دکتر سیاوش بیرانوند در گفتوگو با ایسنا، با مقایسه امکانات و تجهیزات و مراکز درمانی بیمارستانی قبل از انقلاب و اکنون، اظهار کرد: در قبل از انقلاب ۵ بیمارستان فعال در لرستان وجود داشته و این در حالیست که هماکنون تعداد این بیمارستانها به ۲۷ مورد رسیده است.
وی اضافه کرد: همچنین تعداد تختهای فعال در قبل از انقلاب در لرستان ۳۵۰ مورد بوده که امروز به ۲۹۰۰ تخت فعال رسیدیم و البته یکهزار تخت دیگر در دست ساخت داریم که ظرف چند سال آینده در زنجیره خدمات دهی تختهای بیمارستانی نو استان قرار میگیرند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: به لحاظ آزمایشگاه در قبل از انقلاب ۲۰ آزمایشگاه داشتیم و در حال حاضر ۸۰ آزمایشگاه داریم.
بیرانوند بیان کرد: همچنین تعداد درمانگاههای پلیکلینیک پنج مورد بودند که در حال حاضر این درمانگاهها ۱۱۳ مورد بودند و موسسات تصویربرداری که ۷ مورد بوده در حال حاضر به ۵۷ مورد رسیده است.
وی افزود: همچنین تعداد مراکز موسسات توانبخشی در قبل از انقلاب یک مورد بوده و در حال حاضر ۱۸۱ موسسه توانبخشی در استان فعالیت دارند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: مرکز ارائه خدمات سرپایی و مرکز مشاوره خدمات پرستاری را در قبل از انقلاب نداشتیم اما در حال حاضر پنج مرکز مشاوره خدمات پرستاری و ۱۱۲ مرکز خدمات سرپایی در لرستان فعالیت دارند.
بیرانوند با بیان اینکه هماکنون ۲۱ دستگاه سی تی اسکن و ۱۲ مورد امآرآی در لرستان فعال هستند و این در حالیست که قبل از انقلاب هیچ کدام از این تجهیزات وجود نداشتند، گفت: تعداد پزشکان متخصص و فوق تخصص در کل استان ۱۸ نفر بودند و این در حالیست که هم اکنون ۴۵۰ پزشک متخصص و فوق تخصص در لرستان خدمات به مردم ارائه میدهند.
این مسئول گفت: همچنین در بخش پزشکی عمومی مطبدار قبلاً ۱۰۰ نفر بودند و هماکنون به ۳۰۰ نفر رسیدند؛ همچنین تعداد دندانپزشکان سه نفر بوده و در حال حاضر تعداد دندانپزشکان در استان ۴۳۲ نفر است که کلاً این موضوعات به لحاظ کمی بوده است اما به لحاظ کیفی تجهیزات و خدمات رسانی تا حد ممکن در نزدیکترین محل زندگی افراد ایجاد شده و این نشان از عدالت در سلامت دارد.
وی با اشاره به اینکه قطعاً با افزایش امکانات و خدمات، روی کیفیت و طول عمر مردم نیز اثرگذار خواهد بود، تصریح کرد: همان گونه که میدانیم امید به زندگی در زمان انقلاب ۵۶ سال بوده و در حال حاضر به ۷۶ سال رسیده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین تهدیدهای زندگی کوتاه و عوارض بیماری؛ سبک زندگی، تغذیه نامناسب و عدم تحرک است که چنانچه این موارد اصلاح شوند امید به زندگی به ۸۶ سال نیز خواهد رسید.
انتهای پیام