حسین پورهادیان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: کنجد گیاهی ارزشمند برای کشت و مصرف به صورت روغن و دارو است.
وی ادامه داد: برآورد نیاز خالص آبی آن تحت شرایط اقلیمی هر منطقه به خصوص در مناطق خشک و نیمه خشک کمک زیادی به کشت و تولید آن میکند.
پورهادیان خاطر نشان کرد: دانه کنجد از کشت گونه گیاهی به نام سزاموم ایندیکوم به دست میآید که از خانواده دولپهای است.
این عضو هیات علمی دانشگاه پیامنور لرستان گفت: این گیاه بومی ایران بوده و بعد از گندم در مناطق خشک و نیمه خشک مورد توجه کشاورزان است.
وی افزود: در سالهای اخیر جهت توسعه کشت کنجد و اصلاح ارقام آن کارهای خوبی صورت گرفته است.
پورهادیان اضافه کرد: به دلایلی مانند عملکرد اندک و حساسیت به بیماریها، کاشت کنجد کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
مواد ذخیره شده در گندم به شکل کربوهیدراتهای محلول در آب هستند
یک دکترای کشاورزی گفت: مواد ذخیره شده در گندم به شکل کربوهیدراتهای محلول در آب هستند.
دکتر داوود ارادتمند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: تنشهای محیطی مهمترین عوامل کاهش دهنده عملکرد گیاهان زراعی در سراسر جهان بوده و به همین دلیل پتانسیل ژنتیکی عملکرد گیاهان زراعی تحقق نمییابد.
وی ادامه داد: شناخت صفات مرتبط با تحمل به تنش خشکی و بررسی رابطه آنها با عملکرد دانه ضروری است.
ارادتمند اضافه کرد: در واقع باید صفاتی که باعث جلوگیری یا کاهش خسارت ناشی از تنش خشکی به گیاه میشوند، شناسایی شده و نقش و اثر هرکدام از آنها بر میزان تحمل به تنش خشکی ارزیابی شود.
این دکترای کشاورزی یادآور شد: بهبود ظرفیت پر شدن دانهها با استفاده از ذخایر ساقه، یکی از مهمترین اهداف بهنژادی گندم تحت تنشهای محیطی مانند خشکی و گرماست.
وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از گیاهان زراعی ازجمله گندم مواد ذخیره شده عمدتاً به شکل کربوهیدراتهای غیرساختمانی یا کربوهیدراتهای محلول در آب هستند.
ارادتمند گفت: مواد ذخیره شده در ساقه به شکل کربوهیدراتهای محلول در آب بوده و حدود 25 تا 40 درصد از کل وزن خشک ساقه را تشکیل میدهند.
انتهای پیام