نشست شینزو آبه با نخست‌وزیر کره‌جنوبی؛ "روابط این گونه باقی نماند"

نخست‌وزیر ژاپن و نخست‌وزیر کره‌جنوبی امروز (پنج‌شنبه) در بحبوحه مناقشه جنجالی بر سر مسائل تاریخی و مناسبات تجاری که روابط دوجانبه را به پایین‌ترین سطح رسانده است، دیدار کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، روابط میان توکیو و سئول –دومتحد آسیایی واشنگتن- از اکتبر سال گذشته با صدور حکم دادگاهی در کره‌جنوبی و درخواست از شرکت‌های ژاپنی برای پرداخت غرامت به نیروهای کار اجباری در دوره جنگ در معادن و کارخانه‌ها تیره شد.

ژاپن اما تاکید دارد این مسائل با پیمان ۱۹۶۵ حل و فصل شده است و حکم این دادگاه را نقض قوانین بین‌المللی دانست و همین مناقشه به مسائل تجاری و امنیتی هم کشیده شد.

شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن و کی ناک-یون، نخست‌وزیر کره‌جنوبی مذاکراتشان را با دست دادن آغاز کردند اما لبخندی نداشتند. حدود ۱۰۰ روزنامه‌نگار در آغاز این مذاکرات که نشستی عالی‌رتبه میان دو طرف از زمان بروز این اختلافات است، حضور داشتند.

براساس گزارش‌ها، نخست‌وزیر کره‌جنوبی که برای شرکت در مراسم امپراتوری ناروهیتو به توکیو رفته است، حامل نامه‌ای خصوصی از مون جائه-این، رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی است. مون و آبه بیش از یک سال است که دیداری نداشته‌اند. براساس گزارش خبرگزاری یونهاپ، نخست‌وزیر کره‌جنوبی نامه‌ای را از جانب مون جائه-این تحویل شینزو آبه داد.    

در جریان نشست امروز، طرفین بر لزوم همکاری در خصوص کره‌شمالی با وجود اختلافات کنونی تاکید کردند و شینزو آبه گفت سئول باید به وعده‌هایش برای ارتقای روابط عمل کند.

نخست‌وزیر ژاپن به لی ناک‌-یون گفت: "دو کشور ما برای یکدیگر همسایگان مهمی هستند و حفظ ارتباط بر سر کره‌شمالی، روابط دوجانبه و روابط ما با ایالات متحده بسیار مهم است. روابط در حال حاضر کاملاً خشک است اما نباید به این صورت باقی بماند. اگر کره‌جنوبی بتواند وعده‌هایش درباره روابط دوجانبه را عملی کند، این می‌تواند فرصتی برای بازگشت به یک رابطه سالم باشد."

در بیانیه دولت ژاپن آمده است که نخست‌وزیر کره‌جنوبی هم بر اهمیت گفت‌وگو تاکید کرده است، اما در بیانیه‌ای مشابه که وزارت خارجه کره‌جنوبی منتشر کرد، گفته شد لی موافق است که روابط نباید در شرایط دشوار کنونی باقی بماند. نخست‌وزیر کره‌جنوبی همچنین به آبه گفته است، سئول هم به "پیمان ۱۹۶۵ احترام گذاشته و از آن تبعیت می‌کند و به همین کار ادامه خواهد داد."

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲ آبان ۱۳۹۸ / ۰۷:۵۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98080200869
  • خبرنگار : 71402