تولید آثار فاخر هنری راهی برای ترویج «مکتب سلیمانی»

در این گزارش هنرمندان قزوینی که هرکدام به نحوی در تولید فرآورده‌های هنری دستی بر آتش دارند از دید هنرمندانه خود، به بازگویی ابعاد شخصیتی سردار دل‌ها شهید قاسم سلیمانی می‌پردازند.

سه سال از شهادت ناجوانمردانه سردار سلیمانی توسط شیاطین و اشرار عالم می‌گذرد؛ اما خون او همچنان می‌جوشد و این نماد جبهه مقاومت در قلب و ذهن مردم ایران و ملت‌های آزاده جهان حی و حاضرتر از گذشته است.

بی‌اغراق، حاج قاسم سلیمانی از نگاه دشمن، حتی پس از شهادت نیز به‌عنوان یک تهدید قلمداد می‌شود بنابراین دشمنان همواره به دنبال تحریف شخصیت این بزرگوار در جامعه اسلامی هستند. از این‌ روی نقش هنر و هنرمند در زنده نگاه‌داشتن یاد و خاطره این شهید بیش از دیگران مطرح است  و انتظار می‌رود، تولیدات و آثار هنری هنرمندان معطوف به یک‌زمان خاص نباشد و مسئولان فرهنگی استان از تولید آثار فاخر در این حوزه حمایت کنند.

شهید سلیمانی همواره در میدان بود

محمد جمالی، مجسمه‌ساز قزوینی است که آثارش در شهر قزوین، بوستان‌ها و میادین به چشم می‌خورد، وی در گفت‌وگو با ایسنا درباره ویژگی‌های برجسته حاج قاسم، اظهار می‌کند: حاج قاسم در کار خود شخصی کاملاً متخصص، متدین و واقع‌بین بود؛ در فیلم‌های سخنرانی‌های ایشان نیز می‌بینیم که به معضلات و مشکلات جامعه نگاهی ریشه‌ای داشتند و از این طریق همدل و همراه مردم بودند.

وی می‌گوید: مهربانی و عطوفت برجسته‌ترین ویژگی حاج قاسم سلیمانی بود و همین‌ که در نماز وقتی فرزند مدافع حرم گلی به ایشان می‌دهند؛ دست او را رد نمی‌کنند و گل را می‌گیرند نشان از قلب پاک و پرمحبت این شهید است.

این هنرمند قزوینی بیان می‌کند: سردار سلیمانی در تمام مدت زندگی‌اش، چه در جنگ و چه پس از جنگ با استکبار مبارزه کرد؛ قاسم سلیمانی جزو معدود فرماندهانی بود که در خط مقدم نیز اهل عمل بود و در کنار سربازان به مبارزه با دشمن می‌پرداخت.

وی ادامه می‌دهد: شهید سلیمانی چه در مبارزه فرهنگی و چه در مبارزه نظامی، داوطلب میدان بود و همواره خود را از مردم می‌دانست که همین ابعاد شخصیتی او سبب شد در قلب مردم جای بگیرد.

جمالی درباره اینکه چرا سردار هم در زمان زنده‌بودن استکبار را شکست داد و هم پس از شهادتش، عنوان می‌کند: شهید سلیمانی در زمان حیات خود نقش مؤثری در مبارزه با استکبار ایفا کرد و اکنون نیز پیروان مکتب سلیمانی با همان رهنمود و سفارش‌ها این راه را پیش‌گرفته‌اند.

این هنرمند قزوینی تصریح می‌کند: سخن سردار که فرموده‌اند همان دختر کم حجاب هم دختر ماست نشان از روشنفکری، بلندنظری و جامعه‌شناسی درست ایشان است که قصد داشتند با روش‌های صحیح روشنگری و جامعه را از فضای ۲ قطبی دور کنند.

وی بیان می‌کند: سردار سلیمانی همواره بر اداره نظام تأکید داشت و مدیران و مسئولان امروز اگر به فرمایشات سردار سلیمانی و مکتب ایشان توجه داشته باشند؛ قطعاً شاهد حل شدن مشکلات جامعه خواهیم بود.

این هنرمند قزوینی می‌گوید: سردار سلیمانی سعی داشت با مهربانی مشکلات را حل کند و مسئولین هم اگر همین راه و روش‌ها را پیش بگیرند؛ قطعاً مردم با آن‌ها در جهت رفع معضلات فعلی همراه خواهند شد.

