نتایج تحقیق جدیدی نشان میدهد رژیم غذایی مدیترانهای و رژیم غذایی که حاوی مقدار کمی کربوهیدرات است، ممک است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان، رژیم غذایی مدیترانهای در کشورهایی مانند یونان، اسپانیا و جنوب ایتالیا رایج است. این رژیم شامل مقادیر زیادی ماهی، سبزیجات، میوهجات، حبوبات، نانهای حاوی فیبر، غلات و روغن زیتون است. همچنین مصرف گوشت قرمز، پنیر و شیرینیها در این رژیم محدود است.
محققان برای انجام این مطالعه به مدت 11 سال بیش از 22 هزار نفر از اهالی یونان را مورد بررسی قرار دادند. در زمان آغاز این تحقیق حدود 2300 نفر از این افراد به دیابت مبتلا بودند.
این محققان عادات غذایی شرکتکنندگان را بررسی کرده و مقیاسی 10 امتیازی برای پیروی از رژیم غذایی مدیترانهای در نظر گرفتند. احتمال ابتلا به دیابت در شرکتکنندگانی که به میزان بیش از 6 امتیاز این رژیم را مصرف میکردند، 12 درصد کمتر از شرکتکنندگانی بود که به اندازه سه امتیاز یا کمتر این رژیم را رعایت میکردند.
احتمال ابتلا به دیابت در افرادی که رژیم غذایی آنان مقدار زیادی کربوهیدرات داشت، 21 درصد بیشتر از افرادی بود که کربوهیدرات کمی مصرف میکردند. در مجموع احتمال ابتلا به دیابت در افرادی که رژیم غذایی مدیترانهای را رعایت و کربوهیدرات کمی مصرف میکردند، 20 درصد کمتر از افرادی بود که مقدار زیادی کربوهیدرات مصرف و به میزان کمتری از رژیم غذایی مدیترانهای پیروی میکردند.
اگرچه این تحقیق ارتباط بین رعایت رژیم غذایی مدیترانهای و کاهش احتمال ابتلا به دیابت را نشان میدهد، با این حال رابطه علت و معلولی این دو را ثابت نمیکند.
نتایج این تحقیق در مجله Diabetologia منتشر شده است.
انتهای پیام