به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المیادین، رسانههای عربستانی گزارش دادند، دادستان کل عربستان در جلسه محاکمه سلمان العوده، واعظ و مبلغ عربستانی ضمن اعلام ۳۷ اتهام تروریستی علیه او، حکم اعدام را در ابتدای جلسه برای او خواستار شد.
هنوز هیچ بیانیهای از سوی دادستانی کل عربستان صادر نشده است.
در پی انتشار این خبر فعالان شبکههای اجتماعی هشتگ "سلمان العوده تروریست نیست" را به اشتراک گذاشتند.
عبدالله العوده، پسر این واعظ عربستانی روز دوشنبه، چند روز پیش از اولین سالگرد بازداشت پدرش از وخامت شرایط جسمانی و شرایط نامساعد بازداشت او خبر داد و تهدید کرد، مساله شوکآوری را در این پرونده فاش میکند.
عبدالله العوده که پژوهشگر مقطع فوق دکترا در دانشگاه ییل آمریکاست، با انتشار توئیتهایی اعلام کرد، پس از انتقال پدرم به زندان ریاض در شرایطی بسیار بد، مشکل فشار خون بالای او بار دیگر بروز کرد.
او در ادامه به شرایط انتقال ناگهانی پدرش از زندان جده به زندان دیگری در ریاض در ماه گذشته میلادی اشاره کرد و نوشت: در جریان انتقال پدرم به زندان ریاض، یک کارمند به او از محاکمههایی محرمانه خبر داده بود.
العوده یکی از چهرههای مذهبی معروف در عربستان است که سپتامبر گذشته در جریان بازداشت افرادی که به گفته مسؤولان عربستانی به نفع برخی طرفهای خارجی علیه امنیت و منافع این کشور فعالیت داشتند، بازداشت شد.
سلمان العوده پس از انتشار خبر تماس تلفنی تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، توئیتی را منتشر کرده و در آن از خدا خواسته بود میان قلبها دوستی و محبت برقرار کند.
بازداشت العوده پس از آن بود که او توئیتی را با محتوای استقبال غیرمستقیم از احتمال دستیابی به راهحلی برای بحران این کشور با قطر منتشر کرد.
عفو بینالملل به نقل از برخی اعضای خانواده العوده اعلام کرد، این واعظ عربستانی پس از سپری کردن چهار ماه در سلول انفرادی در ژانویه گذشته به بیمارستانی در جده منتقل شد.
العوده یکی از چهرههای برجسته "جریان بیداری" در عربستان است که جریانی نزدیک به گروه اخوان المسلمین توصیف میشود.
در حال حاضر عربستان نزدیک به ۱۰۰ تن را بازداشت کرده و این بازداشتها و علت آنها را پنهان نگه داشته است اما طبق برخی اطلاعات فاش شده، بعضی از این افراد هدف اقدامات خطرناکی از جمله شکنجه قرار گرفتهاند تا مجبور شوند به جرائمی اعتراف کنند که اصلا مرتکب نشدهاند و یا اینکه از موضعگیریهای منتقدانه خود علیه مسؤولان ریاض دست بردارند.
مسؤولان عربستان چند هفته قبل شیخ صالح آل طالب، امام جماعت و خطیب مسجد الحرام را بازداشت کردند.
انتهای پیام