وجود صخره‌هايي در مريخ كه ممكن است محل دفن آثار حيات باشند

محققان صخره‌هايي را در مريخ شناسايي کرده‌اند که به گفته آن‌ها مي‌تواند حاوي بقاياي فسيلي آثار حيات در دوران اوليه اين سياره باشد.

به گزارش سرويس علمي ايسنا، منطقه خوزستان، گروه محققان اين کشف را در صخره‌هاي کهن "نيلي فوسا" انجام داد.

تحقيقات آن‌ها فاش کرد که اين محل بر روي تاريک مريخ درست مانند منطقه‌اي در استراليا است که بعضي از قديمي‌ترين شواهد حيات در زمين در آن دفن شده و به صورت مواد معدني حفظ شده است. آن‌ها يافته‌هاي خود را در نشريه "نامه‌هاي علوم زمين و سيارات" منتشر کرده‌اند.

اين گروه تحت سرپرستي يکي از دانشمندان "موسسه جستجو براي موجودات هوشمند فرازميني" (ستي) در کاليفرنيا معتقد است که همان فرآيندهاي "هيدروترمال" که باعث حفظ آثار حيات در زمين شد، ممکن است در "نيلي فوسا" در مريخ هم روي داده باشد.

صخره‌هاي اين ناحيه تا چهار ميليارد سال قدمت دارند که بدان معني است که طي سه چهارم عمر مريخ آن جا بوده‌اند. زماني که دانشمندان در سال 2008 براي اولين بار موفق به کشف کربنات در اين صخره‌ها در مريخ شدند، باعث هيجان محققان مريخ شد.

دانشمندان از ديرباز در پي کربنات در مريخ بودند، چراکه آن را شاهد قطعي از قابل سکونت بودن اين سياره مي‌دانند و اين که مي‌تواند نشانه وجود حيات در آن در گذشته باشد. کربنات همان ماده‌اي است که موجودات زنده پس از مرگ به آن تبديل مي‌شوند، به خصوص اگر دفن شوند. براي مثال صخره‌هاي سفيد دوور به اين دليل سفيد هستند که حاوي سنگ آهک يا همان کربنات کلسيم هستند. اين مواد معدني از بقاياي فسيلي صدف‌ها و استخوان‌ها مي‌آيند و راهي براي تحقيق درباره آثار کهن حيات که در مراحل اوليه زمين وجود داشتند، فراهم مي‌کنند.

دانشمندان در تحقيقات تازه شناسايي کربنات در مريخ را يک گام جلوتر برده‌اند. ادريان براون، از موسسه ستي و سرپرست تحقيقات، براي مطالعه اين صخره‌ها در "نيلي فوسا" در نور فروسرخ، از ابزاري در مدارگرد تجسسي مريخ ناسا به نام "کريسم"(Crism) استفاده کرد.

دانشمندان سپس دقيقا از همين تکنيک براي مطالعه صخره‌هاي "پيلبارا" در شمال غربي استراليا استفاده کردند. اين مطالعات نشان داد که صخره‌هاي نيلي فوسا شباهت خيلي زيادي از نظر مواد معدني که حاوي آن‌ها هستند به صخره‌هاي پيلبارا دارند و دکتر براون و همکارانش معتقدند که اين نشان مي‌دهد که ممکن است بقاياي آثار قديمي حيات در مريخ در آن جا مدفون باشد.

انتهاي پيام

  • جمعه/ ۱۲ شهریور ۱۳۸۹ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 8906-14321.165178
  • خبرنگار :