به گزارش ایسنا به نقل از چاینا، کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بینالمللی پول (IMF) در جلسه سالانه مجمع جهانی اقتصاد (WEF) ۲۰۲۲ در داووس، سوئیس گفت که خطر تجزیه وابسته به ژئوپلیتیک وجود دارد زیرا ژئوپلیتیک به ژئواکونومیک با تأثیرات منفی تبدیل میشود.
مدیرعامل صندوق بینالمللی پول طی یک کنفرانس مطبوعاتی در جریان نشست سالانه صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی گفت: «بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه تأکید کردهاند که برای آنها، بسیار مهم است که فرصت پیشبرد رشد و اشتغال بر اساس اقتصاد جهانی یکپارچهتر داشته باشند».
جورجیوا با اشاره به نشست کمیته بینالمللی پولی و مالی (IMFC) و کمیته مشاوره سیاستی شورای حکام صندوق بینالمللی پول خاطرنشان کرد که این پیامی از سوی اقتصادهای کوچک پیشرفته نیز بود.
رئیس صندوق بینالمللی پول گفت: «حال و هوای غالب در جلسه این بود که ما نمیتوانیم اجازه دهیم تکه تکه شدن رخ دهد زیرا همه فقیرتر خواهند شد و برای افراد کمدرآمد و برای بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه ویرانگر خواهد بود».
جورجیوا گفت: یک شبیهسازی نشان میدهد که برای اقتصادهای پیشرفته، تکه تکه شدن اقتصاد جهانی به معنای از دست دادن دو درصد از تولید است، در حالی که برای بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه، می تواند ۱۰ تا ۱۵ درصد باشد.
نادیا کالوینو، معاون اول رئیسجمهور و وزیر اقتصاد و دیجیتالی شدن اسپانیا نیز بر خطر تکه تکه شدن تاکید کرد.
در بیانیه چهل و ششمین نشست صندوق بین المللی پول، کالوینو گفت که اقتصاد جهانی در معرض خطرات فزاینده از هم پاشیدگی قرار دارد و صندوق بینالمللی پول درخواست خود را برای همکاری بینالمللی بیشتر برای جلوگیری از پراکندگی و حفاظت از یکپارچگی اقتصاد جهانی تکرار میکند.
جورجیوا با نگاهی به گذشته خاطرنشان کرد که اقتصاد یکپارچه منجر به سه برابر شدن رشد اقتصاد جهانی در دهههای گذشته شد که در آن بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه چهار برابر و اقتصادهای پیشرفته دو برابر شدند. بنابراین اگر میخواهیم آیندهای امن داشته باشیم، باید آن کارایی را که از یک اقتصاد یکپارچه برمیآید، حفظ کنیم.
انتهای پیام