سخنگوي دولت:/2/ بهترين راه براي تحقق خواستهاي صلح‌آميز هسته‌يي، ادامه مذاكرات است انتظار داريم همه دانسته‌هاي عالم قبل از انتخابات به مرحله اجرا درنيايد

... به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عبدالله رمضان‌زاده در پاسخ به سوالي مبني بر تعيين زمان انتخابات از سوي شوراي نگهبان و اين‌كه دولت تا چه زماني در استفاده از اقتدار خود كوتاه خواهد آمد، گفت: از ابتدا اعلام كرده بوديم كه تاريخ برگزاري انتخابات از نظر ما مساله‌ي سياسي مهمي نيست. يك نظر كارشناسي داشتيم مبني بر اين‌كه برگزاري انتخابات نبايد در فصل امتحانات باشد و بر اساس اين نظر به توافق رسيديم كه تاريخ برگزاري انتخابات بعد از فصل امتحانات باشد؛ اين چيزي نيست كه به عنوان عقب‌نشيني از آن ياد شود.

خبرنگاري بر اساس شنيده‌هاي خود سوال كرد كه آيا نمايندگاني از وزارت خارجه ايران در كنفرانسي تحقيقاتي كه قرار است در مورد انتخابات رياست‌جمهوري ايران در آمريكا برگزار شود، شركت خواهند كرد؟.

رمضان‌زاده با بيان اين‌كه اطلاع ندارد وزارت خارجه به طور رسمي شركت مي‌كند يا نه، ادامه داد: با توجه به اين‌كه ما كشور بسيار مهمي در منطقه‌ي خاورميانه و مخصوصا مهم‌ترين كشور حوزه‌ي عمومي خليج فارس هستيم، طبيعتا همه‌ي دنيا به مساله‌ي انتخابات ما توجه و سعي دارند در تجزيه و تحليل آن نقش داشته باشند.

وي افزود: ما هميشه سعي كرده‌ايم در جاهايي كه مي‌توانيم، نظرات خود را اعلام و شناخت دقيقي از كشور ارايه كنيم.

سخنگوي دولت، در پاسخ به سوال خبرنگاري كه در مورد اظهاراتي مبني بر بي‌اعتنايي بخش‌هايي از دولت نسبت به دستورات رييس‌جمهور سوال كرد، گفت: نكته‌ي مهم اين است كه همه دستورات آقاي رييس‌جمهور در چارچوب قانون صادر مي‌شود و ايشان در تمام اين دستورهاي خود اين امر را لحاظ كرده و به همه اعضاي دولت نيز گفته‌اند كه اين‌گونه است. همه دستگاهها موظف هستند اين دستورات را عملي كنند و موردي نداريم كه دستور رييس‌جمهور با بي‌توجهي روبه‌رو شده باشد.

وي خاطرنشان كرد: ممكن است از ناحيه فرد يا گروهي تقاضايي خدمت آقاي رييس‌جمهور ارسال شود و ايشان از دستگاه مربوطه پي‌گيري آن را بخواهد. دستگاه مربوطه نيز نظرات كارشناسي خود را به آقاي رييس‌جمهور منعكس كند اما در هر صورت دستورات رييس‌جمهور در تمام اجزاي دولت لازم‌الاتباع است و اين‌چنين نيز بوده است.

در مورد انتقال آب كرج به تهران از رمضان‌زاده سوال شد. وي با بيان اين‌كه با توجه به آلودگي‌هاي پيش آمده وزارت نيرو طرحي را در دست اجرا دارد، خاطرنشان كرد: طبيعتا در همه اجزاي آن از جمله حفظ محيط زيست و حفظ رودخانه رعايت خواهد شد و در اين زمينه شك نداريم كه اين طرح يا هيچ طرحي به ضرر اكوسيستم منطقه باشد.

سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي مبني بر نتيجه‌ي مذاكرات ايران و افغانستان در مورد جريان آب هيرمند گفت: مذاكرات با دولت افغانستان در مورد جريان آب هيرمند مطابق مقررات بين‌المللي به خوبي در حال پيشرفت است و اميدواريم با توجه به اين‌كه مشكلات خشكسالي در افغانستان در حال حل شدن است، مشكلي در اين زمينه نداشته باشيم.

از رمضان‌زاده در مورد اظهارات يكي از اعضاي شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي مبني بر اين‌كه دولت مسوول قتل‌هاي زنجيره‌يي است، و آقاي خاتمي بايد در اين زمينه پاسخگو باشد، سوال شد كه وي گفت: ما معمولا فكر مي‌كنيم كه هر وقت وارد بحث‌هاي قتل‌هاي زنجيره‌يي مي‌شويم طرف‌هايي كه اين بحث را شروع كرده‌اند، بيشتر ضرر مي‌كنند و مايل نيستم خيلي به اين مساله دامن بزنيم. قتل‌هاي زنجيره‌يي در حوزه دولت اتفاق افتاد و دولت با صراحت غده‌اي را كه در درون خود داشت، كند و در اختيار ديگران قرار داد تا نسبت به مجازات آنها اقدام كنند، اما اين‌كه اين مجازات درست انجام شده يا نه، در اختيار دولت نيست.

