به گزارش ایسنا، تأمین زیرساخت ارتباطات و آینده آن از جمله موضوعات مهمی است که در صدر برنامههای وزارت ارتباطات قرار دارد و با انجام اقدامات مهمی از جمله تکمیل پروژه فیبرنوری منازل و کسبو کارها درصدد تحقق این امر مهم است. پروژه فیبرنوری منازل، کسبو کارها ذیل یکی از تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در بحث شبکهملی اطلاعات است و این وزارتخانه در این پروژه مکلف به ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری در سراسر کشور شده است.
مسئولان بر این باورند اگر اقتصاد دیجیتال بخواهد در کشور پیادهسازی شود و به یک نرخ رشد و توسعه خوبی برسد نیاز به زیرساختهای فیبرنوری دارد؛ از سوی دیگر زیرساختهای ارتباطی و مراکز دادهها یکی از الزامات شبکه ملی اطلاعات بهشمار میرود که نیاز به پهنای باند پرسرعت فیبرنوری دارد؛ اجرای پروژه فیبرنوری در توسعه اقتصاد دیجیتال و تحقق عدالت ارتباطی موثر است و برای اجرای کامل این پروژه همکاری استانداریها، شهرداریها، شوراهای شهر، دهیاریها و فرمانداریها مورد نیاز است.
مهمترین ویژگی این فناوری، پهنای باند بسیار بالاتر آن در مقایسه با کابلهای مسی معمولی است و دادههای صوتی و تصویری را به راحتی با پنهای باند بالا تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و بالتر انتقال میدهد، به همین دلیل است که با گسترش فناوری و نیاز به اینترنت پر سرعت، جایگزینی کابلهای مسی قدیمی با فیبرنوری به یک ضرورت تبدیل شده است.
سال گذشته با افتتاح این طرح در چند شهر میزان پوشش در پروژه فیبرنوری منازل و کسبو کارها از ۷ میلیون خانوار عبور کرد و اکنون با آغاز سال ۱۴۰۳ این پروژه و افتتاح آن همچنان در شهرهای گوناگون پیگیری میشود.
به طور مثال چندی پیش استاندار خوزستان اعلام کرد طرح فیبرنوری با هدف افزایش سرعت و ظرفیت ارتباطات در استان اجرا میشود و بنا است این پروژه فیبرنوری به همه منازل، موسسات، ادارات، مراکز آموزشی، دانشگاهها، روستاها و … خدمترسانی سریع و آنلاین داشته باشد.
استاندار خوزستان بیان کرد: با اجرای این پروژه ظرفیت و سرعت ارتباطات در استان بیش از دو برابر افزایش مییابد و امیدواریم این طرح عظیم که با نظارت شخص وزیر ارتباطات در حال اجرا است و دولت با جدیت از آن حمایت میکند با همت و تلاش مسئولان ذیربط و پیمانکاران پروژه به خوبی اجرا شود و تا سال آینده خوزستان از لحاظ ارتباطات در شرایط بهتری قرار گیرد.
البته با گذشت مدت اندکی ۱۶ کیلومتر فیبرنوری در گناوه اجرا شد و فرماندار شهرستان گناوه با اعلام این خبر گفت: اجرای پروژه فیبرنوری دولت به منظور ایجاد ارتباط پایدار و با کیفیت اینترنت و استفاده بهینه از شبکههای مخابراتی، پروژه فیبرنوری به طول ۴۰ کیلومتر در مسیرهای اصلی شهر اجراء خواهد شد که تا الان ۱۶ کیلومتر آن اجرا و ۲۴ کیلومتر آن باقیمانده است.
وی افزود: فیبرنوری زیرساخت پرسرعتی است که در آینده، نیازهای ارتباطی مردم را برای استفاده از شبکه ملی اطلاعات و دسترسی به اینترنت میتواند فراهم کند. فیبرنوری نیازی نامحدود به نسبت امروز است که میتواند پاسخگوی مردم باشد و تا ظرفیت حدود ۷۰ تا ۸۰ برابر شرایط کنونی سرویسدهی ارایه دهد.
در این راستا اخیرا اعلام شد اینترنت پرسرعت فیبرنوری یک اپراتور برای منازل و کسبوکارها (FTTx) در شهر گلوگاه، با حضور معاون وزیر ارتباطات، رونمایی شد. امیر محمد زاده لاجوردی- رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادویی- تکمیل پوشش فیبرنوری گلوگاه را اقدام موثر و چشمگیری دانست و تصریح کرد: ۱۵ کیلومتر فیبرنوری نوری در گلوگاه با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان اعتبار اجرایی شد و شهروندان از اینترنت پرسرعت بهرهمند میشوند.
