محمود حیدری در گفتوگو با ایسنا با گرامیداشت روز جهانی معلولان، اظهار کرد: در حال حاضر۴ هزار و ۸۵۷ نفر معلول در شهرستان رفسنجان زندگی میکنند که از این تعداد ۱۹۲۰ نفر معلول جسمیحرکتی، ۹۳ معلول ضایعه نخاعی، ۵۶۷ نابینا، ۵۲۱ ناشنوا، ۱۰۹۱ معلول کمتوان ذهنی، ۳۷۰ معلول روانی مزمن و ۳۸۸ نفر سالمند هستند.
وی بیان کرد: از این تعداد معلولان تحت پوشش بهزیستی رفسنجان، ۳۸۰ نفر معلول دانشآموز و ۳۵ نفر دانشجو هستند.
رئیس اداره بهزیستی رفسنجان به موضوع مناسبسازی محیط شهری برای معلولان پرداخت و گفت: مناسبسازی خوب نیست و روانسازی برای معلولان مهیا نیست. شهردار رفسنجان در این زمینه همراه است اما مهندسان فنی کار خود را انجام میدهند، مثلا در یک بوستان با مساحت زیاد چرا باید فقط یک رمپ برای معلولان دیده شود؟
مرکز فیزیوتراپی بهزیستی تعطیل نیست
حیدری درباره تعطیلی مرکز کاردرمانی فیزیوتراپی بهزیستی نیز گفت: بخش کار درمانی این مرکز روزانه به طور متوسط پذیرای ۱۰ نفر است و از حدود پنج ماه پیش نیروی کار در این بخش بازنشسته شده و ما نیز درخواست نیروی جدید به مرکز استان دادهایم که موافقت کردهاند.
وی ادامه داد: نیروی اعزام شده از کرمان به رفسنجان نیز تا پایان آذرماه جاری ماموریت خدمترسانی دارد و ما هم به استان درخواست تمدید ماموریت داشتیم. اما اخیرا این نیروی کار درخواست مرخصی بدون حقوق داده و بهزیستی استان کرمان هم امکان دارد با درخواست وی موافقت کند، لذا کمبود نیرو در این بخش احساس میشود.
حیدری تأکید کرد: درخواست تامین نیرو را به مرکز بهزیستی استان کرمان ارائه کردیم و بخش کاردرمانی این مرکز در حال حاضر تعطیل نیست.
عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات
رئیس اداره بهزیستی رفسنجان در ادامه به عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات به معلولان اشاره و بیان کرد: در خصوص با بانکها مشکل داریم. روندههای برخی معلولان سه هفته است که کامل شده اما وقتی به بانک مراجعه میکنند میگویند، دستور پرداخت نداریم.
حیدری افزود: از مسئولان شهرستان درخواست داریم شرایط را برای معلولان و توانیابان به منظور دریافت تسهیلات فراهم کنند.
وی یادآور شد: در بحث سهم سه درصدی استخدام معلولان نیز نهتنها در رفسنجان که در کشور با چالش مواجه هستیم و این موضوع رعایت نمیشود. در حالی که اگر نهاد یا شرکتی معلول را بهکار بگیرد، سهم بیمه کارفرما را بهزیستی پرداخت میکند.
انتهای پیام