هشدار درباره ایجاد یک کانون ریزگرد بیخِ گوش کرمانشاه

چند روزی از خشک شدن تالاب هشیلان به عنوان مهمترین تالاب استان کرمانشاه می‌گذرد و حالا این نگرانی وجود دارد خشک شدن این تالاب باعث تبدیل آن به یک کانون ریزگرد شود.

بیشتر از یک هفته از خشک شدن تالاب هشیلان می‌گذرد، تالابی که روزگاری جوانان منطقه در دریاچه آن شنا می‌کردند و در فصل زمستان هزاران پرنده مهاجر در جوار این تالاب فرود می‌آمدند، اما اکنون به راحتی می‌توان بر زمین خشک شده کف آن قدم برداشت.

پیش‌بینی می‌شد با کاهش شدید بارش‌های امسال این اتفاق برای تالاب هشیلان بیفتد، زیرا منبع تامین آب این تالاب از سراب سبزعلی است که از کوه منشا گرفته و آبدهی آن ارتباط مستقیمی با بارندگی دارد و حالا با نزدیک به صفر شدن دبی این سراب، تالاب نیز خشک شد.

 سال گذشته نیز امکان خشک شدن هشیلان داده می‌شد، اما با گرفتن حق آبه‌ای از سد گاوشان، فصل تابستان هرطور که بود سپری شد و تالاب خشک نشد، اما امسال وضعیت گاوشان هم برای اختصاص حق آبه به هشیلان چندان مناسب نیست.

حالا با خشک شدن تالاب هشیلان، معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه درباره احتمال تبدیل شدن این تالاب یه یک کانون ریزگرد هشدار داد.

فرشاد فتاحی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به خشک شدن تالاب هشیلان و با توجه به بافتی که این تالاب دارد، اظهار کرد: تبدیل شدن این تالاب به کانون ریزگرد آن هم در حالیکه فاصله چندانی با شهر کرمانشاه ندارد، چندان دور از انتظار نیست.

وی ادامه داد: اگرچه اکنون تلاش‌هایی برای آبرسانی با تانکر به تالاب در حال انجام است، اما این کار صرفا برای حفظ زیستمندان و گونه‌های جانوری تالاب است و کمکی به احیا تالاب نخواهد کرد.

معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه معتقد است، با توجه به خشکسالی‌های چند سال اخیر و احتمال تداوم این وضعیت به دنبال تغییرات اقلیمی که ایجاد شده، ممکن است بارش‌های سال آبی آینده نیز کمک چندانی به تالاب هشیلان نکند و همچنان شاهد خشک ماندن تالاب باشیم.

فتاحی تاکید کرد: اگرچه اکنون کانون ریزگردی در سطح استان نداریم، اما اگر روند خشکسالی ادامه پیدا کند تالاب هشلان می تواند به کانون ریزگرد تبدیل شود.

وی از کاهش بارش‌های قابل توجه استان هم یاد کرد و با بیان اینکه میانگین بارش‌های سطح استان از بیش از ۴۰۰ میلی‌متر به حدود ۲۹۰ میلی‌متر رسیده، گفت: این روند حتما وضعیت منابع آبی استان را در برای بلندمدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

تلاش‌ها برای کمک به احیا تالاب ادامه دارد

محمد حسین فلاحتی رییس محیط زیست شهرستان کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: برنامه مهمی که دنبال آن هستیم برخورد جدی با چاه‌های غیرمجاز حاشیه تالاب است که این موضوع را با همکاری آب منطقه ای و دادستانی با جدیت پیگیری می‌کنیم، اما نیاز به همراهی مردم هم داریم.

رئیس اداره محیط زیست کرمانشاه  با اشاره به آبرسانی به تالاب با تانمر، یادآور شد: پیگیر افزایش تعداد تانکرها برای آبرسانی به تالاب هستیم تا زندگی حیات وحش آن را نجات دهیم.

موضوع دیگری که فلاحتی به آن اشاره کرد خطر آتش سوزی در بستر تالاب بود که در سالهای گذشته رخ داده و افزود:  البته امسال امکان آتش سوزی در بستر تالاب کم است، زیرا در سال گذشته بارش‌های مناسبی در محدوده تالاب نداشتیم که پوشش گیاهی آن غنی شود و اکنون در معرض آتش سوزی قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401051310138
  • خبرنگار : 50181