چرا خراسان شمالی در حوزه پرورش شتر دچار عقب ماندگی است؟

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: این استان از لحاظ پرورش شتر و تولید محصولات آن دچار عقب ماندگی است.

رضا شکاری در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه یکی از ظرفیت های تولید دام در این استان شتر است، اظهار کرد: اما متاسفانه آمار آن نسبت به سال های گذشته چندان تغییر نکرده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر پرورش شتر در شهرستان های جاجرم، اسفراین و مانه و سملقان در حال انجام است، تصریح کرد: هم اکنون دو هزار و ۶۳۸ نفر شتر در این استان در حال پرورش است.

شکاری تصریح کرد: خراسان شمالی ظرفیت پرورش شتر تا ۱۰ هزار نفر را دارد که بررسی آمارهای صورت گرفته نشان از آن دارد که تا فاصله مطلوب بسیار فاصله داریم.

شکاری با تاکید بر اینکه پرورش شتر در این استان به صورت کاملا سنتی انجام می گیرد، افزود: از سوی دیگر پرورش این نوع از دام در استان با مشکلاتی نیز مواجه است.

وی خاطرنشان کرد: از آنجاییکه بیشتر پرورش دهندگان شتر از خانواده های محروم این استان هستند، تمایلی برای دریافت تسهیلات جهت توسعه کار ندارد و این امر یکی از مهمترین دلیل عقب ماندگی این استان در حوزه تولید شتر است.

این مقام مسئول تصریح کرد: اغلب این افراد در فراهم کردن تضامین بانکی و یا پرداخت تسهیلات با مشکل مواجه هستند به همین علت رغبتی نیز برای اخذ تسهیلات وجود ندارد.

وی با بیان اینکه بیشتر شترهای تولید شده در این استان به صورت زنده از استان خارج و در استان هایی همچون خراسان رضوی، سمنان و ... کشتار می شوند، گفت: باید فرهنگ سازی های لازم در ارتباط با مصرف گوشت و شیر شتر در استان انجام شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: از سوی دیگر به هیچ عنوان صرفه اقتصادی وجود ندارد که برای ۲ هزار و ۶۳۸ نفر شتر، زیرساخت هایی همچون بسته بندی و... نیز ایجاد شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۳ آذر ۱۴۰۱ / ۰۹:۲۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401091308044
  • خبرنگار : 50046