موافقت دولت برای تامین کاغذ کتب درسی با ارز دولتی

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی از اتمام بررسی‌های کارشناسانه به منظور بازآرایی تشکیلاتی این سازمان خبر داد و گفت: حوزه یازده گانه یادگیری تا کنون مستقر نشده بود و شاهد شکاف میان حوزه نظری و فنی و حرفه‌ای بودیم.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام علی ذوعلم در نشستی خبری با اشاره به تغییرات ساختاری در سازمان پژوهش اظهار کرد: اشکالاتی در ساختار قبلی سازمان پژوهش وجود داشت که به دنبال رفع آنها در ساختار جدید هستیم.

وی افزود: از جمله این اشکالات این است که به عنوان مثال کارشناس ویژه برای حوزه مدرسه نداشتیم؛ البته حوزه یازده گانه یادگیری تا کنون مستقر نشده بود و شاهد شکاف میان حوزه نظری و فنی و حرفه ای بودیم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه برنامه ریزی آموزشی در سازمان صورت نمی گرفت و بیشتر امور بر تحقق برنامه درسی متمرکز بوده اظهار کرد: در همین راستا چهار نشست جمعی با کارشناسان برگزار کردیم و به جمع بندی برای بازآرایی تشکیلاتی رسیدیم که نیازمند طرح و بررسی در هیئت امنای سازمان است و پس از آن باید در سازمان امور اداری و استخدامی نیز تصویب شود تا قابلیت اجرایی پیدا کند.

ذوعلم آخرین وضعیت تعیین تکلیف پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش را نیز تشریح کرد و گفت: بنده به هیچ عنوان با پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش مخالف نیستم، اتفاقا در آموزش و پرورش نیاز به پژوهشگاه‌های متعدد داریم. در مناطق و نواحی آنقدر مسائل مختلف وجود دارد که اگر  بتوانیم پژوهشگاهی در هر منطقه ایجاد کنیم به حل مسائل کمک می کند.

وی افزود: اما درباره اینکه پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش  زیرنظر سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی باشد یا از آن منفک شود، نظر خاصی ندارم و مسئولان به هر جمع بندی برسند به آن توجه می‌کنیم، اما در وضعیت فعلی از پژوهشگاه حمایت می‌کنیم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در ادامه با اشاره به اینکه کتب درسی تا سال ۱۴۰۰ تغییری نخواهد کرد به این معنا که تغییر ملموسی در کتب درسی نداریم گفت: البته تعدادی کتاب نونگاشت به مجموعه کتب درسی افزوده می‌شود. علاوه بر این اشکالات جزئی که وجود دارد رفع می‌شوند ولی در مجموع تغییر کلی در کتب درسی نداریم که مشمول سال تحصیلی پیش رو نیز خواهد بود.

ذوعلم در پاسخ به اینکه «آیا برنامه‌ای برای تضارب آراء بین کارشناسان تربیت دینی و سکولار در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی دارید؟»، گفت: به عقیده بنده این سازمان باید بستر تضارب آراء باشد. تمایل داریم جلساتی با حضور موافقان و مخالفان به صورت مناظره برگزار و موضوع آزاداندیشی که سال‌هاست توسط رهبری مطرح و مورد تأکید است، محقق شود.

وی درباره چرایی همکاری برخی مولفان کتب درسی با موسسات کتب کمک آموزشی عنوان کرد: به دنبال تبیین آیین‌نامه‌ای در این زمینه هستیم تا بر اساس آن همکارانی که قرار است در تألیف کتب درسی و برنامه‌ریزی درسی با ما مشارکت داشته باشند به هیچ وجه حق حضور در چنین مؤسساتی را نداشته باشند. حتی یک مورد هم برای ما قابل قبول نیست.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره مشکل تامین کاغذ برای چاپ کتب درسی نیز گفت: برای چاپ کتب درسی سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ باید از اوایل مهر سال جاری و بتدریج کاغذ به شرکت‌های چاپ‌کننده برسد. معمولا چاپ کتب را چندماه زودتر شروع می کنیم. حدود ۱۴۲ میلیون جلد کتاب برای سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ نیاز داریم؛ یعنی روزانه ۵۰۰ هزار جلد کتاب باید در دو چاپخانه چاپ شود. بنابراین باید از چند ماه قبل، کاغذها تامین شده باشد.

ذوعلم افزود: سازمان پژوهش در فروردین برای کاغذ سال آینده تدابیری اندیشیده بود و ما مکاتباتی را از سال قبل شروع کردیم. از جمله اینکه مکاتباتی با معاون اول رئیس جمهور صورت گرفته، ضمن اینکه وزیر سابق آموزش و پرورش نیز پیگیری‌هایی انجام داده و این موضوع با سرپرست آموزش و پرورش نیز مطرح و مکاتباتی انجام گرفته است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه بر اساس آنچه که ما اطلاع داریم ستاد اقتصادی دولت کاملاً موافق استفاده ما از ارز دولتی است گفت: ما کم‌کم زمان را از دست می‌دهیم و باید سریعتر در این باره تصمیم گیری و مصوبه مربوط به ما ابلاغ شود. چرا که اول مهر سال ۹۹ اگر در جایی کتاب به دست دانش‌آموزی نرسد همه از سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی مطالبه می‌کنند و ما باید پاسخگو باشیم.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی پیرامون الکترونیکی شدن کوله‌پشتی دانش‌آموزان و استفاده از لپ‌تاپ گفت: در حال حاضر تعداد قابل توجهی از کتب راهنمای هنرآموزان که دبیران فنی و حرفه‌ای و کاردانش از آن استفاده می‌کنند به صورت فایل پی دی اف در سایت سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی بارگذاری شده است. اما درباره کتب دانش‌آموزان نباید این نکته را فراموش کنیم که برخی مکان‌ها دسترسی به اینترنت آسان نیست و اگر بخواهیم کتب درسی چاپ نکنیم، به بی‌عدالتی آموزشی منجر می‌شود. اما امیدوار هستیم با تقویت زیرساخت‌های ارتباطی کشور این موضوع تحقق پیدا کند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ تیر ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 98041105643
  • خبرنگار : 71424