به گزارش ایسنا، داوود منظور، رئیس سازمان برنامهوبودجه در آیین گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه شهید بهشتی دانشجویان را سرمایههای واقعی آینده کشور دانست و گفت: برای دانشآموختگان ممتاز و باکیفیت دانشگاههای کشور، قیمتی نمیتوان تعیین کرد و در مقایسه با سرمایههای طبیعی و معادن و کارخانهها و...، دانشآموختگان متخصص و نیروی انسانی ماهر، سرمایههای اصلیتر و باارزشتری برای ساختن فردای ایران هستند.
*شرکتهای دانشبنیان محور توسعه کشور میشوند
منظور در ادامه از توجه ویژه دولت سیزدهم به رشد و ارتقای سطح علمی کشور در همه شاخههای دانشگاهی خبر داد و گفت: افتخار ما این است که به پا گرفتن شرکتهای دانشبنیان کمک کنیم و اگر کشور به دنبال پیشرفت اقتصادی است، این رشد و پیشرفت باید بر پایه فناوری و دانش شکل بگیرد و این قبیل شرکتها باید محور توسعه کشور قرار بگیرند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور سپس با بیان اینکه دولت در برنامه هفتم توسعه هدفگذاری کرده که هفت درصد از تولید ناخالص داخلی کشور بر پایه محصولات دانشپایه و دارای محتوای دانشی بالا باشد، افزود: باور ما در دولت این است که ظرفیتهای استادان و پژوهشگران و دانشآموختگان کشور در اندازهای هست که بتوانیم این اهداف را عملیاتی کنیم.
وی در ادامه افزود: دولت در تلاش است که تعداد دانشگاههای زیر رتبه ۵۰۰ را در رتبهبندی جهانی را به ۲۰۰ دانشگاه ارتقا دهد که طی دو سال گذشته، تعداد این دانشگاهها از ۵۰ به ۷۰ دانشگاه افزایش یافته است.
معاون رئیسجمهور سپس از رویکرد دولت مبنی بر تلفیق آموزش با مهارتآموزی خبر داد و گفت: این تلفیق در رشتههای پزشکی و پیراپزشکی کشور اجرا شده و از امتیازهای این رشتهها نسبت به سایر رشتهها به شمار میرود.
*ایران باید مرجع علمی کشورهای منطقه باشد
منظور در ادامه با اشاره به عزم دولت برای مرجعیت یافتن علمی کشور در سطح منطقه، گفت: به باور من، در رشتههای پزشکی این ظرفیت بهخوبی وجود دارد که باید تقویت شود.
وی افزود: دولت در صدد توسعه گردشگری پزشکی و همچنین جذب دانشجویان خارجی به دانشگاههای داخلی است و در برنامه هفتم توسعه نیز مقرر شده که ۱۰۰ هزار دانشجوی خارجی کنونی به ۳۰۰ هزار دانشجو افزایش یابد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با تأکید بر لزوم حفظ و ارتقای سطح کیفیت علمی رشتههای علوم پزشکی در کشور، گفت: برای جلوگیری از اتلاف منابع و سرمایههای کشور، باید برخی همپوشانیهای کنونی در رشتههای موجود در دانشگاههای زیر نظر وزارت بهداشت و دانشگاههای زیر نظر وزارت علوم، از بین برود که در این زمینه، در حال بازنگری در سرفصلها و محتوای رشتهها و دروس هستیم.
معاون رئیسجمهور سپس به بیان دیدگاههای خود درباره اولویتهای نظام سلامت پرداخت و گفت: زمانی که از تحول در نظام سلامت سخن گفته میشود، باید ما و شما و همه دستاندرکاران نظام بهداشت و درمان بهگونهای عمل کنیم که این تحول در نهایت به نفع مردم و خدمت گیرندگان از نظام بهداشت و درمان رقم بخورد.
*دولت به دنبال پیشرفت همهجانبه عدالتمحور است
وی افزود: همه مردم کشورمان در نقاط مختلف، باید دسترسی مناسبی به خدمات بهداشت و درمان داشته باشند و اینکه امکانات پزشکی کشور در چند کلانشهر متمرکز شود، قابلقبول نیست.
منظور با بیان اینکه دولت به دنبال پیشرفت همهجانبه عدالتمحور است، افزود: از شاخصهای عدالت، عدالت در برخورداری از خدمات نظام سلامت برای همه مردم است و سطح دسترسی همگانی به این خدمات در تمام کشور باید ارتقا پیدا کند.
*تأکید بر خرید راهبردی خدمات سلامت از بخش خصوصی و غیردولتی
وی در ادامه بر لزوم تقویت بیمهها در حوزه سلامت برای کاهش تصدیگری دولت در این حوزه تأکید کرد و گفت: خرید راهبردی خدمات سلامت از بخش خصوصی، سیاست راهبردی دولت است که ظرفیت پزشکان غیردولتی در این زمینه باید بهصورت کامل به کار گرفته شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور سپس به اهمیت موضوع اقتصاد سلامت و پایداری مالی در نظام سلامت پرداخت و گفت: باید اقتصاد سلامت را بهگونهای پیش ببریم که ضمن حفظ جذابیت حرفه پزشکی، شرایط لازم برای تداوم خدمات جامعه پزشکی در داخل کشور فراهم شود و این گروه مهم و ارزشمند، با افتخار در داخل کشور به فعالیت خود ادامه دهند.
منظور در ادامه بر اولویت پیشگیری نسبت به درمان اشاره کرد و افزود: باید تمام تلاشمان را بکنیم که مردم کمتر بیمار شوند و این اتفاق لزوماً نیاز به اعمال گرانقیمت پزشکی ندارد و با کنترل دائم و مستمر مؤلفههایی مانند فشارخون، چربی و قند خون مردم کشور، قابلانجام است.
*ضرورت توجه به پایداری مالی نظام سلامت کشور
معاون رئیسجمهور سپس با بیان اینکه باید نظام درمان کشور را با هزینه پایین اداره کنیم، افزود: ازآنجاییکه اکنون توجه کافی به بحث هزینههای درمان و اقتصادی کردن نظام درمانی در راهنماهای بالینی وجود ندارد، ضرورت دارد برای پایداری نظام سلامت در کشور، به پایداری مالی این نظام بیشتر توجه شود.
وی افزود: سازمان برنامه و بودجه کشور در حال مذاکره با متولیان نظام بهداشت و درمان، برای ارتقای پایداری مالی نظام سلامت کشور است.
منظور همچنین ایام دانشجویی را یکی از بهترین دورههای زندگی دانست و گفت: به شما دانشجویان که توفیق حضور در این دانشگاه باکیفیت و دارای استادان ممتاز و برجسته را پیدا کردهاید، توصیه میکنم ضمن بهرهگیری از این فرصت طلایی برای ارتقای سطح دانش و سواد خود با جدیت و علاقه، خودتان را برای ساختن بهترین آینده برای کشور عزیزمان آماده کنید.
انتهای پیام