محمد طاهریان مقدم در همین خصوص در گفت و گو با ایسنا از برگزاری دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش آنغوزه) در چناران خبر داد و افزود: دومین جشنواره غذاهای سنتی چناران در روستای آبگاهی از توابع بخش سیدآباد این شهرستان برگزار میشود و شرکت برای عموم مردم آزاد است.
وی با بیان اینکه در این جشنواره تأکید بر غذاهای بومی محلی شهرستان و آش کمای انغوزه است، گفت: برگزاری چنین جشنوارههایی عاملی برای افزایش شور و نشاط در خانوادهها است.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چناران افزود: غذاهای سنتی از نظر داشتن مواد مغذی، ویتامینها و املاح ارزش غذایی بالایی دارد.
وی با اشاره به اینکه شهرستان چناران غذاهای سنتی زیادی دارد که برخی از آنها به فراموشی سپرده شدهاند، هدف از برگزاری این جشنها را احیاء سنن و آداب رسوم گذشتگان دانست که با شناسایی و حفظ آنها میتوان به سلامت خانواده کمک کرد.
طاهریان مقدم گفت: جشنواره غذاهای سنتی و موسیقی محلی و همچنین بازدید از مزارع گیاهان دارویی با مشارکت اقامتگاه بومگردی منیژگان در روستای آبگاهی در ۱۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
وی افزود: برنامههای این جشن شامل اجرای موسیقی سنتی، اجرای سرود و جشنواره غذاهای سنتی، نمایشگاه گیاهان دارویی و محصولات خانگی، دست بافتههای زنان و دختران روستایی خواهد بود.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چناران تصریح کرد: آش آنغوزه یکی از غذاهای سنتی این شهرستان هست که بیشتر در دامنه کوههای هزار مسجد در بهار رشد میکند.
وی ادامه داد: آنغوزه یکی از گیاهان دارویی است که علاوه بر خواص درمانی که دارد از آن برای طعمدار کردن غذاها نیز مورد استفاده قرار میگیرد و دارای بوی تند و طعم تلخی است.
طاهریان مقدم افزود: خواص آنغوزه در طب سنتی، برای تسکین سردرد فشارخون، برای معده و دستگاه گوارش و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
روستای آبگاهی در دامنه کوههای هزار مسجد و در فاصله ۴۰ کیلومتری شهرستان چناران واقع شده است.
انتهای پیام