ورود سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری از سه‌شنبه

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: از روز سه‌شنبه تا روز پنج‌شنبه شاهد فعالیت یک سامانه بارشی در استان خواهیم بود که موجب وقوع رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید خواهد شد پس از خروج سامانه بارشی از استان نیز شاهد کاهش نسبی دما خواهیم بود.

مهران چراغپور شامگاه هشتم آبان‌ماه در جلسه مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: سال گذشته میزان بارش‌ها در سطح استان با ۱۴ درصد کاهش نسبت به میزان میانگین خاتمه پیدا کرد همچنین بارش‌های فصل بهار و فروردین ماه امسال دچار کاهش ۱۰۰ درصدی بود، بارش‌های موسمی نیز به صورت نقطه‌ای در مردادماه اتفاق افتاد.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری افزود: براساس پیش‌بینی‌های انجام شده انتظار می‌رود در سال زراعی جاری بارش‌ها از نیمه دوم آبان‌ماه آغاز شوند همچنین طبق نقشه‌های هواشناسی که درحال حاضر وجود دارند پیش‌بینی می‌شود میزان بارش‌های فصل پاییز و زمستان سال جاری نرمال باشند اما با توجه به اینکه در طول زمستان افزایش دما در استان رخ خواهد داد درنتیجه بارش‌ها از برف به باران تبدیل شده و امکان جاری شدن سیلاب وجود دارد.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود میزان بارش‌های چهارمحال و بختیاری در آبان‌ماه سال جاری به صورت نرمال، آذر ماه مقداری بیشتر از نرمال و در فصل زمستان نیز نرمال باشند اما افزایش دما نسبت به میانگین منجر به تغییر نوع بارش‌ها از برف به باران می‌شود که این موضوع جذب نشدن آب حاصل از بارش‌ها در سطح چشمه‌های استان را نیز در پی دارد.

چراغپور با بیان اینکه روز شنبه شاهد وزش باد و بارش در بخش‌هایی از استان مانند کوهرنگ بودیم، اضافه کرد: میزان بارش‌ها در شنبه هفته جاری در کوهرنگ هفت میلی‌متر، دوآب صمصامی سه میلی‌متر و در فرخشهر و شهرکرد نیز میزان بارش‌ها کمتر از نیم میلی‌متر به ثبت رسید.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به صدور اطلاعیه نارنجی هواشناسی در چهارمحال و بختیاری، عنوان کرد: از روز سه‌شنبه تا روز پنج‌شنبه شاهد فعالیت یک سامانه بارشی در استان خواهیم بود و براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته روز سه‌شنبه شاهد وزش باد شدید در استان هستیم که سرعت باد نیز بیش از ۷۰ کیلومتر بر ساعت پیش‌بینی می‌شود و این موضوع می‌تواند منجر به خیزش گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا شود، از اواخر وقت سه‌شنبه نیز بارش در استان آغاز می‌شود، رگبار باران که سیلابی شدن مسیل‌ها و بالا آمدن رودخانه‌های فصلی را در پی دارد، رعد و برق در ارتفاعات، وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک نیز از پدیده‌های پیش‌بینی شده در روزهای سه‌شنبه، چهارشنبه و پنج‌شنبه است.

وی تصریح کرد: با توجه به‌ فعالیت سامانه بارشی در هفته جاری در چهارمحال و بختیاری به عشایر، دامداران و کشاورزان توصیه می‌شود نسبت به انجام تمهیدات لازم اقدام کنند، پس از خروج سامانه بارشی از استان نیز شاهد کاهش نسبی دما خواهیم بود.

وجود ۱۲۱خانه هلال در روستاها و مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری

در ادامه جلسه مسعود مثنوی_مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: جمعیت هلال احمر استان درحال کسب آمادگی جهت اجرای طرح امداد و نجات زمستانه است، با وجود اینکه عنوان این طرح امداد و نجات زمستانه است اما معمولا اجرای آن از ابتدای آذرماه آغاز می‌شود.

وی افزود: جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری در حال حاضر ۱۳ پایگاه ثابت امداد و نجات جاده‌ای و پنج پایگاه امداد و نجات کوهستان در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، کوهرنگ، کیار و فارسان دارد همچنین چهار پایگاه امداد و نجات موقت نیز آماده خدمت‌رسانی به مردم استان هستند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری ادامه داد: چهار پایگاه موقت این جمعیت دارای مجوز نبودند و به همین‌ دلیل از ابتدای مهرماه مجبور به تعطیلی آن‌ها شدیم اما با انجام پیگیری‌ها روز گذشته مجوزهای لازم از سازمان امداد و نجات کشور اخذ شد و این چهار پایگاه طی یک تا دو روز آینده فعالیت خود را در شهرستان‌های بن، سامان، خانمیرزا و صمصامی آغاز می‌کنند.

مثنوی عنوان کرد: مرکز اضطراری جمعیت هلال احمر با شماره ۱۱۲ آماده پاسخگویی است همچنین ارتباط بی‌سیم کلیه پایگاه‌های امدادی و شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری برقرار است و این ارتباط به صورت مداوم نیز درحال بررسی شدن است.

وی با اشاره به شارژ انبارهای امدادی پایگاه‌ها و شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری، اضافه کرد: طی یک ماه گذشته برای شارژ این پایگاه‌ها و تامین وسائلی همچون پتو، البسه، چادرهای امدادی، وسایل بهداشتی و سایر ملزومات پیگیری‌های بسیاری انجام شد و از طریق کارخانجاتی که در استان‌های کرمان، اصفهان و همچنین انبارهای سازمان امدادی کشور شارژ انبارها صورت گرفت البته این روند همچنان ادامه خواهد داشت تا آمادگی برای خدمت‌رسانی به مردم افزایش پیدا کند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: ارائه آموزش به تیم‌های تخصصی امداد و نجات نیز درحال برگزاری است و برنامه‌ریزی این دوره‌های آموزشی به گونه‌ای انجام شده که تا آغاز طرح زمستانه ادامه داشته باشند و به این صورت تیم‌های تخصصی جمعیت هلال احمر آمادگی لازم جهت خدمت‌رسانی به شهروندان را پیدا می‌کنند.

مثنوی با تاکید بر اینکه ۱۲۱ خانه هلال در روستاها و مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری وجود دارد، خاطرنشان کرد: برگزاری مانورهای لحظه صفر یکی از برنامه‌هایی است که در دستور کار جمعیت هلال احمر استان قرار دارد که برای امتحان آمادگی تیم‌های امدادی در پایگاه‌های جاده‌ای، کوهستانی و پایگاه‌های موجود در سطح شهرستان‌ها انجام می‌شود، سرویس دوره‌ای و آماده کردن خودروهای امدادی، تجهیزات ارتباط رادیویی و... نیز در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۹ آبان ۱۴۰۱ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401080905621
  • خبرنگار : 50454