به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارشنبهشب در سومین همایش انجمن ارتباطات و تبلیغ حوزه که در دارالقرآن علامه طباطبایی قم برگزار شد، با اشاره به اینکه امروزه بیش از هر زمانی نیازمند بازگشت به مبانی دینی و معرفتی هستیم، گفت: نیاز دولت به حوزه یک نیاز جدی و جاری است؛ از صمیم جان معتقد هستیم که راه عبور از انبوه آسیب های اجتماعی، بازگشت به دین و معرفت و مسجد و محراب و حوزه است.
وی بیان کرد: روحانیت، تبار دینی جامعه است و این جامعه با روحانیت یک علقه دیرینه و تاریخی دارد؛ اگر امروز درخت انقلاب را سبز و تناور میبینیم، قطعا مرهون انسانهای بزرگی هستیم که از حوزه برخاستهاند.
صالحی امیری یادآور شد: دولت و ملت، مدیون مُبلغان عرصه دین هستند؛ ولی مسالهای که حوزه به آن نیاز دارد، آگاهی لازم از تحولات جاری در سطح کشور است؛ سرعت این تحولات بینظیر و غیرقابل تصور است؛ هیچ کشوری را در دنیا سراغ نداریم که حجم سرعت تحولاتش به اندازه ایران باشد.
وی گفت: امروز در یک شبکه اجتماعی نیمی از کاربران آن در دنیا ایرانی هستند؛ در حال حاضر ۴۰ میلیون نفر در شبکههای اجتماعی در حال تبادل اطلاعات هستند و در این بستر عظیم حضور دارند.
۱۶۰ هزار کانال الحادی و فساد بسته شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: ۲۷ میلیون جوان تنها در یک شبکه اجتماعی مشغول به فعالیت هستند؛ در یک سال گذشته ۱۶۰ هزار کانال الحادی و فساد بسته شد تا جوانان در معرض بمباران هجمه دشمن قرار نگیرند، ولی واقعیت این است که باید به جای تفکر بستن، به جای ایجاد بستری برای تولید محتوا در شبکههای اجتماعی باشیم و در اینجا است که رسالت روحانیت تعریف جدید میشود.
صالحی امیری گفت: امروزه میلیونها نفر در شبکههای اجتماعی سخنان را تولید و بازتولید میکنند؛ امروز میتوانیم در منزل یک سخنرانی را ضبط کنیم و در بستر شبکههای اجتماعی آن را در اختیار میلیونها نفر قرار دهیم.
وی گفت: نسل جدید ما در حوزه معرفتی دچار مشکل نیست؛ جوانان ما به خدا و عبادت و نبوت و اهل بیت(ع) و معاد و روحانیت اعتقاد قلبی دارند؛ ۹۹ درصد از کسانی که دچار چالش و بحران میشوند به خدا پناه میبرند و این مساله باور معرفتی جامعه است.
دولت به تنهایی توانایی حل مشکلات کشور را ندارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امروزه معظلات بسیاری در کشور وجود دارد و روحانیت در راستای کاهش مشکلات اجتماعی کشور وظیفهمند هستند؛ دولت به کمک مُبلغان میآید، اما واقعا پوشش کامل این جریان از توان دولت خارج است؛ دولت به تنهایی توانایی حل مشکلات کشور را ندارد و الزاما نیازمند پشتوانه بزرگ روحانیت هستیم.
صالحی امیری یادآور شد: روحانیت و مرجعیت به مثابه خورشیدی هستند که روشنایی و حرارت بخشاند؛ دولت معقتد است که باید ارتباط خود را با حوزه تقویت کنند؛ دیدارهای مکرر دولتیها از قم و حضور در محضر مراجع، بنا به یک نیاز جدی است و نه تشریفات؛ امروزه در بیش از ۲۰ حوزه به شکل مستقیم در عرصه فرهنگی درگیر هستیم.
وی گفت: با تشکیل معاونت قرآنی در نظر داریم که در عرصه شکلی و معرفتی در راستای توسعه و گسترش فرهنگ قرآنی گام جدی برداریم، ولی رسالت اصلی در این عرصه با حوزه ها است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امروزه ۲۳ هزار کانون فرهنگی مساجد در کشور فعال است، ولی این حرکت کمتر از ۲۰ درصد نیاز واقعی در مساجد است.
صالحی امیری اظهار کرد: بیش از ۵۰ میلیارد تومان در عرصه فرهنگی مساجد هزینه میشود، ولی این مبلغ کمتر از ۱۰ درصد نیاز جدی کشور است؛ سازمان فرهنگ و ارتباطات با تشکیل رایزنیهای فرهنگی در حال فعالیت در سراسر جهان است و با ۶۰ رایزنی فرهنگی در جهان بر این باور هستیم که باید قدم های جدی برای توسعه فرهنگی دینی در دنیا برداریم.
تقویت روابط دولت و فرهنگ و ارشاد با حوزه قطعی است
وی گفت: منبع و منشا تولید و بازتولید مباحث دینی در کشور حوزههای علمیه هستند و ما نیز دستگاه منعکسکننده این مباحث در حوزه هستیم و تقویت روابط دولت و فرهنگ و ارشاد با حوزه قطعی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: رسالت دولت و حوزه، صیانت از نسل جوان است و امیدواریم بتوانیم در این مسیر بسیار سخت و حساس موفق باشیم.
وی گفت: هیچ فیلمی به خاطر ارزش های انقلاب سانسور نشده است فیلم یتیم خانه علاوه بر حمایت هایی که انجام شد زمان بیشتری برای اکران داده شد؛ فیلم امپراتوری جهنم مشکلی ندارد ما یک میلیارد تومان برای ساخت آن کمک کردیم؛ بر اساس نظر هیئت داوران منتخب جایزه جشنواره نشده است.
فیلمهای نامناسب را از جشنواره حذف کردیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآورشد: برای اولینبار در جشنواره امسال، فیلمهایی که مضامین فمنیستی و مضامین نامناسب داشت را حذف کردیم؛ قریب به ۳۰ فیلم دفاع مقدس که ساخته جوانان است را حمایت کردیم؛ متاسفانه عدهای بدون اینکه جشنواره برگزار شد، شروع به اعتراض میکنند که متاسفانه این مساله ناشی از عدم اطلاع است.
وی گفت: معاون فرهنگی فرهنگ و ارشاد از شخصیتهای حوزوی و دلبستگان به نظام و رهبری و مورد اعتماد حوزویان است، ولی در انبوه ۸۰ هزار کتاب ممکن است ۸ کتاب نیز دارای مشکل است؛ یک کتاب بیان شد که کتابی منتشر شده است که دارای مشکل بود که تحقیق شد که مشخص شد که شابک کتاب جعلی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآورشد: در خصوص «امپراتوری جهنم» نیز تاکید داشتهایم که داوری منصفانهای انجام شود؛ حال اگر استادی نمره قبولی به یک فیلم نداد، نمیتوانیم بگوییم که آن استاد فاسد است.
وی گفت: کارهای ما بدون جنجال انجام خواهد شد، زیرا فرهنگ و ارشاد محل جنجال نیست؛ سیاست قطعی وزارت فرهنگ و ارشاد، سیاستهای مقام معظم رهبری است.
صالحی امیری اظهارکرد: درِ وزارتخانه به روی همه فعالان فرهنگی باز است و همه طلاب و فعالان تبلیغی می توانند در این عرصه ورود کرده و مباحث خود را مطرح کنند.
انتهای پیام