وی تصریح می‌کند: مکتب شهید سلیمانی موضوعات بسیاری برای ارائه به افراد جامعه دارد و باید در این زمینه غفلت نشود و این مکتب به نسل جوان معرفی شود تا همه جوانان برای ساخت آینده‌ای روشن؛ حاج قاسم را الگوی خود قرار دهند.

جمالی تأکید می‌کند: فرآورده‌های هنری اندکی در خصوص ابعاد شخصیتی سردار سلیمانی تولیدشده و مسئولان فرهنگی فقط در چند ماه اول شهادت ایشان از تولیدات هنری حمایت کردند و چند ماه پس از شهادت سردار دیگر شاهد حمایت برای تولیدات هنری در خصوص ابعاد شخصیتی شهید سلیمانی نبوده و نیستیم.

این هنرمند قزوینی بیان می‌کند: به درخواست شهرداری تاکستان یک مجسمه ۶ متری با ارتفاع ۱۱ متر از شهید سلیمانی ساخته‌ام که این مجسمه ازنظر شباهت چهره مورد تأیید بنیاد مکتب حاج قاسم سلیمانی قرارگرفته و همچنین دختر این شهید بزرگوار پس از مشاهده مجسمه عنوان کرد که مجسمه شباهت بسیاری به پدرشان دارد و هم‌اکنون این مجسمه در ورودی شهر تاکستان نصب‌شده است، ۳ ماه پیش از سوی سازمان زیباسازی قرار شد که مجسمه‌ای از حاج قاسم سلیمانی و شهید حسن‌پور در ابعاد بزرگ برای شهر قزوین ساخته و نصب شود که هنوز رایزنی‌ها برای ساخت این آثار به نتیجه نرسیده است.

جمالی عنوان می‌کند: برای ورودی شهرستان بوئین‌زهرا نیز مجسمه‌ای از شهید سلیمانی ساخته‌ام که آن‌ هم نصب‌شده، همچنین سردیس‌هایی با چهره حاج قاسم سلیمانی به ابعاد یک متر ساخته‌ام که از چند شهر دیگر این سردیس‌ها را خریداری و نصب‌ کرده‌اند.

لزوم همدلی مسئولین و هنرمندان برای معرفی مکتب سلیمانی

در ادامه حسام ساروخانی که یکی از هنرمندان قزوینی در حوزه موسیقی و صداگذاری است در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: خبر شهادت حاج قاسم سلیمانی در ۱۳ دی سال ۹۸ کوتاه اما دردناک بود، برای نماز صبح بیدار شده بودم که دیدم پیام دوستانم خبر از شهادت حاج قاسم سلیمانی می‌دهد.

وی می‌گوید: طی سال‌های حضور سردار سلیمانی در نبرد با داعش همه ما با ابعاد شخصیتی فوق‌العاده‌ ایشان آشنا شدیم و این شهید بزرگوار پس از شهادت هم‌ مکتبی از خود برای حفظ انقلاب اسلامی بر جای گذاشته‌اند.

ساروخانی ادامه می‌دهد: شهید سلیمانی با شخصیتی مهربانی که داشتند به جهانیان نشان دادند که تصویرسازی خشن از فرماندهان تنها تصور آن‌هاست.

وی بیان می‌کند: متأسفانه حمایتی از سوی مسئولان فرهنگی استان قزوین در جهت تولید محصولات فرهنگی مرتبط با مکتب حاج قاسم وجود ندارد و انتظار می‌رود که مسئولین با فعالان هنری در جهت جریان سازی مکتب سلیمانی همدل شوند.

وی تصریح می‌کند: در این سه سال انتظار می‌رفت مستندی درباره شخصیت سردار سلیمانی ساخته شود که این اتفاق نیفتاده است و این موضوع یک نقد جدی به متولیان فرهنگی است؛ چراکه الگوسازی از شخصیت شهید سلیمانی در قالب قصه، فیلم، سریال، نماهنگ، موسیقی و شعر قطعاً می‌تواند برای تربیت نسل آینده مؤثرتر باشد.

ساروخانی خاطرنشان می‌کند: نسل جوان که هم‌اکنون مخاطبان مهم رسانه هستند؛ در سنین نوجوانی همواره به دنبال شخصیت ابرقهرمانی و الگویی برای زندگی خود می‌گردند. بنابراین اکنون زمان آن است که مسئولین فرهنگی با تولیدات هنری این قهرمان بزرگ را به نوجوانان به صورت ویژه معرفی کنند.