در این مراسم همچنین فرماندار گلوگاه توضیح داد که از سال ۱۴۰۱ تاکنون ۵۷ میلیارد تومان برای بخش ارتباطات و توسعه آن در شهر گلوگاه و روستاهای بالادست و مرکزی همچون مصیب محله، نصرت آباد اینترنت شهری اعتبار هزینه شده است و اکنون با افتتاح فیبرنوری از اینترنت پرسرعت بهرهمند شدند.
از سوی دیگر به تازگی عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در نخستین جلسه بررسی پروژه فیبرنوری منازل و کسبو کارها در سال ۱۴۰۳ که با حضور جمعی از معاونان وزیر، مدیران کل ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، مدیران اپراتورهای ارتباطی برگزار شد، با اشاره به پروژه فیبرنوری منازل و کسبو کارها اظهار کرد: تاکنون برای تحقق اهداف تعیین شده در این پروژه، مسیر پرفراز و نشیبی را پشت سرگذاشتهایم که خوشبختانه با پیگیری و همراهی همه جانبه مسائل و مشکلات یکی پس از دیگری حل شده است به طوری که اکنون میتوانیم بگوییم که این پروژه به نقطه مطلوبی رسیده است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه برای به سرانجام رساندن و نهایی کردن این پروژه در سال جاری باید با حداکثر سرعت حرکت کرد و امسال سال طلایی برای این پروژه است، تصریح کرد: عمده سختیها و ناهمواریها پشت سر گذاشته شده و مسیر پیشروی این پروژه اکنون هموار شده است که آخرین آن مصوبات خوبی است که در حمایت از پروژه فیبرنوری منازلو کسبو کارها در قانون بودجه کشور وضع شده است که مهمترین آنها الزام قانونی به صدور مجوز حفاری و نصب تجهیزات توسط شهرداریها و ادارات کل راهداری ظرف ۱۵ روز برای اپراتورهای مورد تایید وزارت ارتباطات است.
زارع پور با اشاره به اینکه اکنون دغدغه جدی و مشکل غیرقابل حلی باقی نمانده است، خاطرنشان کرد: انتظار داریم تمامی اپراتورها و مدیران استانی تمام قد و تمام وقت پای کار بیایند تا پوشش فعلی در سال جاری حداقل به دو برابر یعنی ۱۴ میلیون برسد و هم بتوانیم به اهداف تعیین شده برای دستکم ۳ میلیون اتصال فیبرنوری برسیم که این یعنی شش برابر شدن مشترکین فیبرنوری که این امر نیازمند بازنگری در طراحی و مدل اجرایی پروژه است.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه برای افزایش آمار اتصال کاربران به فیبرنوری نیز باید پوشش از ۳۰۰ متر به ۱۰۰ متر کاهش پیدا کند، گفت: اپراتورها نیز حتما توجه داشته باشند که باید امکان ارائه سرویس اینترنت با سرعت تا هزار مگابیت برثانیه (یک گیگابیت برثانیه) را برای مشترکین فراهم کنند.
وی خطاب به اپراتورهای حاضر در جلسه افزود: همانطور که در پروانههای صادره و توافقات آمده است اگر منطقهای در نقشه سامانه iranfttx.ir سبز شد حتما اپراتور مربوطه باید در کمترین زمان ممکن و حداکثر ظرف یک ماه، سرویس فیبرنوری را برای متقاضی راه اندازی کند.
در ابتدای این جلسه امیر لاجوردی- قائم مقام وزیر در امور ارتباطی و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- گزارشی از میزان پیشرفت این پروژه و مشکلات پیش رو ارایه کرد. وی در بخشی از این گزارش گفت که تعداد شهرهایی که در آن پروژه فیبرنوری منازل و کسب وکارها آغاز یا نهایی شده به ۴۳۰ شهر و میزان حفاری به بیش از ۷۰۰۰ کیلومتر رسیده است و همچنین میزان پوشش از ۲ میلیون ۴۰۰ هزار در ابتدای سال گذشته به بیش از ۷ میلیون پوشش در ابتدای سال ۱۴۰۳ رسیده است.
توسعه و استفاده از تکنولوژی فیبرنوری برای برقراری ارتباطات، بسترساز توسعه دولت الکترونیک و زمینهساز آیندهای روشن در صنعت ارتباطات است، بنابراین توسعه این فناوری و افزایش پایداری ارتباطات در بخش سرولایت برای تمامی مناطق بسیار حائز اهمیت است.
انتهای پیام