یاری امام زمان(عج) با پرشور کردن مساجد

نویسنده و فعال فرهنگی کشور یکی از مهمترین مصادیق یاری امام زمان(عج) را حضور پرشور در مساجد عنوان کرد.

مرتضی نجفی قدسی نویسنده و روزنامه نگار، در تقارن بهار و میلاد حضرت ولی عصر(عج) در یادداشتی آورده است:

قطعاً یکی از آمادگی‏‌های مقدمات ظهور حضرت حجت (عج) احیای حضور انسانی مردم در مساجد است، همانطور که انقلاب اسلامی از مساجد بپاخاست و پیروزی انقلاب نیز مرهون حضور مردم در مساجد است. مساجد تاریخ انقضا ندارند و تا قیامت تاریخ انقضای آنها باقی است.

«وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ» (انبیاء،آیه ۱۰۵)

و ما بعد از تورات در زبور هم نوشتیم که قطعاً بندگان صالح و نیکوکار من، زمین را وارث و متصرف خواهند شد (حاکمیت زمین را به دست خواهند گرفت).

یکی از آیاتی که در قرآن کریم دلالت دارد که حکومت صالحان در زمین برپا خواهد شد، همین آیه است و در روایات متعدد از اهل بیت علیهم السلام آمده است که آن بندگان صالحی که وارث زمین خواهند شد حضرت مهدی (عج) و یاران او هستند.

حکومت صالحان در زمین یکی از پیشگویی‏ های قطعی و مسلم قرآن کریم است که البته در آیات دیگر هم به آن پرداخته شده است، از جمله آیه ۵۵ از سوره نور که می‏فرماید:‌ «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضَی لَهُمْ وَلَیُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا یَعْبُدُونَنِی لَا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئًا وَمَن کَفَرَ بَعْدَ ذَلِکَ فَأُولَئِکَ هُمُ الْفَاسِقُونَ» خداوند به کسانی از شما که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام می‏ دهند وعده داده است که قطعاً آنها را حکمران روی زمین خواهد کرد همانگونه که به پیشینیان آنها خلافت روی زمین را بخشید و دین و آئینی را که برای آنان پسندیده است را پا بر جا و ریشه دار خواهد ساخت و ترسشان را به امنیت و آرامش مبدل می ‏کند آن چنان که تنها مرا می‏ پرستند و چیزی را شریک من نخواهند ساخت.

سه ویژگی حکومت صالحان

در این آیه شریفه، خدای متعال برای جوامعی که دارای ایمان و عمل صالح باشند، سه ویژگی مهم را مورد تأکید قرار می‏ دهد که عبارتند از:

۱- استخلاف در زمین: بدین معنا که انسان‏ های صالح در زمین خلافت و حاکمیت پیدا می ‏کنند و قدرت و شوکتی به دست می آورند و اداره زمین را بر عهده می‏ گیرند

۲- تمکین و استقرار دین در جامعه: پس از به دست آوردن حاکمیت و خلافت در زمین، اعتقادات و ایدئولوژی انسان های صالح که دین نام دارد در زمین تسلط و استقرار می ‏یابد و دین مورد رضایت آنها یعنی اسلام در جامعه گسترش پیدا می کند و حاکمیت می ‏یابد. در سوره مائده، آیه سوم به نام این دین جهانی اشاره شده و فرموده است: «وَرَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلَامَ دِینًا» و اسلام را بعنوان آئین جاودان شما پذیرفتم.

۳- پدیدآمدن امنیت: پس از آنکه از ناامنی ‏ها در هراسان بودند. ویژگی سوم حکومت صالحان این است که خداوند به سبب اعمال صالح آنان، علاوه بر قدرت و حاکمیت در زمین و استقرار احکام دین، امنیت عمومی را در جامعه اسلامی پدید می‏ آورد و دیگر خوف و هراسی از ناامنی‌ها نخواهند داشت. البته تحقق اصلی این آیه شریفه، مربوط به زمان ظهور آخرین منجی عالم بشریت، حضرت مهدی موعود (عج) است ولیکن مسلماً به میزانی که افراد جامعه‏ ای اهل ایمان و عمل صالح باشند، خدای متعال وعده فرموده است تا این سه محور اساسی، یعنی خلافت در زمین، استقرار دین در جامعه و تبدیل شدن خوف و هراسشان به امنیت را برایشان پدید آورد و بارها در مقاطعی از طول تاریخ و در مناطقی این تغییر و تحولات در اثر پدید آمدن جامعه‏ ای دارای اهل ایمان و عمل صالح به وجود آمده است.

