق دادند.

تولد پرچم ژاپن روی سکو

کمی بیش از یک سال است که پرچم ژاپن در ورزشگاه‌های ایران به اهتزاز درمی‌آید؛ جرقه‌اش از تبریز زده شد. اگر بازی تراکتور با ذوب‌ آهن و شعارهای تشویقی هواداران تراکتور در حمایت از کاشیما(!) کمی قبل از فینال برگشت لیگ قهرمانان آسیا، در آن بازی نادیده گرفته شود، باید به زمان‌های مهمی اشاره کرد که این پرچم با معانی مختلف روی سکو به اهتزاز درآمده است. اوجش به بعد از بازی فینال لیگ قهرمانان آسیا در تهران برمی‌گردد؛ پرسپولیس در بازی برگشت مقابل کاشیمای ژاپن به میدان رفت و دست‌ آخر نتوانست قهرمان آسیا شود. همان شکست بهانه‌ای برای هواداران رقبای این تیم شد که با پرچم ژاپن خودنمایی کنند. کمی بعد از آن بازی، پرسپولیس با تراکتور دیدار کرد و پرچم ژاپن در آن مسابقه توسط هواداران تراکتور به اهتزاز درآمد؛ اگرچه اعتراض‌ها نسبت به این حرکت خیلی سریع صورت گرفت ولی مالک باشگاه تراکتور با توجیه این حرکت گفت که استفاده از چنین پرچمی برای حمایت از بازیکن ژاپنی تراکتور صورت گرفته است! فارغ از این که سوگیتا ماه‌ها در تبریز بازی می‌کرد و تا آن زمان پرچم ژاپنی به اهتزاز درنیامده بود. بعد از تبریز، پرچم ژاپن در دیگر شهرهای ایران هم دیده شد. اصفهان دیگر شهر مهمی بود که هواداران فوتبالی‌اش با پرچم ژاپن به ورزشگاه آمدند. سپاهان با امیر قلعه‌نویی در کورس قهرمانی با پرسپولیس بودند و هواداران این تیم هم با اهتزاز پرچم ژاپن سعی کردند از لحاظ روحی بازیکنان پرسپولیس را تحت فشار بگذارند. اگر چه پیش از آن بازی، امیر قلعه‌نویی آوردن پرچم ژاپن به ورزشگاه را «لوس‌بازی» خوانده بود ولی فردای آن مسابقه در گفت‌وگو با رادیو به طعنه از این حرکت به‌عنوان حرکتی عدالت‌خواه نام برد! او گفت نمی‌شود که همه هوای یک تیم را داشته باشند و همین می‌شود که پرچم ژاپن به ورزشگاه می‌آید.

نمادی برای اعتراض

موضوع مبارزه با تبعیض به‌وجودآمده در بین تیم‌ها از همان‌جا شکل گرفت؛ با جوی که رقبای پرسپولیس به راه انداختند، این‌ طور استنباط شد که وزارت ورزش به دنبال قهرمان‌کردن پرسپولیس است و اهتزاز پرچم کشور ژاپن به نوعی اعتراض به این موضوع است. فارغ از درست یا غلط‌ بودن این داستان، پرچم ژاپن در ورزشگاه‌های دیگر هم زمانی که پرسپولیس بازی داشت به اهتزاز درآمد؛ از اهواز و در ورزشگاه فولاد گرفته تا شهر قدس! زمانی که استقلال با وینفرید شفر قرار بود در شهر قدس با پیکان بازی کند، هواداران استقلال با پرچم ژاپن به ورزشگاه آمده بودند.

سوگیتا نبود، پرچم ژاپن چرا

اهتزاز پرچم ژاپن در ورزشگاه در یک بازه زمانی آن‌ قدر بحث‌برانگیز شد که کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال خبر داد اگر هواداران تیمی پرچمی با این مفهوم را در ورزشگاه به اهتزاز دربیاورند، با آنها برخورد می‌شود؛ به‌ویژه این که هواداران پرسپولیس حس می‌کردند با این حرکت، تماشاگران رقیب به تیم آنها توهین می‌کنند. همین احساس‌ها باعث به‌وجودآمدن زدوخوردهای بعضا ریزودرشت در ورزشگاه می‌شد. البته هواداران پرسپولیس هم عقیده داشتند این موضوع فراتر از یک کری‌خوانی ساده است و افرادی که با پرچم ژاپن به ورزشگاه می‌آیند همان‌هایی هستند که جدایی‌طلب هستند و دلشان با ایران نیست. این اتفاق‌ها اما باعث نشد تا پرچم ژاپن برای همیشه از روی سکوها جمع شود؛ همین چند روز پیش و در جریان بازی پرسپولیس با تراکتور در ورزشگاه آزادی، دوباره سروکله پرچم ژاپن پیدا شد و هواداران تراکتور آن را برای لحظه‌ای به اهتزاز درآوردند؛ با این تفاوت که دیگر آنها بازیکن ژاپنی در ترکیب تیمشان نداشتند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 98110805484
  • خبرنگار :