غلامرضا گودرزی در نشست تخصصی بررسی نقش گیاهان و آلایندهها در آلرژیهای تنفسی پس از باران که امروز (۲۲ آبانماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه بار ناشی از مراجعه بیماران تنفسی به دانشگاه علوم پزشکی تحمیل شد یک کار تحقیقاتی در این زمینه انجام دادیم اما وظیفه سنجش و پایش دانههای گرده و اسپور قارچها بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است که باید ادامه تحقیقات را متولیان امر انجام دهند.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به مطرح شدن گیاه کنوکارپوس به عنوان گزینه موثر در تنگی نفس خوزستانیها، افزود: در مناطقی که گیاه کنوکارپوس کشت شده و صنعت وجود داشته باشد، شاهد این آلرژی هستیم. در بصره نیز که تعداد این گیاه زیاد است، این اتفاق افتاده است.
رئیس اندیشگاه سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: این گیاه میتواند در زمینه عارضه تنفسی نقش داشته باشد و آلایندهها این مساله را تشدید میکنند. ما نقش صنایع و خودروها را تبرئه نمیکنیم اما این عوامل اثر تشدیدکننده دارند. همچنین طبق تحقیقاتی که در یکی از کشورها انجام شد، آلایندههای صنعت نفت و گاز و حتی خودروها میتوانند روی گردههای گیاهان سوار شوند.
گودرزی بیان کرد: برای حل مشکل نباید موضعگیری داشته باشیم اما باید واقعیات را بپذیریم. سال ۹۲ پس از بروز تنگی تنفس در پی بارندگی در اهواز و دیگر شهرهای خوزستان، سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد که باران اسیدی بوده است اما طبق علائم بیماران، باران اسیدی نبود. در پی عدم اقناع سازمان حفاظت محیط زیست ناچار شدیم آنالیز کاملی از آب باران را انجام دهیم و ثابت کردیم که باران اهواز اسیدی نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: پس از آن، فرضیه پوشش گیاهی و کنوکارپوس مطرح شد. همان گونه که آنجا عنوان کردیم باران اسیدی عامل این اتفاقات نیست، امروز هم میگوییم که کنوکارپوس عامل تنگی نفس اهوازیها نیست.
وی تصریح کرد: به طور کلی آسم در همه جای کشور در فصل پاییز بیشتر میشود اما اگر پدیده باران شدید، طوفان و رعد و برق رخ دهد و ایریتنتها (Irritants) هم وجود داشته باشند این مساله شدت مییابد. گازهایی که از صنایع فولاد، گاز و پتروشیمی وارد هوا میشوند و همچنین دسته دیگر آلرژنها مانند اسپورهای قارچی و دانههای گرده، جزو ایریتنتها هستند. اهواز یک شهر صنعتی است و کسانی که در اهواز زندگی میکنند، ایریتنتها به تدریج آنها را تحت تأثیر قرار میدهند.
به گزارش ایسنا، رئیس اندیشگاه سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه حتی کسانی که در آپارتمانها زندگی میکنند هم در زمان بارندگی دچار آلرژی شدهاند، گفت: دانههای گرده هر چقدر سنگین باشند، اگر انباشتگی داشته باشند رطوبت جذب میکنند و با رعد و برق ریز ریز میشوند و به جو زمین میرسند. این موضوع عامل این است که افرادی که در ارتفاع بالا ساکن هستند هم دچار آلرژی میشوند.
گودرزی با اشاره به انجام هرس و قطع درختان کنوکارپوس در خیابانهای اهواز برای پیشگیری از تنگی نفس بیان کرد: کنوکارپوس نباید حذف شود. این گیاه به شهر زیبایی داده است اما شهرداری هم باید تنوعبخشی پوشش گیاهی را انجام دهد. اگر بخش زیادی از پوشش گیاهی کنوکارپوس باشد و آفتی رخ دهد ممکن است همه این بخش پوشش گیاهی از بین برود. همچنین اگر کنوکارپوس آفتی داشته باشد و روی جمعیت تأثیر گذاشته باشد، نیز درست نیست و هر دو مورد تهدید هستند.
انتهای پیام