نماینده سابق ایران در اوپک با اشاره به اینکه تثبیت میزان تولید اوپک به معنای ادامه روند موجود خواهد بود، گفت: انتظار میرفت که در اجلاس اوپک در جهت کاهش سهمیه تولید اعضا تصمیم گیری شود.
محمدعلی خطیبی طباطبایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه تثبیت تولید اوپک به میزان 30 میلیون بشکه به معنای ادامه وضع موجود و احتمالا ادامه روند نزولی قیمتها خواهد بود، تصریح کرد: اگر چه امیدواریم قیمت نفت باز هم کاهش نیابد، اما با توجه به این که میزان تقاضا برای نفت اوپک 29.2 میلیون بشکه برآورد شده و اعضای اوپک بیش از 30 میلیون بشکه تولید میکنند. اضافه عرضه موجود به قیمتها فشار وارد می کند.
وی با بیان اینکه اکنون میزان تولید توسط اعضای اوپک حدود 30.4 میلیون بشکه است، خاطرنشان کرد: انتظار می رفت که اعضای اوپک در جلسه روز گذشته در راستای کاهش عرضه تصمیم بگیرند، اما متاسفانه چنین تصمیمی گرفته نشد و شاهد ادامه وضع موجود خواهیم بود.
خطیبی با اشاره به اینکه در این اجلاس از کاهش تولید نفت غیر اوپک صحبت شده است، گفت: گفته میشود که با توجه به کاهش قیمت نفت تولید نفت شیل صرفه اقتصادی نخواهد داشت اما این اظهارات در حالی مطرح میشود که آنچه سرمایهگذاری بر روی نفت شیلی که اکنون در بازار انجام میشود در گذشته صورت گرفته و کاهش قیمت نفت میتواند سرمایهگذاریهای آتی بر روی تولید نفت شیل را تحت تاثیر قرار دهد.
نماینده سابق ایران در اوپک با تاکید بر اینکه به اعتقاد من کاهش قیمت نفت نمی تواند میزان تولیدات فعلی شیل اویل را تحت تاثیر قرار دهد، افزود: اگر بنا بود نفت شیل از بازار خارج شود در دهههای گذشته که حتی قیمت نفت به زیر 10 دلار نیز سقوط کرد نفت شیل از بازار خارج می شد.
وی ادامه داد: به نظر میرسد این اظهارات و تاکید بر کاهش تولید غیر اوپک از سوی کسانی مطرح میشود که طی سالهای اخیر اضافه تولید داشته و در واقع این اضافه تولید را زیر پوشش تولید غیر اوپک پنهان کردهاند و اکنون موضوع افزایش تولید غیر اوپک را برجسته میکنند.
خطیبی با اشاره به افزایش تولید عربستان، کویت و امارات به دلیل کاهش تولید برخی از کشورهای عضو اوپک مانند ایران و لیبی خاطرنشان کرد: باید توجه کنیم که سهم بازار ما را نفت شیل نگرفته است و در واقع اعضای اوپک کاهش تولید ایران در بازار نفت را جبران کردهاند.
نماینده سابق ایران در اوپک با اشاره به اینکه میزان تولید نفت شیل اکنون حدود دو میلیون بشکه از حدود 90 میلیون بشکه تولید روزانه نفت در جهان است، اظهار کرد: عربستان به تنهایی حدود دو میلیون بشکه اضافه عرضه دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اگر چه از کاهش قیمت نفت همه کشورهای تولیدکننده متضرر می شوند، تصریح کرد: برخی حاضرند منافع خود را به قیمت از بین بردن منافع دیگران زیر پا بگذارند. به عبارت دیگر عربستان و سایر کشورها اگر میزان کمتری تولید کنند، اما با قیمت بالاتری نفت خود را به فروش برسانند سود بیشتری کسب خواهند کرد.
خطیبی با اشاره به اینکه منکر نقش نفت شیل در بازار نفت نمیشوم، خاطرنشان کرد: تا زمانی که مازاد عرضه از بازار نفت خارج نشود و تعادل بین عرضه و تقاضا برقرار نشود شاهد روند کاهشی قیمت نفت خواهیم بود.
وی با بیان اینکه رقم 29 میلیون سقف مناسبی برای میزان تولید اعضای اوپک است، اضافه کرد: اگر کشورها به سهمیههای قبلی خود بازگردند تعادل در بازار برقرار خواهد شد.
نماینده سابق ایران در اوپک در پایان با اشاره به اینکه نشست بعدی اوپک در ماه ژوئن برگزار می شود گفت: البته اگر وضعیت بدتر شود در صورت اجماع اعضا امکان برگزاری اجلاس اضطراری وجود دارد.
انتهای پیام