بهار امسال وضعیت فروش در سینماهای ایران با افت محسوسی روبرو شد به طوری که اکنون برخی از سینماداران نسبت به اکران تابستان و تعطیلی سینماها ابراز نگرانی میکنند.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درباره فروش کم سینماها دلایل مختلفی مطرح میشود و سینماداران با توجه به بالا بودن هزینهها و استقبال کم مخاطبان از فیلمهای سینمایی، از مسئولان و به ویژه مسئولان آینده سینمای ایران انتظار دارند چارهای برای بهبودی این اوضاع بیندیشند.
در این راستا با تعدادی از سینماداران کشور که سینماهای سرگروه را نیز در اختیار دارند گفتوگو کردهایم و آنها نگرانی خود را از ادامه روند فعلی اعلام کردهاند.
فیلمها مورد علاقه مردم نیستند
میزان فروش سینما «عصر جدید» که یکی از سینماهای قدیمی و مهم تهران است، در بهار امسال با وجود 3 سالن نسبت به سال گذشته بیشتر از یک سوم کاهش داشت.
پیمان پارسینژاد با بیان اینکه دلیل اصلی این اتفاق به فیلمها مربوط میشود، گفت: بیشتر فیلمهایی که نمایش داده میشوند مورد علاقه مردم نیستند به همین دلیل استقبال از فیلمها کمتر شده است.
وی با ابراز امیدواری از اینکه اکران فیلم سینمایی «گذشته» به کارگردانی اصغر فرهادی شرایط را کمی بهبود بخشد، در پاسخ به اینکه آیا افزایش قیمت بلیت در استقبال کم مخاطبان تاثیرگذار بوده است یا خیر اظهار کرد: قیمت بلیت آنچنان تاثیرگذار نیست چون اگر فیلم خوبی اکران شود، تماشاگران زیادی به سینماها میآیند.
برای تابستان فیلم گیشهای نداریم
اما مدیر سینما «آزادی» میزان فروش سه ماههی نخست امسال را بهتر از سال گذشته میداند چون این سینما سال گذشته نتوانسته بود تعدادی از فیلمها را به دلیل تحریمی که صورت گرفت اکران کند.
رضا سعیدیپور با اشاره به میزان فروش نسبتا خوب در فصل بهار، گفت: در روزهای نزدیک به انتخابات هم فروش بلیت در سینما «آزادی» کاهش خاصی نداشت بلکه حتی در روزهای پنجشنبه و جمعه، وضعیت فروش بهتر هم شد که این مساله بیشتر به دلیل اکران فیلم داریوش مهرجویی بود.
وی با بیان اینکه احتمالا این وضعیت تا عید فطر پیش برود و در اکران عید فطر با وضعیت خوبی مواجه شویم، افزود: فیلمهایی که در جشنوارهی فیلم فجر نمایش داده شدند به جز چند فیلم، اکثرا خیلی چنگی به دل نمیزدند و به همین دلیل نگران فصل تابستان هستیم چون برای این فصل، فیلم گیشهای نداریم.
چهرههای سینمایی برای مردم عادی شدهاند
در این بین مدیر سینما آفریقا - یکی دیگر از سینماهای سرگروه- معتقد است: با وضعیت فروشی که وجود دارد، مرگ سینماها را به چشم میتوان دید.
سیروس یگانه درباره میزان فروش سینما «آفریقا» در سه ماهه نخست امسال به خبرنگار ایسنا گفت: وضعیت با سال گذشته تفاوت چندانی نداشت اما به دلیل اکران فیلم «رسوایی» و استقبالی که از آن شد، فروش تقریبا خوب بود.
او با اشاره به اینکه پس از پایان اکران فیلم «رسوایی» آن طور که باید از فیلمها استقبال نشد، افزود: یکی از دلایلی که میزان فروش سینماها خوب نیست نحوه پخش فیلمها است. چون در گذشتههای دور، اکران دو و سه برای فیلمها وجود داشت اما اگر الان فیلمی از سینمای سرگروه برداشته شود، دیگر آن طور که باید از آن استقبال نمیشود.
وی همچنین اضافه کرد: حضور بازیگران سینما در تلویزیون هم باعث شده این چهرهها برای مردم عادی شوند و مردم انگیزه خاصی برای رفتن به سینما نمیبینند.
بهار 92 بدترین فصل سینما «قدس» در چهار سال گذشته
در این شرایط سینما«قدس» هم اوضاع خوبی ندارد و مدیر آن نسبت به تعطیلی این سینما ابراز نگرانی میکند.
محمدرضا نصیرینژاد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، درباره وضعیت فروش این سینما در سه ماههی نخست امسال بیان کرد: معمولا با توجه به اینکه فیلمهایی که در نوروز اکران میشوند بهترین فیلمها هستند، از همان زمان مشخص میشود که ادامهی اکران چطور پیش خواهد رفت و در این مدت سینما «قدس» به فروش حدود 23 میلیون تومان رسید.
او افزود: این روند پایینترین حدی بود که در چند وقت اخیر داشتهایم و میتوانم بگویم در مقایسه با چهار سال گذشته، امسال بدترین سال برای گروه سینمایی «قدس» بوده است.
وی یادآوری کرد: دولت پیش از این قول داده بود تا 15 درصد از ظرفیت سالن سینما را خریداری کند که عملی نشد، همچنین قرار بود یارانهی آب و برق را هم بدهد که آن هم عملی نشد و با این وضعیت تنها اگر فیلم خوبی نمایش داده شود میتوان به بهبود اوضاع امیدوار بود.
این سینمادار با اشاره به اینکه به زودی ماه رمضان هم فرا میرسد، ادامه داد: شرایط برای فروش فیلمهایی که در سینماها نمایش داده میشوند، جالب نیست و دولت باید هر چه سریعتر مُسکنی را به سینماها، مخصوصا سینماهای خصوصی تزریق کند.
نصیرینژاد با تاکید بر اینکه دولت جدید باید یک فکر اساسی برای این وضعیت بکند، گفت: ابتدا باید اقدامی انجام شود تا اوضاع مالی سینماها صفر شود، در غیر این صورت همین سینما «قدس» تا سه ماه دیگر باز نخواهد بود.
هیچ گوش شنوایی برای وضعیت بد سینماها نیست
اما در نهایت رییس انجمن سینماداران هم نسبت به وضعیت فروش سینماها ابراز نگرانی کرد و گفت: باتوجه به هزینهها و تورم بالا مسلم است که سینماها در پرداخت هزینههای خود عاجز باشند و ما دستمان به جایی نمیرسد، چون هر چه این وضعیت بد را اعلام کردیم هیچ گوش شنوایی وجود نداشت.
محمدقاصد اشرفی در گفتوگویی با خبرنگار ایسنا، بیان کرد: به نظر میرسد سالنهای سینما اصلا در سبد فرهنگی کشور دیده نمیشوند به طوری که سالنها به فراموشی سپرده شدهاند، اگر هم مسئولی به سینما فکر میکند فقط به تولید کمک میکند و همه فکر میکنند که سینما فقط تولید فیلم است.
او با اشاره به اینکه به نمایش فیلم و وضعیت سالنهای سینما مخصوصا در این دوره، توجهی نشده است، تاکید کرد: میزان فروش در بهار امسال بسیار پایین بوده و اکنون سینماها در وضعیت خطرناکی قرار دارند.
انتهای پیام