یک نماینده سابق مجلس مطرح کرد

«حکمرانی نو» یعنی توجه به آزادی‌ها و نیازهای نسل جوان

یک نماینده سابق مجلس با اشاره به سخنان اخیر رئیس مجلس در مورد لزوم شکل‌گیری برخی اصلاحات و رسیدن به حکمرانی نو گفت: حکمرانی نو یعنی بازگشت به اصول مترفی قانون اساسی و توجه به آزادی‌ها و نیازهای نسل جوان.

جواد آرین‌منش در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر لزوم شکل‌گیری گفت‌وگو میان حاکمیت، مردم و احزاب، اظهار کرد: جنبشی که قریب به ۲ ماه است بر کشور ما سایه انداخته و ابعاد گسترده داخلی و بین‌المللی پیدا کرده، به عنوان یک پدیده مهم اجتماعی، دارای علل مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است که هر یک از این عوامل نیازمند گفت‌وگو و ریشه‌یابی است.

وی با بیان اینکه حوادث اخیر باعث ایجاد یک شکاف کم‌سابقه در جامعه شده است، افزود: قطعا حل این مشکلات و بازگشت آرامش پایدار به جامعه، مستلزم شناخت دقیق از ماهیت این جنبش اجتماعی و بررسی علل مختلف آن است. این جنبش باید آسیب‌شناسی شود و در جهت حل مشکلات و پاسخگویی به مطالبات مردم به ویژه جوانان اقدام شود.

این فعال سیاسی عنوان کرد: نقطه آغاز حل مسئله، ایجاد فضای گفت‌وگو در جامعه و بهره‌گیری از دیدگاه‌های نخبگان و دلسوزان جامعه است. به این منظور باید اقداماتی نظیر نهادینه کردن آزادی بیان، ایجاد فرصت عادلانه برای بیان نظرات جوانان در عرصه‌های مختلف، استفاده از ظرفیت‌های مراکز علمی و پژوهشی برای یافتن راه برون‌رفت از این وضعیت و تشویق جوانان به مشارکت فعال در گفت‌وگو صورت گیرد.

آرین‌منش خاطرنشان کرد: این گفت‌وگو و مفاهمه است که می‌تواند باعث حل مشکلات کشور شود، افکار را به هم نزدیک کند و به حاکمیت کمک کند تا از مشکلات مردم آگاه شود. بنابراین باید فضای گفت‌وگوی آزاد را در کشور فراهم کنیم تا اندیشمندان و جوانان از اینکه نظرات سازنده و گاهی تند خود را بیان می‌کنند، بیم‌ و هراس نداشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه گفت‌وگو تنها چیزی است که می‌تواند جایگزین خشونت شود، گفت: منازعات داخلی و خارجی را می‌توان با گفت‌وگو به حداقل رساند. باید گفت‌وگوی ملی و وحدت‌بخش جایگزین خشونت و درگیری‌ها شود، منازعات داخل حاکمیت به تعامل و مفاهمه ملی تبدیل شود و کسانی که مسئولیتی در کشور دارند، گوش شنوا داشته باشند.

این نماینده سابق مجلس با تاکید بر نقش نهادهای فرهنگی و رسانه‌های کشور در زمینه شکل‌گیری فرهنگ گفت‌وگو، بیان کرد: اکنون زمان بازنگری در برخی روش‌های صداوسیماست. فضای گفت‌وگو و بهره بردن از نظرات مختلف مردم و کارشناسان، باید در تمام بخش‌های صداوسیما و دیگر رسانه‌های کشور شکل بگیرد. رسانه ملی باید این واقعیت را بپذیرد که بیش از نیمی از مردم کشور از شبکه‌های مجازی استفاده می‌کنند و صداوسیما به دلیل عدم توجه به مطالبات جوانان، هر روز بیشتر از گذشته در حال از دست دادن جایگاه خود است.

آرین‌منش با اشاره به سخنان اخیر رئیس مجلس در مورد لزوم شکل‌گیری برخی اصلاحات و رسیدن به حکمرانی نو، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های حکمرانی نو و خوب، تعامل با مردم و شناخت نیازهای آنان است. به علاوه توجه به آزادی‌های مورد اشاره قانون اساسی نیز یکی از مواردی است که منجر به شکل‌گیری حکمرانی نو خواهد شد. اصل سوم قانون اساسی کشورمان حقوق مردم را مشخص کرده است، اما تا کنون به برخی از مطالبات مردم مانند حق مسکن، اشتغال، آزادی بیان و آزادی تجمعات جامه عمل پوشیده نشده است.

وی ادامه داد: اگر به اصول قانون اساسی توجه شود و در جهت تحقق اصول مغفول مانده قانون اساسی اهتمام لازم صورت گیرد، تا حد زیادی می‌توانیم خواسته‌های مردم را تامین کنیم. حکمرانی نو یعنی بازگشت به اصول مترفی قانون اساسی و توجه به آزادی‌ها و نیازهای نسل جوان. اگر ما فرض را بر این بگذاریم که هر چه اتفاق افتاده، اغتشاش بوده است و به مطالبات واقعی مردم توجه نکنیم و تمام معترضین را اغتشاشگر و از عوامل خارجی بدانیم، هیچ گاه نمی‌توانیم به خواسته‌های مردم پاسخ دهیم.

این نماینده سابق مجلس با تاکید بر این‌که گفت‌وگو شرط شکل‌گیری حکمرانی نو است، اضافه کرد: نقطه آغاز هر تحولی، گفت‌وگو و مفاهمه است. اگر حاکمیت و مردم درک متقابلی از یکدیگر نداشته باشند و زبان یکدیگر را متوجه نشوند، هرگز نمی‌توان به وحدت ملی رسید.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ آبان ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401081711627
  • خبرنگار : 50405