دیوان کیفری بین‌المللی ۲۳ ژانویه درباره روهینجاها حکم می‌دهد

دیوان کیفری بین‌المللی قرر است ۲۳ ژانویه (سوم بهمن) درباره اینکه آیا باید اقدامات جدی و فوری علیه میانمار بابت نسل‌کشی علیه روهینجاها صورت گیرد یا خیر، حکم صادر کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار در یک اقدام بی‌سابقه ماه گذشته میلادی به لاهه سفر کرد تا از سرکوب خونین ۲۰۱۷ از سوی ارتش علیه مسلمانان روهینجایی دفاع کند. در جریان این سرکوب‌ها حدود ۷۴۰ هزار مسلمان روهینجایی به بنگلادش گریخته‌اند.

وزارت دادگستری گامبیا امروز (چهارشنبه) در حساب توئیتری خود اعلام کرد، دیوان کیفری بین‌المللی قرار است تصمیم خود درباره اعمال اقدامات فوری علیه دولت میانمار بابت سرکوب مسلمانان روهینجایی را پنجشنبه ۲۳ ژانویه اعلام کند.

این کشور آفریقایی پرونده‌ای علیه دولت میانمار به دیوان کیفری بین‌المللی و با حمایت سازمان همکاری اسلامی، کانادا و هلند ارائه کرد. گامبیا در جلسه استماع دسامبر گذشته میلادی دولت میانمار را به نقض کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ سازمان ملل متهم کرده است.

دولت گامبیا همچنین با اعلام اینکه یک خطر جدی و حتمی در تکرار نسل‌کشی وجود دارد، خواستار اقدامات فوری برای جلوگیری از ارتکاب مجدد اقدامات مستبدانه دولت میانمار یا پاک کردن هرگونه شواهدی شد.

اگر دیوان کیفری بین المللی به نفع گامبیا رای دهد، این نخستین گام درباره پرونده‌ای است که رسیدگی به آن سال‌ها به طول می‌انجامد.

گرچه آنگ سان سوچی اذعان کرد ممکن است ارتش میانمار از قوه قهریه زیاد علیه روهینجایی‌ها استفاده کرده باشد اما مدعی شد این مورد براساس "ادعاهای انحرافی و تکمیل نشده" است و خواستار ابطال آن شد. دیوان کیفری بین‌المللی تنها یک بار قبل از این حکم کرده بود که قتل‌عام ۱۹۹۵ سربرنیستا در بوسنی نسل‌کشی بوده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۵ دی ۱۳۹۸ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98102519590
  • خبرنگار : 71129