به گزارش ایسنا، نیروهای امنیتی میدان "ریاض الصلح" را با شلیک گاز اشکآور و شلنگهای آب پرفشار تخلیه کردند، همچنین به تعقیب معترضان با باتوم پرداختند. در حالی که تظاهرکنندگان از بازداشت تنی چند از همقطارانشان صحبت میکنند و نیروهای امنیت داخلی اظهار کردند، تعداد نیروهای امنیتی لبنانی مصدوم شده به ۶۰ تن رسید.
نیروهای امنیت داخلی همچنین به معترضان نسبت به هرگونه حمله به این نیروها و تاسیسات خصوصی و دولتی هشدار دادند.
صدها جوان لبنانی در بیروت و شهرهای صیدا، النبطیه، طرابلس، عکار، بعلبک، الهرمل و غیره تظاهرات به راه انداختند.
تعدادی از تظاهرکنندگان به خودروی اکرم شهیب، وزیر آموزش تیراندازی کردند.
لبنان شب گذشته شاهد اعتراضات گسترده -که بزرگترین اعتراضات طی چند سال اخیر بوده- در سراسر این کشور بود این اعتراضات در مخالفت با مصوبه جدید دولت درباره مالیاتهای جدید صورت گرفته است، مالیاتهای جدید شامل مالیات بر تماسهای اینترنتی است. مردم همچنین به وضعیت معیشتی و اوضاع نابسامان اقتصادی معترض هستند.
تظاهرکنندگان اقدام به برپایی چاردهایی در بیروت و مناطق دیگر برای ماندن در محلهای تحصنهای خود کردهاند تا دولت را از این تصمیم بستن مالیات بر خدمات اینترنتی منصرف کنند. معترضان مسیرهای اصلی در کشور را مسدود کرده و خواستار مبارزه با فساد شدند.
خبرگزاری ملی لبنان اعلام کرد، دو تن از کارگران خارجی در اثر آتشسوزی که نزدیک اعتراضات در بیروت رخ داد جان خود را از دست دادند.
این خبرگزاری افزود، تیم نجات برای بیرون آوردن دو جسد و خاموش کردن آتش به محل حادثه حاضر شد.
به دلیل شرایط کنونی وزارت آموزش مدارس و دانشگاهها را امروز (جمعه) تعطیل اعلام کرده و شعبههای بانکهای خصوصی نیز امروز برای ممانعت از هر گونه اتفاق غیرمنتظرهای تعطیل هستند. این در حالی است که معترضان امروز راهی بانک مرکزی لبنان شدهاند.
اتحادیه سراسری کارگران نیز همزمان با جلسهای که امروز دولت در کاخ ریاستجمهوری برگزار میکرد، فراخوان برگزاری تحصن داده بود.
این در حالی است که حریری قصد دارد جلسه امروز دولت را لغو کند و به لبنانیها پیامی بفرستد. می شدیاق، وزیر مشاور در امور توسعه اداری لبنان نیز گفت، اعضای حزب القوات اللبنانیه در جلسه امروز دولت شرکت نمیکنند.
ریا الحسن، وزیر کشور لبنان گفته است، دولت سعد حریری در حال حاضر استعفا نمیکند چون هیچ هدف خود را محقق نکرده است.
وی در اظهارات تلویزیونی گفت، اکثر تظاهراتها مسالمتآمیز هستند و نیروهای امنیتی دستور داده شده با معترضان برخورد نکنند.
از سوی دیگر، ولید جنبلاط، رهبر حزب سوسیال پیشرو اظهار کرد، با سعد حریری تماس گرفته و به او پیشنهاد داده که با هم از دولت استعفا کنند.
این نماینده سابق پارلمان لبنان در تماسی تلفنی با المیادین گفت، سعد حریری را تنها نخواهد گذاشت و میشل عون، رئیسجمهوری را مسؤول هرگونه تصمیم گیری به اجماع یا استعفای دولت میداند.
جنبلاط اشاره کرد، جدای از مساله مالیات روی تماسهای واتساپ بحران زیرساختی در اقتصاد لبنان و بحران در اداره امور کشور وجود دارد و دولت ناتوان از کنترل امنیت کشور و حاکمیت آن است.
این رهبر سوسیال پیشرو گفت: آنچه رخ داده تلاشی است برای مقصر جلوه دادن سعد حریری به تنهایی و من حریری را تنها نخواهم گذاشت و با هم استعفا میکنیم.
سمیر جعجع، رئیس حزب القوات البنانیه هم تصریح کرد، با حریری و جنبلاط تماس گرفته تا به نحوی برای کنترل اوضاع به راه حلی دست یابند.
محمد شقیر، وزیر ارتباطات بعد از خروج معترضان در اعتراضات سراسری گفت از اعمال مالیاتی به ارزش شش دلار ماهانه برای خدمات مکالمات صوتی از طریق پروتکل اینترنت صرف نظر کرده است.
مصوبه دولت درباره اعمال مالیاتهای جدید و دیگر تدابیر ریاضتی به دلیل بحران اقتصادی و مالی است که این کشور به دلیل افزایش کسری بودجه و بدهی کلی درگیر آن است.
صدای معترضان در لبنان از چند هفته پیش بلند شده و آنها به کاهش نرخ ارز کشورشان در مقابل دلار اعتراض دارند.
دولت لبنان از چند روز پیش در حال بررسی پیشنویس بودجه سال ۲۰۲۰ است که شامل مالیاتهای جدید برای تامین کسری بودجه سراسری از جمله افزایش بهای سوخت و افزایش مالیات بر ارزش افزوده به طور تدریجی است.
انتهای پیام