میکائیل جمالپور در گفتوگو با ایسنا در خصوص اهمیت واقعه غدیر خم اظهار کرد: غدیر در فرهنگ مسلمانان و شیعیان از چنان جایگاهی برخوردار است که هیچ عیدی در آموزههای دین اسلام به پای آن نمیرسد تا جایی که از آن بهعنوان عید الله الاکبر تعبیر شده و وظایف و اقدامات فراوانی برای غدیر بیان شده است که در میان همهی اعیاد بیسابقه است؛ لذا غدیر در آیینه روایات و منظر. قرآن کریم منزلت بسیاری دارد.
وی ادامه داد: غدیر صرفاً معرفی امام علی(ع) به عنوان امام جامعه نبوده بلکه بیانگر مدل حکومتی و فلسفه سیاسی اسلام برای همهی دورانها محسوب میشود چراکه در فرهنگ شیعیان امامان نسبت به غدیر و اهمیت آن توجه ویژهای داشتند بهگونهای که امام رضا(ع) فرمودند تبلیغ و ترویج غدیر از اقدامات مهم امت مسلمان است.
وی افزود: بر اساس مدل و فلسفه سیاسی مسلمانان، اعتقاد داریم تا زمانی که پیامبر(ص) در قید حیات بوده، امام جامعه ایشان بود و بر اساس آیه ولایت و امامت مشخص میشود که بعد از رحلت پیامبر اسلام(ص)، امامت جامعه به امام علی(ع) منتقل میشود و نبوت، مرجعیت و امامت که از وظایف پیامبر بودند، با رحلت ایشان نبوت خاتمه یافت اما دو وظیفهی دیگر به امام جامعه محول میشود.
جمالپور خاطرنشان کرد: امامت و امت از مسائل جدی و اساسی است و دین اسلام و قرآن کریم نیز در برگیرنده تمامی مسائل ریز و درشت زندگی انسان است و به مسئله دین و نبوت هم بیتوجه نبوده و تکلیف جامعه اسلامی را مشخص کرده است.
وی همچنین یادآور شد: اکنون بر اساس تمام مدلهای حکومتی در دنیا، مدل مورد پذیرش شیعیان امامت و امت است که بر این اساس اعتقاد داریم امت به وسیله امام رهبری میشود و اگر امام حاضر نباشد، ولی فقیه این رهبر را بر عهده میگیرد.
وی گفت: یکی از عناصر و مولفههای جدی در انقلاب، وجود رهبر و تشکلهای بسیج کننده است که در همهی تحولات اجتماعی یکی از عناصر اساسی رهبر است و اگر نباشد، خیزش اجتماعی به تنش کشیده شده و تلاشها ثمربخش نمیشود؛ لذا یکی از ارکان جدی همهی جوامع وجود امام و رهبر است که به وضوح در اندیشه سیاسی اسلام به عینه این موضوع را ملاحظه میکنیم.
رئیس دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی در ادامه بیان کرد: براساس حادثه غدیر و الهام از آموزههای قرآنی و روایی دریافت میکنیم که در بحث حکومت چه کسی و چگونه بسیار مهم است؛ لذا اعتقاد داریم جامعه بدون رهبر امکانپذیر نیست و همهی انسانها ناچار هستند تا حاکمی داشته باشند و نبود حاکم شیرازه جوامع را از هم میپاشد و امروز پذیرش رهبر در جوامع بشری جزو مسائل مهم ملتها است که در فرهنگ اسلامی بسیار پر رنگتر از دیگر امتها است؛ لذا این نظام قابل صدور به دیگر امتها است.
وی در پایان اضافه کرد: در کنار انواع و اقسام مراسمات و جشن و سرور به این جنبه از روز غدیر هم باید توجه شود که بیان مسئله سیاسی اسلام در امر حکمرانی است و همهی جوامع باید این مسئولیت بزرگ را احساس و تبیین کنند.
انتهای پیام