 انقلاب اسلامی و حکومت صالحان

مثال عینی این موضوع در زمان حاضر، همین انقلاب اسلامی ایران است که به مجرد آنکه اکثریت مردم بپاخاستند و پشت سر انسان صالحی همچون حضرت امام خمینی (ره) قرار گرفتند و خواهان حاکمیت دین و اسلام در جامعه شدند، خدای متعال نیز لطف کرد و به حاکمیت ظالمان و ستمگران در این کشور علوی پایان داد و فرزندی از تبار حضرت زهرا (س)‌ را بر مسند حکومت نشاند. دین در چنین جامعه ‏ای رسمیت پیدا کرد و نامش «جمهوری اسلامی» شد و بحمد الله امنیت عمومی هم فراهم گردید و مردم در سایه حاکمیت ولی فقیه و در پرتو مکتب اسلام در کمال امنیت بسر می‏ برند.

البته این رابطه ‏ای که شرح دادم یعنی در جامعه ‏ای که اکثریت آن اهل ایمان و عمل صالح باشند، حکومت به صالحان می‏‌رسد و دین اقامه می ‏شود و امنیت برقرار می ‏شود، جهت معکوس هم دارد. یعنی اگر جامعه‏ ای ایمان و عمل صالح را از دست داد، حکومت هم از دست صالحان خارج می‌‏شود و اثری از دین نخواهد بود و ناامنی و ترس همه جا را فرا می‏ گیرد.

اینکه حضرت امام ره می‏‌فرمودند ما از فانتوم‏ ها (جنگنده‌ها)ی دشمنان نمی‌‏ترسیم ترس ما از روزی است که مساجدمان خالی شود! از همین جهت است که اگر ایمان در جامعه مخدوش شود خطر آن است که کفران نعمت‌ها موجب از دست دادن نعمت‌ها و عنایات الهی شود.

حضرت امام خمینی (رض) تأکید فرمودند: «این مساجد بود که این پیروزی را برای ملت ما درست کرد، مراکزی که مرکز بسط حقیقت اسلام است، بسط فقه اسلام است و آن مساجد است، این ها را خالی نگذارید، این یک توطئه است که می ‏خواهند مسجدها را کم کم خالی کنند!»

مساجد پایگاه اصلی انقلاب اسلامی

روی سخن بنده در اینجا با دلسوزان و وفاداران انقلاب اسلامی است که عزیزان! پایگاه اصلی و انقلابی شما مسجد است، مسجدها را در هیچ شرایطی رها نکنید، روحانیون مساجد، اوقاف، حوزه‌های علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، امور مساجد، بسیج و کانون‌‏های فرهنگی همه باید وجهه اول همتشان این باشد که مساجد را آباد کنند و آبادانی مساجد به حضور گسترده مردم و جوانان است و اگر این امر محقق شد، انقلاب اسلامی بیمه می‏ شود.

عزیزان و یاران انقلاب اسلامی! قدرت جمهوری اسلامی به بالاترین نقطه اوج خودش پس از انقلاب رسیده است ولی آن موج مردمی در حمایت از جمهوری اسلامی را مساجد پدید می‏ آورند، تا می ‏توانید به مساجد بها و اهمیت بدهید، رمز بقای جمهوری اسلامی احیای مساجد است، حامیان ولایت فقیه در مساجد متشکل می شوند، در مساجد رشد و پرورش پیدا می ‏کنند همان طور که بسیاری از شهدای ما در مساجد بزرگ شدند و به فیض شهادت هم رسیدند.

بنده کمترین، از خلوتی مساجد احساس خطر می‏ کنم و سعی خودم این است که هر جا باشم پیوسته نمازم را در مساجد بخوانم. تاریخ انقضای مساجد تمام نشده و تا قیامت تاریخ انقضای مساجد باقی است! امیدوارم به لطف حضرت صاحب الامر (عج) و در آستانه ماه مبارک رمضان خیزشی در متدینین پدید آید و مساجد همچنان گرم و پر رونق باقی بمانند. قطعاً‌ یکی از آمادگی‏ های مقدمات ظهور حضرت حجت ارواحنا فداه همین احیای حضور انسانی مردم در مساجد است که باید برای آن برنامه ریزی شود. بقیت الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401010100102
  • خبرنگار :