رمضان‌زاده در پاسخ به سوالي در مورد سفر آتي رييس‌جمهور به چند كشور آفريقايي نيز خاطرنشان كرد كه ايشان مطابق برنامه‌اي كه در پاسخ به سفرهاي روساي جمهور برخي كشورهاي آفريقايي داشتند اين سفر را انجام خواهد داد و محور آن نيز طبيعتا گسترش روابط دوجانبه است.

وي در پاسخ به خبرنگاري كه درباره‌ي چگونگي اجراي دور جديد مذاكرات با اروپاييان در راستاي دسترسي به اهداف ايران سوال كرد، گفت: ما اعلام كرده‌ايم كه در شروع مذاكرات هستيم و هنوز به خواسته‌هايمان نرسيده‌ايم. انتظار داريم خواسته‌هايمان تحقق يابد و بهترين راه براي تحقق اين خواسته‌ها در حال حاضر را ادامه مذاكرات مي‌دانيم.

سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي در مورد طرح يك رقمي‌كردن سود وام بانكي كه از سوي مجلس مطرح شده است، گفت: در مورد نرخ سود بانكي طبيعتا اظهارنظر كارشناسي وجود دارد. در ميان اعضاي دولت نيز در مورد كاهش نرخ سود بانكي نظر كارشناسي وجود دارد، اما باز هم تاكيد مي‌كنيم كه نبايد همه طرح‌ها را به انتخابات متصل كرد و قبل از انتخابات طرح‌هايي را به انجام رساند. دولت اجازه داد كار كارشناسي به نتيجه برسد و ساز و كارهاي اقتصادي در بازار نتيجه خود را نشان بدهد.

وي افزود: دولت موافق بررسي كارشناسي همه‌جانبه است تا تنها توسط برخي افرادي كه فقط داراي نظرات منحصر به فرد هستند، صورت نگيرد. كارشناسي بايد در سطح كشور صورت بگيرد و به هر نتيجه‌اي برسد دولت تابع نظرات كارشناسي علمي و اقتصادي خواهد بود، اما انتظار داريم و باز هم تاكيد مي‌كنيم كه همه دانسته‌هاي عالم قبل از انتخابات در ايران به مرحله اجرا در نيايد.

سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي درباره اظهارات سفير فرانسه در ايران مبني بر ميانجيگري اروپاييان بين ايران و آمريكا در مسائل هسته‌يي گفت: ما هنوز ميانجي براي بحث مذاكرات بين خودمان و آمريكا انتخاب نكرده‌ايم.

خبرنگاري در مورد طرح مجلس مبني بر تعيين سقف مهريه براي دختران سوال كرد كه رمضان‌زاده پاسخ داد: همه طرح‌هاي مطرح شده طبيعتا وقتي به قانون تبديل شود دولت موظف به اجراي آن است، اما انتظار داريم حداقل آزادي‌هاي خانم‌ها در ايران محدود نشود.

هم‌چنين در مورد اين ادعا كه نامه 112 نفر از نمايندگان مجلس در مورد بودجه سال آينده صدا و سيما به رييس‌جمهور نرسيده است، نيز سوال شد، سخنگوي دولت پاسخ داد: چنين رسمي در دفتر رييس‌جمهور وجود ندارد كه نامه‌اي به رييس‌جمهور ارسال شود و بدون نظر ايشان به جاي ديگر ارجاع گردد. منتها در بخش اجراي كار ممكن است رييس‌جمهور با دست خود مطلبي را بنويسد يا اين‌كه نظري بدهد و دفترشان نظر را منتقل كند.

وي خاطرنشان كرد: در فصل بودجه نظر آقاي رييس‌جمهور اين بود كه تمام تقاضاهاي مربوط به درخواست منابع خاص براي برخي از بخش‌ها توسط دفتر ايشان به سازمان مديريت و برنامه‌ريزي ارجاع شود و اين شامل همه درخواست‌ها در مورد بودجه بود و استثنايي وجود نداشته است.

سخنگوي دولت گفت: ما با توجه به مصوبه‌ي اخير مجلس با عدم تعادل شديد در منابع و مصارف بودجه روبه‌رو شديم و طبيعتا بسياري از خواسته‌هايي كه از سوي نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي ارسال شده قابل تحقق در بودجه سال آينده نيست.

ادامه دارد ...

  • دوشنبه/ ۱۴ دی ۱۳۸۳ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8310-05797
  • خبرنگار : 71274