عضو شورای مرکزی حزب موتلفه تشریح کرد

تاثیرات انقلاب اسلامی بر تقویت عزت و اقتدار ملی

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه با اشاره به عناصر تشکیل‌دهنده اقتدار ملی، گفت: افزایش قدرت نظامی و سیاسی، توجه ویژه به اقتصاد مقاومتی، تقویت فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی و... همه از توفیقاتی است که در نتیجه انقلاب اسلامی به دست آمده و باعث تقویت اقتدار ملی کشورمان شده است. 

حمیدرضا ترقی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تاثیرات انقلاب اسلامی بر تقویت عزت ملی، اظهار کرد: عزت ملی در واقع همان ارزش و کرامتی است که جامعه برای انسان قائل است. این ارزشگذاری اجازه توهین و خدشه‌دار کردن عزت و کرامت انسان را به دیگران نمی‌دهد. لذا عزت ملی اجازه نمی‌دهد که سلطه کشورهای بیگانه انسانیت شهروندان کشور را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین کشوری که دارای عزت است و ظلم و ذلت کشورهای بیگانه و مخالف را نمی‌پذیرد و بر حقانیت تاکید دارد، دارای اقتدار و قدرت ملی است.  

وی اضافه کرد: آنچه که در تعاریف سیاسی می‌توانیم از مولفه‌های اقتدار ملی یک کشور نام ببریم؛ قدرت نظامی، قدرت اقتصادی، استقلال سیاسی، قدرت فرهنگی و اعتقادی ملت، پیشرفت علمی، کارامدی و حکمرانی کشور و... است، به هر میزان که کشور از قدرت نظامی و سیاسی برای مقابله با تهدیدات خارجی بهره‌مند باشد، به همان میزان اقتدار و عزت ملی آن کشور افزایش می‌یابد. همچنین قدرت نظامی و سیاسی یک کشور می‌تواند بسیج نظامی و جامعه‌سازی سیاسی را در داخل پدید آورد. اگر جامعه در اقتصاد خود مقاوم باشد و اجازه ندهد که تکانه‌های خارجی در اقتصاد آن کشور دخالت کنند و همچنین آن اقتصاد مستحکم در افزایش تولید و ایجاد کسب‌و کار و رفاه برای جامعه کارامد باشد، اقتدار و عزت ملی آن کشور افزایش پیدا می‌کند.

این نماینده سابق مجلس ادامه داد: همچنین هنگامی که یک کشور از فرهنگ و تمدن قوی برخوردار و دارای گفتمان و اندیشه برتر باشد، خود به خود در عزتمندی کشور گام نهاده است. علاوه بر اینها اگر بعد فرهنگی جامعه بر فطرت بشری منطبق باشد، می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر اقتدار یک کشور بگذارد. باید توجه داشت که تمام ابعاد یک جامعه می‌توانند در افزایش اقتدار ملی نقش داشته باشند و زمینه عزت ملی را فراهم آورند. همچنین جوان و خلاق بودن مردم جامعه در افزایش عزت و اقتدار ملی نقش مهمی را ایفا می‌کند. البته مقابله با قانون‌گریزی، مقابله صحیح با فساد و رذالت‌های اخلاقی هم تاثیر بسزایی در این امر دارند. 

ترقی پیشرفت علمی و فناوری را یکی دیگر از ابزارهای زمینه‌ساز تقویت اقتدار ملی برشمرد و عنوان کرد: اگر کشوری بتواند در عرصه‌های تکنولوژی‌ و پیشرفت عینی علمی قدم نهاده و رشد کند، قطعا در افزایش قدرت ملی‌اش تاثیر بسزایی می‌گذارد. در بسیاری از کشورهای فعلی جهان، میزان باسوادی مردم و جامعه به عنوان مولفه قدرت شناسایی شده است، یعنی جامعه‌ای که دانا و آگاه است، نسبت به سایر جوامع قدرتمندتر و عزتمندتر است.

وی با بیان اینکه همچنین میزان عمق راهبردی کشور در میان کشورهای منطقه نیز یکی دیگر از مولفه‌های اقتدار ملی محسوب می‌شود، افزود: در تعاریف سیاسی قدرت هوشمند هم به عنوان یکی از مولفه‌های قدرت شناسایی شده است که ترکیبی از قدرت نرم و قدرت سخت یک کشور است که می‌تواند به صورت هوشمند نقش بسیار موثری در افزایش اقتدار ملی جامعه ایفا کند. لازم به ذکر است که در بعضی دیگر از تعاریف سیاسی که به نظام انقلاب اسلامی ایران نزدیک است، میزان مشارکت و حضور سیاسی مردم در صحنه، وحدت و انسجام ملی و پایبندی مردم به ارزش‌های دینی و اعتقادی نیز از ابزارهای زمینه‌ساز اقتدار ملی محسوب می‌شود. لذا مجموعه این عناصر فرهنگی، علمی، اقتصادی، سیاسی و... زمینه اقتدار و عزت ملی را فراهم می‌کند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی بیان کرد: انقلاب اسلامی و مسیر رو به پیشرفتی که در این ۴۵ سال طی شده است، با خارج کردن ایران از زیر سلطه بیگانگان، باعث افزایش عزت نفس مردم کشور شده است. به علاوه افزایش قدرت نظامی و سیاسی، توجه ویژه به اقتصاد مقاومتی، تقویت فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی و پیشرفت روزافزون علمی و قرارگیری در جمع کشورهای با بالاترین شتاب رشد علمی و همچنین گسترش عمق استراتژیک همه از توفیقاتی است که در نتیجه انقلاب اسلامی به دست آمده و باعث تقویت اقتدار ملی کشورمان شده است. 

انتهای پیام 

  • سه‌شنبه/ ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۷:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402111712455
  • خبرنگار : 50642