وی ادامه می‌دهد: مهربانی سردار سلیمانی در زمان خواندن نماز برای گرفتن گل از دست آن کودک برای من که پدرم را در کودکی از دست‌ داده‌ام صحنه‌ای تأثر برانگیز است. اگر این تصاویر در همه دنیا پخش شود؛ همین چند دقیقه برای شناساندن شخصیت والای شهید سلیمانی کافی است.

این هنرمند قزوینی تأکید می‌کند: نامه سردار سلیمانی به دخترش و جملاتی که بامحبت به فرزندش می‌گوید، نشان از عشق میان پدر و دختر و حیرت‌انگیز است که چگونه می‌شود یک فرد به‌خوبی در میدان نبرد نقش‌آفرینی کند، با مردم همدل باشد و به خانواده خود این‌گونه عشق بورزد. شهید سلیمانی در میدان نبرد نقشی از خود ایفا کرد که در طول تاریخ کمتر کسی توانسته است چنین نقشی ایفا کند.

ساروخانی در پایان می‌گوید: شهید سلیمانی ثابت کرد داشتن تخصص، تعهد، دلسوزی، دلباختگی، ایمان و عمل واقعی، ولایت مداری و پذیرفتن فرمان ولی می‌تواند نتایج اثربخشی داشته باشد.

خلوص نیت و صداقت دلیل ماندگاری حاج قاسم

هومان بابا اولادی یکی از هنرمندان قزوینی در حوزه خوشنویسی است در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: شهید حاج قاسم سلیمانی دارای ابعاد شخصیتی خاص بودند؛ ازجمله ویژگی‌هایی که می‌توان با مطالعه و بررسی شیوه زندگی و عملکرد این انسان بزرگ و وطن‌دوست به آن پی برد شجاعت، روحیه مقاومت، فداکاری، استکبارستیزی، مسئولیت‌پذیری، تعهد، تعبد، درایت و عقلانیت است.

وی ادامه می‌دهد: ویژگی‌های پنهان شخصیت شهید سلیمانی عبادت، بندگی خالصانه و اعتقاد کامل به قرآن کریم و اهل‌بیت(ع) بود چراکه این شهید لحظه‌ای از یاد خداوند غافل نمی‌شد.

بابا اولادی عنوان می‌کند: مکتب حاج قاسم سلیمانی برگرفته از مکتب اهل‌بیت (ع) است و مکتب ایشان الگویی بزرگ برای مقاومت، مبارزه و دفاع از وطن و مظلومان برای تمامی نسل‌ها است.

وی تأکید می‌کند: ماندگاری ایشان به دلیل خلوص نیت و صداقت در رفتار و عمل است که این شهید بزرگوار را جاودانه کرده است چراکه ماندگاری جز با خلوص نیت، مسئولیت‌پذیری، عمل درراه رضای خدا، تعهد در عمل و گفتار حاصل نمی‌شود.

این خوشنویس خاطرنشان می‌کند: انسان‌ها باهم متفاوت هستند اما مهم این است اگر شخصی تصمیم گرفت برای خدمت به خلق پا در میدان بگذارد؛ می‌بایست همچون شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی رضای خداوند را مدنظر قرار دهد.

وی تصریح می‌کند: شهید سلیمانی شخصی پیگیر، مسئولیت‌پذیر و صادق بود و همواره منافع ملی را بر منافع شخصی ترجیح می‌داد که توانست در میدان مبارزه حق علیه باطل موفق شود.

بابا اولادی تأکید می‌کند: سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از چهره‌های بین‌المللی و تبلور ارزش‌های فرهنگی ایران و قهرمان امت اسلامی است اما متأسفانه مسئولان فرهنگی با عدم‌حمایت از تولیدات فرآورده‌های هنری و فرهنگی در این سال‌ها نتوانسته‌اند دین خود را نسبت به ایشان و جایگاه رفیعشان ادا کنند؛ امید است مسئولان ذی‌ربط با برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر در این خصوص این امر مهم را محقق کنند.

به گزارش ایسنا، شهید قاسم سلیمانی تمامی ویژگی‌های یک انسان به معنای واقعی را دارا بود و افسوس که از میان ما رفت و ما امروز باید در جهت پیروی از فرمایش مقام معظم رهبری مکتب سلیمانی را الگوی راه خود قرار دهیم. یکی از راه‌های توسعه مکتب سلیمانی استفاده از ابزار هنر است و امید آن می‌رود مسئولان فرهنگی استان نسبت به حمایت از تولیدات فاخر در راستای مکتب سلیمانی اهتمام ورزند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۴ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1401101408809
  • خبرنگار : 50553