رئیس مرکز توسعه حل اختلاف گیلان خبر داد

ختم به صلح شدن ۲۱ هزار پرونده قضایی گیلان طی امسال

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف گیلان، با بیان اینکه در هفت ماهه امسال ۱۰۳ هزار و ۱۵۶ پرونده وارده به شعب شورا حل اختلاف استان داشتیم، اضافه کرد: ۱۰۲ هزار و ۹۱۳ پرونده را مختومه کردیم که از این تعداد ۲۱ هزار و ۸۹۹ پرونده منجر به مصالحه شد.

حجت الاسلام والمسلمین سید احمد میرمحمدی امروز در جمع خبرنگاران، هدف از تشکیل شوراهای حل اختلاف را تسریع در رسیدگی به پرونده های قضایی و کاهش هزینه های دادرسی دانست و اظهار کرد: پرونده هایی که دارای پیچیدگی های قضایی خاص نیستند می توانند به صلح و سازش ختم شوند.

وی شوراهای حل اختلاف را قلیل المونه و کثیر المعونه دانست و افزود: شوراهای حل اختلاف کمک کار سیستم قضایی هستند و بر سیستم قضایی هزینه تحمیل نمی کند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف گیلان بخش عمده نیروهای این نهاد را مردمی شامل افراد متنفذ و معمر دانست و تصریح کرد: افرادی که قدرت اقناع متخاصمین را دارند در شوراهای حل اختلاف گرد هم جمع شده اند و بسیاری از اختلافات که به دستگاه قضایی ارجاع می شود را به مصالحه ختم می کنند.

حجت الاسلام میرمحمدی یکی از رویکرد شوراهای حل اختلاف را  ایجاد امنیت پایدار دانست و متذکر شد: صلح و سازش دارای بار مثبت روانی بوده و به ایجاد آرامش از طریق اقناع درونی می انجامد و لذا از کینه و خصومت و انتقام جلوگیری می کند.

معاون قضایی رییس دادگستری گیلان در امور شوراها، با اشاره فرایند زمان بر رسیدگی به پرونده ها از طریق دستگاه قضایی، گفت: سازش سیدالاحکام است و آرای محاکم قضایی نمی تواند جای صلح و سازش را بگیرد.

وی سازش در پرونده های قضایی را حکمی برد - برد دانست و بیان کرد: باید هدف اصلی مصالحه را در جامعه تبیین کنیم، زیرا سازش به معنی گذشتن از حق خود نیست و به جای مسیر طولانی و زمان بر قضایی، می توانیم حق خود را طلب کنیم و طرف مقابل هم آسیب نمی بیند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف گیلان، با بیان اینکه در هفت ماهه امسال ۱۰۳ هزار و ۱۵۶ پرونده وارده به شعب شورا حل اختلاف استان داشتیم، اضافه کرد: ۱۰۲ هزار و ۹۱۳ پرونده را مختومه کردیم که از این تعداد ۲۱ هزار و ۸۹۹ پرونده منجر به مصالحه شد. در واقع یک سوم پرونده هایی که قابلیت صلح و سازش دارند به مصالحه ختم می شوند و برای مابقی پرونده ها رای صادر می کنیم.

وی گواهی حصر وراثت، تخلیه، موجر و مستاجر، طلب های کمتر از ۲۰ میلیون تومان و... را در صلاحیت شوراهای حل اختلاف دانست و بیان کرد: در برخی از مواقع پرونده های قضایی با حکم قاضی از دادگاه برای مصالحه به شوراهای حل اختلاف ارسال می شوند و لذا در پرونده های ضرب و شتم و فحاشی و تقسیم ارث و تصادفات و... تا حد ممکن به دنبال برقراری صلح و سازش هستیم.

حجت الاسلام میرمحمدی، با اشاره به فعالیت ۱۰ شعبه شورای حل اختلاف ویژه امور زندانیان در گیلان، عنوان کرد: طی شش ماهه امسال ۲۴۹۵ پرونده وارد شعب ویژه امور زندانیان شده و ۱۴۲۶ پرونده منجر به مصالحه داشتیم که در نهایت ۳۲۱ نفر آزاد شدند.

معاون قضایی رئیس دادگستری گیلان در امور شوراها، یکی از شعب تخصصی شورای حل اختلاف را شعبه ویژه امور پزشکی دانست و افزود: این شعبه به دعاوی دارای جنبه درمانی رسیدگی می کند و لذا فنی بوده و اثبات سببیت آن دشوار است و لذا شعبه مذکور متشکل از یک قاضی و چند پزشک است و متشاکی می توانند درخصوص اختلال درمانی خود از یک پزشک امین کمک بگیرد.

وی با اشاره به فعالیت شعبه ویژه مصالحه قصاص، متذکر شد: سال گذشته هشت پرونده قصاص داشتیم که منجر به مصالحه و آزادی ۱۱ نفر شد.

حجت الاسلام میرمحمدی، از رسیدگی به پرونده های تصادفات در دو شعبه ویژه خبر داد و بیان کرد: تصادفات منجر به فوت و جرح و مطالبه دیه که می تواند بسیار زمان بر باشد، در این شعب رسیدگی و مبلغ دیه با همکاری بیمه ها خیلی زود پرداخت می شود.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف گیلان، با اشاره به همکاری ۱۵۰ قاضی در شعب گیلان، اضافه کرد: در حال ۱۴۰۰ در کنار تحول، برای تحول و تعالی دستگاه قضایی برنامه ریزی کردیم که در مرکز توسعه حل اختلاف دنبال می شود.

وی با اشاره به تشکیل ستاد صبر(صلح، بخشش و رضایت) در مرکز توسعه حل اختلاف، خاطرنشان کرد: از مشارکت های مردمی در ستاد صبر استفاده می کنیم و رسانه ها نقش مهمی در ترویج فرهنگ مصالحه دارند.

پروین انصاری،مشاور قضائی معاونت توسعه حل اختلاف استان و رئیس شورای حل اختلاف رشت نیز، فلسفه وجودی شوراهای حل اختلاف را صلح و سازش دانست و اضافه کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی و تنگناهای معیشتی، شاهد افزایش اختلافات قضایی مردم هستیم و لذا شوراهای حل اختلاف ظرفیت رسیدگی به اینگونه مسائل را دارد.

وی با اشاره به ظرفیت بالای ماده ۸ قانون شوراهای حل اختلاف، ادامه داد: افرادی که نمی خواهند به مراجع قضایی مراجعه کنند، می توانند جهت صلح و سازش و بدون هزینه دادرسی به شعب حل اختلاف بروند و خوشبختانه آمار خوبی داریم.

رئیس شورای حل اختلاف رشت، با اشاره به ورود ۲۲۳۰ فقره پرونده ماده ۸ به شورای حل اختلاف شهرستان رشت در هفت ماهه امسال، گفت: بالای ۷۰ درصد پرونده های مختومه منجر به سازش شده است. اغلب این پرونده ها مربوط به موجر و مستاجر و خریدهای اینترنتی و صندوق های خانگی است.

انصاری، از شوراهای حل اختلاف به عنوان ضربه گیر آسیب های اجتماعی یاد کرد و متذکر شد: یکی از شروط ستاد دیه صلح و سازش است.

وی با بیان اینکه در نیمه نخست امسال ۵۰۵ پرونده وارده به شعبه امور زندانیان شهرستان رشت داشتیم، اظهار کرد: طی این مدت ۲۷۳ پرونده منجر به مصالحه داشتیم که در نهایت ۸۹ نفر آزاد شدند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۷ آبان ۱۴۰۰ / ۱۷:۲۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1400081713393
  • خبرنگار : 50040