مدیر گروه تهیهی نقشهی باستانشناسی کشور از رونمایی از پایان یافتن مرحلهی اول طرح تهیهی نقشهی باستانشناسی کشور خبر داد.
عباس مقدم در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه نسخهی مرحله اول کار 14 اسفندماه در مجموعهی ارگ آزادی رونمایی میشود، اظهار کرد: این نقشهی پایه که همهی سرزمین ایران را دربر میگیرد، هر اثری را که در هر نقطه از کشور شناسایی شده است نشان میدهد.
وی با بیان اینکه کار جمعآوری این اطلاعات از حدود دههی 70 آغاز شده است، ادامه داد: با جمعآوری این اطلاعات، چندماه در سال 1388 و از پاییز امسال تا کنون بهصورت مستمر کار پایش و تبدیل اطلاعات به نقشه انجام شد. با پایان یافتن مرحلهی نخست، در مرحله دوم با برنامهریزی، نقاطی که بررسی و شناسایی نشدهاند، بررسی و شناسایی میشوند. سپس همهی اطلاعات پایش و در مرحلهی دوم، اطلاعات بیشتری از سایتهای باستانی به نقشه اضافه میشوند و اطلاعات بهدست آمده در مرحلهی نخست نیز تدقیق خواهند شد.
رییس پیشین پژوهشکدهی باستانشناسی بیان کرد: اگر مرحلهی دوم تهیهی نقشهی باستانشناسانی با همان سرعتی که مرحلهی اول پیگیری شد و در چند ماه به نتیجه رسید، انجام شود، چون در مراحلی به انجام کار میدانی نیاز است، حدود 5 تا 10 سال دیگر مرحلهی دوم تکمیل خواهد شد.
مقدم اظهار کرد: اطلاعات بهدست آمده از 70 سال پیش، یا در ذهن برخی کارشناسان یا در مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی وجود داشت. این اطلاعات در روندی چند ساله تکمیل و ویراستاری شدند و چون در آن زمان، جمعکنندگان اطلاعات با روش GPS آشنا نبودند، مجبور به پایش اطلاعات شدیم.
وی مرحلهی سوم کار تهیهی نقشهی باستان شناسی کشور را شامل وارد کردن بسیاری از اطلاعات و جزییات به اطلاعات بهدست آمدهی اولیه دانست و گفت: با آغاز مرحلهی سوم میتوانیم به مرحلهی بنیان دانشنامهی آثار باستانی ایران وارد شویم و با تهیهی این دانشنامه، منبعی کامل برای پژوهشگران و باستانشناسان آماده میشود.
مقدم تأکید کرد: کار تهیهی نقشهی باستانشناسی کشور هیچگاه به پایان نمیرسد، چون در هر زمان امکان شناسایی نقاط جدیدتر وجود دارد. در نهایت، تهیهی این نقشه به مدیریت محوطههای باستانی و سپس حفاظت از این محوطهها کمک میکند.
انتهای پیام