به گزارش ایسنا، مکگورک که از سوی باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا منصوب شد و دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی آمریکا او را در این سمت ابقا کرد، در تاریخ ۲۱ دسامبر پس از تصمیم ناگهانی ترامپ برای خارج کردن نیروهای این کشور از سوریه، استعفای خود را اعلام کرد.
استعفای مکگورک که در تاریخ ۳۱ دسامبر اجرا شد، پس از استعفای جیمز ماتیس، وزیر دفاع این کشور بود.
طبق گزارش شبکه خبری اسکای نیوز، ترامپ دوشنبه گذشته بر خلاف آنچه در ۱۹ دسامبر گذشته گفته بود، اعلام کرد که خروج نیروهای آمریکایی از سوریه به تدریج انجام خواهد شد. در حالی که او در دسامبر تصریح کرده بود که زمان بازگشت سربازان آمریکایی فرا رسیده است و جوانان و نیروهای ما همگی بازخواهند گشت.
وزارت خارجه آمریکا در راستای اطمینانبخشی به شرکای خود در ائتلاف ضد داعش اعلام کرد که جدول زمانی برای عقبنشینی نظامی وجود ندارد و این اقدام بسیار هماهنگشده خواهد بود تا فضایی برای سوء استفاده تروریستها باقی نماند.
این وزارتخانه اعلام کرد که جفری در دو پست به عنوان فرستاده ویژه آمریکا در ائتلاف ضد داعش و نماینده این کشور در امور سوریه فعالیت خواهد کرد.
رابرت پالادینو، سخنگوی این وزارتخانه اظهار کرد: جفری در ادامه رهبری و مسؤولیت هماهنگی اقدامات وزارت خارجه را برای اجرای تصمیم ترامپ با هماهنگی همپیمانان و شرکای این کشور و بدون آسیب به اهداف آمریکا در سوریه و عراق از جمله نابودی دائمی داعش بر عهده خواهد گرفت.
نزدیک به ۲۰۰۰ سرباز آمریکایی در شمال سوریه مستقر هستند و بیشتر آنها را نیروهای ویژهای تشکیل میدهند که نیروهای کرد را برای مبارزه با داعش آموزش میدهند.
برخی مسؤولان آمریکایی پیش از این نسبت به عواقب خروج سریع از سوریه هشدار داده و ابراز نگرانی کرده بودند که چنین اقدامی دیگر طرفها به ویژه ایران و سوریه را در این کشور تنها رها میسازد.
انتهای پیام